lauantai 3. toukokuuta 2014

Laavantaeta

Vuoroon satanna lunta. Vuoroon paestanna aarinko. Ja tiet märkinä ja kuralla.

Päevällä tul oekee kunnon tuiskulla. Onneks ee kaavan. - Ja niihen lisäks kuulemma laavantae. Mullon nyt ollunna vähä tuo allakka sekali. Viijjen aekaa oottelin uutisija. Ja hammastikkuva. Ja Kyläsaeraalata. Eekä mittää niistä tullu. Viimen äet älys minkätähen kuapille kahtelin ja anto sen tikun. Sano etton laavantae. Eekä nyt katota Kyläsaeraalata. Ku sitä ee tule tänäpäevänä. Kukkaa ee sanonna aekasemmin. Vähemmästäe männöö hommat hatulleen. Ku ee ies sitä luutakkaa.

20140322_100004-normal.jpg

Ku on laavantae ni lämmitettää saana. Äet aeko männä kylypemmää ja sano että jos ee saana aata ni taati on kuolemaks. Semmonen sanonta kuulemma on. Koetti hookutella minuva mukkaa. Varmaa en lähtennä. Kastummaan. Ja muutennii. - Jos joku on nähnnä jollonnii nuita luonto-ohjelmija. Niitä hylykeetä. Ja mitä ne toeset ol, jottae mursuja. Ni ymmärtää varmaannii mikä ol piäsyy etten lähtennä. Semmosen näkeminen omassa saanassa tekkoo raomoja.

20140322_112249-normal.jpg
- EEN lähe, een!

Sittä se alako ehtijä asperiinijä. Kyllä katoen tuas että mikäpä se lienöö nyt tuon homman nimi. Mittee halavattuva se sillä saanassa tekköö? No. Sano hankoovasa sillä nuamoo. Minnoon kyllä aena luullu että se niinku paremmin vaekuttas sillälaella mahhaan otettuna. Suun kaatta.
- Sillä  kuorittaan nuamoo, se sano. Kyllä uattelin että oeskoon kuitennii ollu parempi panna suuhusa se tapletti. Ku taetaa olla kuume noosussa. Ku horisoo. Vuan tosissaan se ol. Naeset kuulemma tekköö nii. Luojallykky ettee nuita oo ku yks tässä mökissä. Usseempi tuommonen suattas kyllä ruveta pitemmän piälle vaekka närästämmää. Ja kyllä jos minulta kysyttäs ni tuohonnii kuorimissee oes tuolle parempi joku muu. Vaekka tasohiomakone.

Kuva0216-normal.jpg

Yks ropsaatti kukat lattijalle. Ku pit niistä ottoo vähä vartta ja lehtee poekkee ennenku pannoo maljakkoo.
Sillä aekoo ku se ehti saksija ni mänin appuun. Muutaman lehen kerkisin nyhtästä ennenkun se siihe tormas. Ja het torumaan. - Ettee muka ollu tarkotus terälehtijä nylykee. Vuan nuita vihreetä. No kerkisin kyllä muutaman siitä jo levitellä. Mittee ee sanonna tarkemmin. Oesin muuton osanna.

P1010247-normal.jpg

Moetittaan vaekka avuks koettaa olla. Pitäkööt kukkasa.
Eekä aata hyvitellä. Eekä lirkutella korvaläppään. En lepy.  Paetsi suattasin harkita jos älyväes nallee viskata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti