maanantai 3. maaliskuuta 2014

Jälillä

Kuva0128-normal.jpg

Tämmöset nähtiin tänäpäevänä ku luisteltiin lenkillä. Ilimiselevästi ilives.
Ne ol ISOT jälet. Lunta ol ripeksinnä koko uamun ja jiän piällä ol irtolunta jonniivverran. Tämä jäläkiin jättäjä ol kulukenna tien poekki vähä ennen meetä ku kerran näky niin selevästi kulukureetti. Äet rähmi kännykällään tuon otoksen ja koetti jootua mahollisimman lipakasti siitä hommasta. Sen tähen ee oo oekeen tarkka tuo. Ja minä vejin narusta kottiin päen sen toesessa käessä, että ee lisännä kuvvuukäen vakkaatta se. Jälet ol isommat ku äetin kämmen.  -Sen käshän on isompi ku jonkun pienemmän naespuolisen jalaka, ja isompi ku pienemmän miespuoleesen käs, ja isompi ku naesimmeesillä ylleesä.

Tämä kuvvaas valas varmaannii ilimiseleväks minkä kokonen jäläki ol kysseessä.
pitk%C3%A4ii-normal.jpg

Minä nyhin kottiinpäen. Het ku olin jäläkee haestanna ni kiännyn takasi ja koetin hoputtoo yhtä kuvvoojata sammaan matkaan. Eepä tuokaa jiännä kutjaelemmaa vuan lähettiin lippahivvoon melekosen ravakasti.

Kuva0131-normal.jpg

Nämä jälet ol jo paljo paremman hajuset. Oesimpa mielellää niitä jälistännä jos ee oes nokassa vielä ollu se eellisten haju. Ennee ee ollunna niin kiire ku oltiin jo melekeen pihatiellä, ni kerkis yks näetä muka kuvvoomaan. Tämmöstä se on tiälä muaseuvvun raahassa. -Missä pöllö huhhuiloo, tintit ja muut tirpat tirisöö, pitkäkoevet pomppii. Suvet ja ilivekset nurkkajuurissa käpsehtii. Raahoo ja ityllijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti