tiistai 18. maaliskuuta 2014

Putkivikoja

Lyhyveen loppu unet tännäe uamuna.

Puol kaheksan aekaan alako kuulua kuaps kuaps siih siih... Ee ollunna mikkää puujalaka-pate liikkeellä. Iänistä piätellen mamma rullas mattoja. Ol pakko kuonistella ihtesä pystyasentoon ku arvasin että sitä pittää männä jeleppoomaan kuitennii. Eehän se itekseen semmosesta seleviä vuan könttyröep niihen kansa ja siinä männöö koko uamu. Kävipä homma sypäkästi. Eepä tarvinna montoo käpsänvettoo ku ne ol läjässä ja äet vet niitä sittä pihalle.
Olin jo imurin luona vahtoomassa että seoroovaks sittä sen kimppuun mutta ensinnä pit männä uamutarpeelle kuulemma. Mulla ee kyllä oes ollunna hätä mutta uattelin sittä että jos lie mammalla ku ol nii kiireellä lähössä. Onneks sieltä selevittiin äkkiä. Vielä pit syyvähhii ennenku piästii hommaan käsiks.

P1010144-normal.jpg

En oes millää malttanna vuan ol pakko istuva ahterillasa ja oottoo millonka hurahtaa. Äet ee tykkee että roekun tuossa letkuntoplokkaassa kiini. Sannoo että teeppi loppuu ku suap olla aena sitä paekkoomassa. Minnoon kyllä sitä mieltä että paremman otteen suap ku on enämpi teeppijä. Joku tuas ee oo sammoo mieltä.
P1010145-normal.jpg

Kerkisin vetästä tuon kärsän imurilta suoraks sillä aekoo ku äet kiänti selekeesä. Tuas komennettiin poekkeen.
Kumma ku ee apu kelepoo vaekka aena marisoohii että ku ee jaksas tätäkää hommoo. Onse toellaan välillä vähä ooto immeenen. No jootu se sitä teeppijä lisseemään vähä, iha vuan par ehken kolome taekka neljä kerrosta, ennenku ol imuroenna. Minkäpä minä sille mahoen että ol jättännä yhen liepakkeen siitä putken teepin reonasta irti ja minä uattelin että otan sen poekkeen siitä irvottamasta. Mistee heleketistä minä arvasin että se koko liimapaper lähtöö völjyyn. Ja se letku.

Eepä siinä sittä ennee mittää muuta viihykettä ollukkaa. Mänin ommaan sänkyyn muate, vaekka siitäe ol ruapastu patja pihalle tuulettummaa. Onneks siinä joku välly ol ( äetin liissitakki) jonka piälle kerin ihteni. Pitäkööt imurisa.


P1010175-normal.jpg

Het ku ol matot pirtissä kävin testoomassa että haesoovat hyvälle ulukoilimalle eekä ollunna pölyvä. Ol mukava vähä selekeesä kihnuttoo raettiiseen mattoon.
Siinä ku olin kuppeellaan ni jopa tul kaenaloratsija siinä samalla. ( Ol läntit vualeemmat ku eelen)
Ramasemmaannii rupes. Mahotonta savottata tuo siivuu. Minen sittä kyllä ymmärrä minkä tähen joka viikko tuo sama vuohkuu.

Minnoon nyt sittä syöny sitä antipijjoottija. Ja maetohappotippoja. Ja siltihhii potenna jonniisortin ilimavvaehtoputki-onkelmia. Elikkäs en ihan suaronin liljalle tuoksaha, kuulemma.
Äet keksi ottoo ommaan voeteluusa sen minun pahahhajusen salavan. Aattaa kuulemma kyynärpiän nirhaamiin.
Eepä muuten tuoksaha suaronin liljalle sekkää. Ollaan enämpi ehken semmosia ruatokukkasija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti