maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hätävarjelun liijotteluva

Sitä on tuas kastuttu usseempaa otteesee tänäpäevänä.
Rummaatti kuatamalla vettä niskaa ku oltii puolessa välissä lenkkijä. Ja ves tippu nokampiästä kumpasellae ku pihhaa piästii. Mahanpesuva ja käpsiin liotusta sittä. Tiellä ol kulukenna raktor ja tiputtanna sitä ihteesä renkaesta. Siihe ku vettä tulla ropis ni olpa käpsät lieringissä. Koetin salloo piästä lipasemmaa sieltä tieltä vähä  sitä. Vuan yks vahtas haakkana ni en kerinnä. Eekä ies pysähelty tulomatkalla. Ku ol peleko että kerkijän ihten pyöräättee siinä. Mittee tuohii oes haetanna. Ku pesulle joovvuin kuitennii.

P1010384-normal.jpg

Äet sano että pittää siivota tänäpäevänä. Ku kolisisin sittä kuulema se pytty piässä imuri jälessä. No minähä rupesin hommaa het. Ossoon hyvin kuapasta matot läjjää. Siitä ee tarvinna ku mamman kantoo ne pihalle. Sejjäläkee ku ol herennä satamasta. Mahoton ötäkkä. Lähti sänkyhhii poekkee ja pelekkä patja jäe  lattijalle. Etten vuan hyppee huomise jäläkkee. Sohvan aeko kiäntee seenäämpäen ja tuolit viijjä toesee kammarrii. Sittä ottaa patjan lattijalle ja aeko siinä kahtoo telekkarija ja muata ötköttee yösä. Ja panna minun patjan sevvieree yöks.

Eeköön tuo liene jo hätävarjelun liijotteluva. Vähä semmosta ylj´lyönnimmakuva.
Minä sitä näjin kaks linnumpoekoo uamusilla. Kyhnöttivät nurmikorreonalla. Äet huomas ne enne minuva ja pit narun tiukalla. Etten vuan piässy haestammaa. Höh, haestohhan minä ne jo rappusilta lähtiissä. Että sielä on. Kaks pikkusta pitkänokkasta raakkoo. Kuovimpoekija taes olla ne. Ee nuita oes tohtinna ies läheltä haestookkaa. Ku joha ne oes syönhalavaaksen suanna jos oesin männy hönkimmää sinneppäen. Päevällä niitä ee näkynnä ennee. Lie kuoviäet hakenna poekasa poekkee.

P1010364-normal.jpg

Kaeke hepakan keskellä oon vähä tuuminna sittäe huomista päevee. Sitä huomenna jo tähä aekaa tietää miltee tuntuu. Vaekka eepä tuo oo syöntii eekä muuhunkaa vaekuttanna. Mietityttää vuan välillä.
Äet on kyllä iha hepulissa. Ku se on aena semmone että pittää kaekkee varraatuva. Liäkekuappi täännä kaekkee mahollista ja mahotonta. Immees- ja elukkaliäkettä. Sijetarpeeta. Pulloo ja putelija. Salavvoo, taplettija, jaahetta, tippoo.

Kaeke huippuna pukamavoejje. Vaekkee pukamija kellää kolomessa polovessakkaa. Ol jostae lukenna että semmosta käättää mallit ja missit silimäpussiin hoetoon. Sittä ee kuitenkaa uskaltanna sitä nuamaasa laettoo. Ja parempi ollii. Nuo ku ee ennee voetellakkaa somene.
No nythä se sittä huomas ettee huavateeppijä koko talossa. ( Häh?) Eekä terriilijä taetoksija. (Justiisa!) Ja keettosuolaliuvosta ee oo. ( Kettee se meenoo suolata?)
Ja missee hiivatissa on ompelleenpoestosetti... (Voe ee...!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti