sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Raahatonta elämätä

Onko ollu raahallinen sunnuntaepäevä?  No ee sittä sinneppäenkää!
Oonko suanna raahassa veppaella pihalla?  No ee mittää toevookaa!
Oonko suanna köllijä raahassa aarinkopaesteessa rappusilla?  No eepä puhettakkaa!
Minäpä huastan sittä minkätähe...

20140416_134120-normal.jpg

No hulluin jänisten piäsijäeskokkoos ja -kokkoontumisajut tuossa meejjän pellolla!
Seehtemän jänistä siinä uamusilla männä vippas korvat höröllään. Ja meekäläesellä siinä siunoomassa piä sekasi.Ja pilli piälle ja perrään. Narussa kyllä olin vuan se oekee naaku ku ol niin tiukalla. Ee toeminna kuulo ja äetin käskyt kaeku tietennii kuurolle korville.Ne pitkäkorvat viis veesas meekäläesen ulinasta ja haakusta. Kahtoo tolohottivat vuan ja lähtivät sittä lontimaan mehtää päen. Voe jos oesin ollunna irti... Sitä huokaelin kaeholla ja äet sammoo kaahulla.

Eepä siinä muuta sittä ku uamulenkille. Sieltä tullessa yks loekkija tulla muokkas vastaa tietä pitkin. Ee huomanna meetä ja minnäe jääkistyin patsaaks. Siinä kymmenen metrin piässä sittä näk meejjät ja rupes ruoja siihe nuamanpessuun!

Sillon minä rähhäätin kunnon iänet ja se ryykäs vesakkoo. Äet naaro ettee se varmaa älynnä minuva koeraks ku mulla ol hualar piällä. (Ku tie ol märkä ja kuranen) Luul varmaa että mikäpä lie pikku- ukko tiellä mänössä.
Ee naarattanna minuva. Oes ollunna melekonen apaja noka alla ja sittä puihi männöö yhen ryysyn takija!

20140414_143037-normal.jpg
Päevällä ne on pyörinnä pitkin pihhoo. Melekee ikkunan alle tulloovat pölöhöttämmää. Siinäpä on riittännä vahtoomista.  Vuan kyllä kehtuuttaa tuommonen pel. Että tullaan toesten pihhaa riehummaan ja hyppimmään.

Oomminä kyllä niitä pihallae haakkunna. Ku on ollunna nii hyvä ja lämmin ilima.
Vuan mikälie että iha meenoo männä piä sekasi tuola pihalla. Ku on paljo kaekellaesta tirppoo ja nuita loekkijoeta ja hajuja. Tulloo nii raahaton olo. Äet sano että ruppee muka hormoonit hyrreemään. Siis mulla. Ee äetillä. Sillä ne on jo kuollu. Ku se on nii vanaha. Että mitteepä sekkää ennee niistä mittää muistannoo.

P1010244-normal.jpg
Hyrräs sittä taekka ee, maltoen kuitennii ne aarinkotorkut ottoo. Ee niin kiirettä sua olla että ne jäes vällii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti