torstai 29. toukokuuta 2014

Mitteepä tässä


P1010433-normal.jpg

Tuota sitä on nyt urakalla kasteltu. Ku juuvva pittää. Ja sittä vähämpiästä käävvä luikaattamassa.
Kyllä on ollunna piät pyörällä. Nii mulla ku äetillähhii. - Vaekka sillehän se ee kyllä uutta oo.
Ku on koetettu ehtijä tietoo. Että mittee suapi syyvvä ja mittee ee. Että ne kitteet lähtis äkkijä lippahivvoon sieltä minun rakosta kiusoomasta. Se on tuo kuukkel hyvä joessae asijoessa. Enkä nyt sitä lintuva tarkota. Ku sitä hakuvehettä, kuuklee. Vuan tässä asijassa ee kummosta tietoo löövvy. Ku että lirin ph jos on ylite seehtemän ni tulloo struvviittikitteetä. Ja jos männöö liija alas tulloo jottae oksalaattikitteetä. Jotka on pahempija. Ku ee liukene ne.

Että pittääkö tässä ruveta lappu käpälässä jalakoo nostammaa?  Ja tirraattee esinnä siihe ja kahtoo että onko hapanta vae mittee. (Joku muuha tässä huushollissa ee tuohonkaa lappuva tarvihe tojistammaa. Hapan on, toesinnaa aenahhii.) Ja ruveta sittä miettimmää syöpikö vae jättää syömätä evvääsä. Ooto homma. - No aenahhii nuo liuvotusnappulat maestuu iha hyviltä ja niitä pittää syyvvä nyt muutama viikko. Ee sen enämpöö.

20140527_095048-normal.jpg

Mitteepä tässä. Ihampa tuo on hyvin männynnä tämähhii päevä. Uamustapäevin kerittii hyvinnii tolokun lenkki tehä. Nyt on sattoo lottuuttanna illan. Tähystyshommissa oon ollunna. Vaekkee oo kummosta tähystettävätä näkynnä.

Lenkillä päevällä tul nuapurin koerapoeka vastaa. Iha iteksee. Ol lähtennä jalottelemmaa. Vuan nii ol kiire sillä ettee kerinnä ies päevee sanommaa. Ohi männä pyihälti vuan vaahilla. Äet hoehkas sille että läheppä meejjän matkassa kottiis ku oot lähtennä luvata liikkeelle. Se takakättee vuan hoehkas vastaa ettee nyt lähe, etton kiire ku justiisa on hyvä jäläki  nokan eissä. Ja männä suohkas mäkkee ylös. Ol se sittä kuitennii kottiutunna hetmiten. Kyllä mulla käv vähä katteeks. Ku se juosta jolokuttel vappaana jälellä. Ja minä vuan siinä narunnokassa.

P1010434-normal.jpg

Toessailtana, ku nuor emäntä ol vielä tiälä, ne äetin kansa valavovat pitkää ja päläpättivät kaekemmualiman asijoesta. Se vissii on justiisa sitä mualiman parantamista. Aekan sitä kuuntelin. Sittä rupes tuntummaa siltä että eeköön tuo jo piisoes. Pistin käpsän korvan piälle.
Tuonnii hölöpätysaejjan oesivat voenna käättee hyövykkäämmin. Vaekka mulle vinkuva viskata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti