keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Päevänsäe ja Menninkäenen

2013-08-22%2012.17.50-normal.jpg

Niinku kuvasta näkkyy, minä suorastaan sätteelen! Hyvästä mielestä. Aarinko on paestanna ja päevän paras uutinen ol että nuorempi emäntä on kottiutunna sieltä ulukomuan isosta kaapunnista.

On kuulemma kotonaan  ehjänä ja tervennä. Syvä helepotuksen huokaas piästettii äetin kansa molemmat.
Ee jiännä sinne ennee pitemmäks aekoo kutkuilemmaan, onneks. Nyt oon sittä paestatellu raahassa sisällä ja ulukona. -Mulla onnii pihalla muuten melekonen työmua. Pölliä on pinossa ja kaekki pitäs keritä merkkoomaan ennenku hakkoovat ne haloeks! No tänä päevänä oon makkoellu mehtäreessun jäläkeen ja lupsakasti on aeka männy. Huomenna sittä pöllihommia, kuha ee tulis jalaka kippeeks nostelusta ku on niin paljo merkattavvoo.

Meellä (äetillä) on vähä ollu onkelmia tämän tietokonneen kansa. Pittää kummoo iäntä.Siis kone, ja vähä äettii.
Äethän ee siitä älyä mittään ja on piä punasena mananna ja ihmetelly.Koetin sannoo että pitäsköön tuota vaekka Vävylle soettoo ku ee kerran sinun lanttu leekkoo sen kansa. Se ku on joku näehen aparaattiin kuru ja tietomies ni varmaan ossoo jelepata. Ku ee taeja pölyjen puhaltelu ja lampun kansa tiiroominen eestee mittää ja muutaha mamma ee sen kansa ossoo.
Koetin olla aattamassa imurin kansa ku se sohras konetta imuroeja. Ee kelevanna apu vaekka pitelin tolokusti letkusta kiinni! Eekä ees kiitetty avusta! Ikävä immeenen jollonnii tuo äet... eekä oo pahemmin sätteelly se. Enämpi niinku himmeempätä sillä. Tuas. Että ollaan oekeestaan vähä niinku Päeväsäe ja Menninkäenen... eehän tarvihe kaet sannoo kumpi on kumpi!?

Oeskoon sennii kannattanna imuroeja vähä aekasemmin sitä laetetta ettee oes minun kokoset pölytollukat kerinnä sinne siunaantua, ehken suattas olla hyvinnii kunnossa nyt koko vehe. Vuan määppä sanomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti