torstai 24. huhtikuuta 2014

Pohjosnuolena

Kylläpä on ollunna vilakka ilima. 

Nuttu piällä pit uamusilla lähtee pihalle. Pakkastahhii ol monta astetta ja tuul nii että korvat kiänty het rappusilla nurimpäen. Siitä en tykkee yhtää.  Vuan eepä silti, nurimpäen ne on ollunna pihalla koko päevän. Ja lyyssi piällä. Sentähe en oo mielellän lähtennä pihalle.

P1010261-normal.jpg

Vuan pakkohan se ol käävvä. Se peruslenkki ja sittä pit pihalla kuulostella mittee ol nuapurin poejjilla asijata. Jottae ne selevitti. Vuan ku yhtee iänee haakkuvat ni en suanna selevee oekee mistee ol kysymys.
Koetin minnäe välliin kysästä että mitteepä on poejjilla mielessä vuan eehä ne ku kaahtuvat vuan. En sittä enämpee utsinna.

Äettii hytistel ja tuntu sanovan ettee tarkene seesoksija tuntisotalla pihamualla. Ku en kerta mittää tie. Pinkasin mielellän pirttii het ku se mallas sinneppäen. Eeköön tullene lämpimämpöö ilimoohii katastella ulukona. Ku tämmönen ee oo oekee määräkoeriin keli. Ku mielukkaammin sitä aarinkoo ja lämmintä oltas vaella.
20140323_075444-normal.jpg
Äet sano että näkkyy tuulovan pohjosesta. Ku on nii kylymee.

Ja koerahhii pohjosnuolena. Mulla on kuulemma aena kuono pohjoseen päen ku makkoon tuommosessa asennossa. Että oon niinku semmonen elävä kompassi. Misteehän sehhii muka ilimansuunnat tietää...?- Ossoo ies liiterin takkoo tuppaan jos kerran sielä ympäri pyörähtää! Sittä se jatko siäaeheella, muka jottae siitäe tietävänä. Ja sano että jos on heenäkuussa järvejjiällä hevosen sontoo ni on tojennäkösesti kylymä kesä!
Het pit kysästä mistee on tuommosen viisauvven kuullu. Ku ee sittä varmaa sen piässä aenakaa oo syntynnä tuo.

Sano kuulleesa sen ratsastusreessullasa. Nuor mies ol semmosen ennustuksen keksinnä.
Minummielestä ol hyvin sanottu! Kuha ee vuan tulis semmosta kessee. Tulis pitkä makkuu nokka pohjoseempäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti