lauantai 10. toukokuuta 2014

Myyräjahtija ja noloja ostoksija

Nyt se tul se satteen rumakka. Vettä tullu koko päevän oekee roekeella.
Justiisa kerkes mamma matot puistella uamusilla. - Vaekka ne Martat sannooki ettee kuulema ies saes mattoja puistella. Ku männöövät pilalle. Sata vuotta aenahhii immeeset on mattosa puistellu ja nyt vasta sanottaan eette ne kestä. No ohan tuo hyvä ies nyt tietee. Vaekka äet aeko kyllä eelleennii ne pihalle viskata kerravviikkoo.
No jokatappaaksessa vettä on tullunna. En oes millää lähtennä pihalle ku yks tälläs tuas sen hualarin mulle. Eepä silti, kurroo ol kyllä tiellä iha kahlata asti. Onneks ee tarvinna männä kaavas. Pellolla veppaeltii enimmä aekoo.

Kuva0199-normal.jpg

Ee oo vielä noossu uutta heenee tuosta kulokosta. Vuan mikäpä siinä ol tuossahhii käppäellä. Ja haestella myyriin ja hiiriin koloja. Paljo niitä sielä ollii. Äet pelekäs että jos vaekka suan kiini jonnii pikku raakan. Ja vahtas silimä tarkkana joka kolloo mittee tutkaelin. No en suanna sualista. Vuan räkättijä ajoen takkoo ja annoen lähöt meleko monelle muullehhii siivekkäälle. Vualee pikkunen pöllö töjötti yhen pajunoksalla iha liikkumata. Vahtas hiirijä. Eekä välittännä meestä mittää. Minähä en sitä huomanna ies  vuan äet sano. Onneksee ol ojantakana ni en kehanna männä sitä ajelemmaa. Mietittii sitä että mikkään pöllö lie ollu. Ku ee tuo mamma oo mikkää lintutieteelijä. Vaekka luuloohii kaeken tietäväsä.

Se tek päevällä yhen lehen testin siitä minkälaenen äet on. Sae vastaaksen etton "Minä tiijjän kaeken äet".
Eepä muute ollu mulle mikkää yllätys. Ku se on justiisa olovinnaa semmonen "kaekkiin tieteihen maester". Vastoo vaekkee ies kysytä. Ja aena on mielpije kaekesta vaekkee kettää oes kuulollakkaa. Kyllä minuva naaratti ku se sitä vastaasta luk iänneen. Tojistetusti hömelö. Pihalla sisällä ja ulukona.
Eepä muuton ollu eelen se saetakin kokkeellu aenut luatuvvaan. Tuas pit kokkeella yhtä. Se ol männäsyksynä ostanna tarjooksesta jonnii löejjan ja sitä mallattii. Mualiman kaekkeen noloen ostos. Nyt kyllä ylitti ihtesä.

Kuva0084-normal.jpg

- Äe-ee-ee-et! Et oo nyt iha järissäs,ee ikäpäevänä tätä! Ee missää tappaaksessa! Kato nyt hyväntähen ku on tuovvärinen....

TYTTÖEN takki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti