torstai 20. maaliskuuta 2014

Roppa kuntoon!

Minnoon nykyvvään ruvenna panostammaan  tuoho kehohhuoltoon. Ku se on kuulemma tärkeetä. Sen lisäks että katastan aekas tarkalla silimällä mittee paan suuhun ( jotkut kuhtuu sitä erreellisesti nirsooveks) ni koetan muistoo venyttöö ihteen ja samalla hookutella tuonnii kotosen kankikaekkosen mukkaan. Unohtamata tietenkää sopivata liikettä ( siän ja huvittamisen mukkaan) ja leppoo (köllöttelemistä  mieluuten aaringossa). Ja ilimammuuta pittää olla niitä herkkujahhii. Niin sannoovat kaekki viisaat terveösimmeesettii.

P1010168-normal.jpg

Tuota viimisintä etennii oon koettanna paenottee tuolle meejjän muonavastoovallehhii. Että muistas sen minunnii kohalla, eekä vuan ihtesä. Vuakan ja sen ihtesä siinä puntarilla piästämistä iänistä piätellen sen kannattas ehken jättee sitä puolta vähemmälle. Ku meeltä jo män rikki yks puntar. Rupes näättämmään sevverran paljo paenoo itekullehhii etä selevähän se peli ol.

Ku ee yks määräkoera voe paenoo 27 killoo, aenakkaan tämmönen ku minä. Enkä iha usko kyllä että mammakaa paenas oekeesti 162 killoo... No siitä seoras sitä että meelle tul uus vuaka,jonka mukkaa minä paenan seehtemän killoo ja äet paenaa "voe-kaaheeta-ee-oo-totta-nyt-loppu-mässeeminen" killoo.
Ja sittä piätin minä että nytpä alakaa tämä ropanhuolto.
Ee tok oo aekomus laehuttoo mulla. Mamma on laehuttanna koko ikäsä ja varmaannii eläessään puottanna erinäesen miärän kiloja ja suanu ne takasi ja sitä rattoo. (Sillä on se naesten onkelma; kaks killoo vähempänä oes kaekki paremmin.)

P1010172-normal.jpg
Venyttelyvä nurin...
P1010158-normal.jpg
...ja oekeen. 

- Nyt äet venymmään! Näätän esinnä ja sinä tiet sittä perässä. Ee niimpäen, kiänny mahalles ja siitä sittä näen... voe eekä, nytkö se ihtesä solomi siihe matolle könälleen. Pittääkö tulla appuun? Vae soetetaanko palokunta... että ku tiälä yks rupes venyttämmään ja säkkeöty hihhoesa eekä piäse nyt ylös ku paejjan hiha on poloven alla ja mitenkä heleketissä tuo nyt onkaa...

P1010153-normal.jpg
Taetaa olla parempi ku oekasen tähä paesteeseen, niin kaavan ku vielä paestaa...johan tuota tullii tehtyvä.
Ja ku kerran tuohii vakkiiri sae seleviteltyvä ihtesä ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti