perjantai 23. toukokuuta 2014

Pihahommija ja salamaenosta

Tämä päevä on ollunna enämpi semmonen pirttipäevä. Tupaukkona oon ollunna. Ku on hellettä pitännä. Uamusilla yöhkästii lenkille viileen aekaan. Ja päevällä vuan semmoset saniteettireessut.

Kuva0233-normal.jpg

Tuota puuta pihassa oon koettanna urakalla kastella. Ettee vuan kuivaha ku on nii hellettä.
Se on 16 vuotta vanaha puu. Minun eeltäjät on sitä lannottanna ja hyvi on kasvanna. Niinku näkkyy. Sentähe mulla on iha velevollissuus pittee se hengissä. Ja se puuhan tuas tavallaa pittää hengissä sittä kaekki siivekkäät. Ku ne ottaa lintulaavalta evästä ja männöövat sittä tuoho oksille murkinoemmaa. Ni säelyy sillälaella mullae nuo haakuttavat sittä.

Illankähmässä on viileempätä. Tehä nuita pihahommijahhii. Ja mukava haestella kesähhajuja. Oon monasti uatellu että ku sitä saes jotennii johonnii törppöön taltee. Talaven varalle. Huushollin ihmistörppöhä ee sitä älyvä. Vaekka koetin kuinka tinkaa sille tehä asijata seleväks. Että kesähhajuva taltee. Sano ettee sitä pysty säelömmää. Ku mieleesä korkeentaan. Mistee se muka tietää. Kuitenkaa oo älynnä ies kokkeella.

Kuva0234-normal.jpg

Kävin tarkistamassa äetin kukkapenkkijä. Sitä johonka piäsyvä on ne pussikukat rapulla oottanneet. Ihmeehen aeka ee oo ohi. Nehän piäs sinne tänäpäevänä. Vuan pahasti on laemillyöty kukat tässä mökissä. En oes äetinä ilenny ies vilimata. Onneks on tuo kommee koera tuossa. Pelastaa paljo. Heh.
Mamma ol ihmeessää ku en het ovesta pihalle piästyvä hyökännäkkää lintuin perrää. Haestelin raahassa. Pittää kaet sitä olla selevillä kettee on pihamualla kulukenna. Nii etten oo lasista huomanna. Kyllä ol sakkija ollu tietimätä. Paljo ol semmosta kulukijata ollu joeta en ollu kerinnä nähä. Aenahhii kahet kissahhajut. Ja par kolome rusakkoo. Ja joku vieras aato. Mitenkä on piässy sehhii nii salloo kulukemmaa etten ollunna huomanna. Varmaa justiisa silläaekoo ku katoen telekkarista Kyläsaeraalata.

Kuva0236-normal.jpg

Tässä kohen haluvan huomaattoo että pannassa olova kilikutin on se vehe  joka ajjaa punkit lippahivvoo.
Ee aenakkaa vielä oo yhtää näkynnä. Tämä ee oo mikkää maksettu maenos sittä.
Vuan tämäpä tuas on vaekka asijanommaenen ee sitä tiijäkkää, salamaenontoo; oottako huomanna meejjän sivurreonasta semmosta linkkijä ku Halda Nuoren emännän mussiikkija.
Se sielä laalaa. Ja myö ollaa siitä ylypeetä. Ja on kerrassaa parraat soettajattii. Ja palakan minä otan maenoksesta. Ruaputuksina, sylissä makkoomalla ja tukassa peohoomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti