keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kaehomieltä ja punkinkarkotusta

Kylläpä ol yöllä mahoton myräkkä. Monasti heräsin ku tuulla humisti ja kattopellit vuan paakku.
Kävin minä kyllä nuoren emännän oven takana kuuntelemassahhii. Että suapko nukuttuva. Ja etton varmasti sielä makkoomassa. Räntee sato vuakasuoraan ja käv mahoton tuulevvinkka koko päevän. Syvämmen valtijatar lähti myräkkää ajammaan kohti Pohjos-Karjalata. Jäe nii ikävä tuas. Äet sano etton tuas Rinssi Kaehomiel tiälä jonniiaekoo. Tukkahepakkahhii ku loppu tuas vähäks aekoo. Äetin piän kansa ku ee paljoo hepuloejja. Muut ku se ite. Ku kuulema harvennoo ja harmoota tulloo joka päevä.

P1010398-normal.jpg
Iltasilla myö otettii vielä näen löösästi. Huiluuruppeema.

P1010397-normal.jpg
Tietennii äet kameran kansa siinä hökelti. Muute oes nukuttanna nii makkeesti.

Päevällä aarinko rupes killottammaa ja myöpä sykästii pihalle. Ja mulla pannassa semmonen kumma kilikutin. Äet ol käännä eelissäpäevänä elläenkaapassa. Minulta tietimätä. Ja ostoo sytkäättännä semmosen punkinkarkottimen. Joka pannaa pantaan taekka valjaesiin kiini. Ja punkit muka juoksoo pakkoo eekä tartu kiini. Eppäelen vähä. Ee ies nuoren emännän järeniän ollu aattanna vuan nii ol sortunna myyjän maenoksee. Kuulema kovasti on kehuneet sitä asiakkaat että toemii. Vaekka mää tiijjä. Suattaapa se hyvinnii toemijahhii. Taekka sittä ee. Kyllä tuo immeenen on nii heleppo puhuva ympär että ostas varmaa mitä tahasa jos vuan tarpeeks hyvä supliikki on kaappijaalla. Hyvänä esmerkkinä vaekka ryppyrasvat. Puteltolokulla on kuapissa ja jokauamunen värnyy silti peelin eissä. Että nuama on yhtä rusinata. Sillä rasvamiärällä voetelleis vaekka mäkijookkuvveen sukset. Ja vielä jäes hiihtosakillehhii.

Ja sittä kaekellaesta muutae. Turhampäevästä härpäkettä. Jotka järki-immeeset jättää kaappaan. Ja jotka sittä kannettaa meelle. - Juohtu tuossa vuan mielee nyt että onkoon tuollae punkkihärpäkkeellä vaekutusta muihinnii ku ite punkkiin? Ylleesä semmossiin punkinnäkössiin?
Että jos vaekka keskivartalotukevviin mammoehin... että mitenkää tiälä sittä kääp?

P1010386-normal.jpg

Minnäe oon nyt sittä tässä muoti-ilimijössä mukana. Tässä tämmönen selhvie.
Eekös ne suuressa mualimassa näetä ota ja paa sittä kuka mihinnii niitä.
Meleko hyvä iha tämmöselle enskertalaeselle, aenahhii minummielestä.  Mamma istu käet ristissä. Ja hilijjoo ku kirkompenkissä. Että mittee hiivattija se nyt tekköö? Se ku ee oo oekee aejjantasalla tuosta(kaa).
Ehken ee tuota sen kannata opetellakkaa. Aenakkaa ennen ku löötää sen sopivan ruttuvoeteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti