torstai 13. maaliskuuta 2014

Niitä ja näetä

Kyllä en tykkee yhtää olla muatiaeskoera, aenakaa tällä kelillä.

Ku siitä jiätikästä piästiin ni nytte on joka paekka täännä vettä, kurroo, ja niihen sekotusta. Melekeen uimalla pittää männä ja aena kaenaloeta myöte kurassa. Jotenka pitemmät  lenkit on jätetty oottelemmaan parempija kelijä. Kaenalot helottaa punasena ku nuhasen nokka. Kura hiertää ja ku pittää aena pihalla käännin jäläkeen männä huljaattammaan ne ni ee siinä vereskää nahka nää kestävän. Niitä on pottujaaholla pöllytetty iltasilla ja uamulla ne onnii vähä paremmat. Päevän aekaan sittä tuas ruppeevat helottammaan. Mikkään lie tullu, ee oo ollunna muina kevväenä?! Mamma käv apteekista pahahajusta salavoo ja on sillä holovanna minut nii että haesen pahemmalta ku se sen mopilaatti. Ee pahemmin tie miel nuolasta nahkoosa.

Päevällä paesto aarinko ja saen paestatella tuas tuossa aetiopaekalla kahtelemassa mittee näkkyy.
P1010097-normal.jpg
Mukavampi tuossa ku tiellä kuralieringissä. Tuosta näkkyy hyvästi kaekki mittee pihalla sattuu ja kettee kulukoo. Vaekkee sielä tänäkää päevänä kulukijoeta iha riesaks asti näkynnä.

Äet ol lähössä asijoelle ja katoen että kyiti pihassa oottaa. Huikkas overraosta ne samat latikkasa " mään asijoelle, oota kiltisti". Hoehkin perrään että elä hyvä immeenen mää vielä,takasi , takasi! Onneks se kiänty takasi kysymmään että mittee mekastan ja huomas samalla ovenpiel peelistä että meenas lähtee iliman piällihoosuja! No ee iha hoosuttomassa jalassa oes männy mutta oes suattanna kyitimies kahtoo ku yks ramaltaa pihalle iliman piällihoosuja. Voe hyväihme tuassiisa!  Onneks huomasin tuonnii, tuas siästyttii yheltä häppeeltä. (Eelen uamulla se pan erreöksessä vitamiinporetapletin kahvitörppöösä joka ol tietennii täännä kahvia. Siinä ol melekeen ku kaputsiino, vae mikä se ol se kahvi jossa on semmosta vuahtoo muki puolillaa...paetsi että meellä sitä ol pöövällähhii.)

Kahtelin siinä aekan kuluks ja makkaelinnii ootastellessa. Kottiutuhan se aekannaan. Tul sittä mieleen kysyä siltä että minkä täätisen takia sen pittää aena sannoo lähtiissään tuo oota kiltisti? Ku minnoon aena kiltisti, ilikeöttä tehny millonkaa!  - No oompa hyvinnii kuulemma puuhastella jottae pentuna iteksen ollessa. Äet kaevo essiin vanahan kuvan meekäläesestä pentuna...

Joulu%202011%20014-normal.jpg

...ja sano että nuin viattomannäkösenä olin jiännä oottelemmaan ( tuo kuva on kyllä mummulassa otettu, vuan 
ilime on ollunna sama) ku se män asijoelle. Ja ku se tunnin piästä ol kottiunna ni olin silläaekoo  purra nakrittanna etteeseen mänövästä ovesta pielet! Nuin pieneks koeraks olinnii meleko ylläältä suanna jyystettyvä. - No mittees jätti itekseen!

Oma vikasa. Mulla ol käännä aeka pitkäks ja uattelin että ku se tuosta lävestä män ni siitä mänen minnäe. En iha kerinnä syyvä ihteen pihalle asti ku se kottiutu.
Että ku tuommosta olin sillon poekosena tehnnä ni nyt sittä iha aatomaattisesti sanotaan että oota kiltisti.
Juolahtipa tässä mieleen että tuossa muutaman kilometrin piässä on nähty muutama suis par päevee sittä. Päevällä kuultiin siitä. Sielä sitä aatuvaan tietämättöminä tallusteltiin myöhii sammoehin aekoen . -Jos ee nuin mahoton kuralällinki oes tiellä ni sitä oes sielä  männä nyörätelty tännäe uamuna  ja meejjän tuurilla jäläkikuvat vuan lissääntys, sanoen minä. -Taekka sittä oes kaks plokinpitäjätä vähempänä, sano äet. Ee aekonna kävellä sinnepäen ennen juhannusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti