lauantai 17. toukokuuta 2014

Kesän alotteluva

Kesä kesä kesä!!!! Kylläpä kelepoo olla määräkoera nyt.
Lämmintä ja aarinkoo. Pirtissä muataa aarinkoläekissä. Pihalla männää nii että naru vinkuu. Ee meenoo piisata ies kymmenen metrin jäläkiliinakaa. Ja kuulin ku äskön sanovat telekkarissa että koko viikon on tämmöstä.
Jee, sanomminä. Ee, sano äet. Se ee oo ollenkaa helleimmeesijä. Eekä kyllä pakkaskaa. Semmone väli-ilima oes kuulema parasta. Mittee sittä lienööhii. Piäsin tuas käämään kylillä. Iha immeesten ilimoella. Paljo ol immeesijä liikkeellä. Jottii torjpäevät ol. Ee mänty sinne vuan käppäeltii vähä syrjemmällä. Yks haki kukkija pihamualle purkkiin pantavaks. Kuoleutummaa. Ee paljoo männä kesästä sittä oppinna.

P1010374-normal.jpg

Minä sitä oesin ollunna mänössä vaekka mihinkä. Ee laskettu iha jokapaekkaa. Ee kuulema sua höntyillä immeesten jookossa. Pittää osata olla niinku immeesten koerat. Kuulema.

P1010372-normal.jpg

No siinähä töjötin iha kunnolla. Ies yhen tovin aloellaa, sano äet ku koetti kuvija ottoo. Sitä ku on nii paljo nähtävvee ni ee malttas millää olla yhessäkohin. Aenakkaa pitempätä aekoo. Puoltaminnuuttija esmerkiks.

P1010378-normal.jpg

Äetin pit väkiste suaha minusta tämmönen kuva. Ku semmielestä olin nii jännännäkönen. Samallaene raeta ku määrällä.  Mukamas. Ehken on sillä jossae muussa paekassa se rantu. Jos lie ollenkaa. Veekkoesin kyllä enämpi tuota haesunäätee tuon rannun suhtee. Ee iha oo luottamista tuoho kaekkiin tieteehen maesterriin. Ku on taenna vuossata vaehtuva parriinnii kertaa sen elukkaopin tuntiin jäläkee.
Piäskyset on ruvenna pesäntekkoo tuoho räästään alle. Siinä istuu pariskunta ikkunan yläkarmilla ja mahoton sirkutus kääpi. Luatiivat vissii piirustuksija. Että mistee nurkasta tuvanteko alotettaa. Toene kääp välillä jossae lentolenkillä. Toene istuu ja oottelloo. - Ee oo siinäkkää männy työjjako kohillee, sano äet. Mittee lie tarkottanna.

20140514_100912_2-normal.jpg

Lasista on hyvä niitä välillä hättyytellä. Het lähtöövät ku vähä iäntä narraatan. Se kyllä kiellettii. Ku pittää antoo niihen raahassa pessee tehä. Ja poekasija. Ku on nii pitkän matkan piästä tulleet. Kaete se on annettava.  Eepä tiältä haakuttava iha het lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti