sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Helleetä helluntaeta!

Niimpä alakaa vuan tuas yks pyhäpäevä kiäntyvä historijjaan. Kohtapuolii.
Onneks ee oo ollunna nii kuumoo ku eelissäpäevänä. Vaekka lämpimästä tykkeennii, ni liika on liikoo. Sammoo sano mammahhii. Helteellä ee jaksa mittää. Ee kuule mittää. Eekä niäkkää mittää. Kaekki hommat männöö topostamiseks. Ja tuo sana on kyllä justiisa hyvin kuvvoova sana tuonnii immeesen hommii.

Topostajiks ol ristitty yks piäskypariskunta äetin kaveriin luona. Ku ne ee ollu osanna piättee mihinkä pesäsä tekköövät. Ol yhtee paekkaa alottanneet semmosta sinnepäen-pesähommoo. Vähä aekoo mallanneet. Sittä alakanneet topostee toeseempaekkaa. Eekä siitäkkää valamista. Semmosija epämiäräsen näkösijä tekeleetä muutama sittä aatokatoksessa. Toevommukkaa on poloset suanna jottae aekaseks nyt. Että kerkijjäävät munasa hierasta jonnehhii. Ja poekasa kasvattoo.

Kuva0248-normal.jpg

Minnoon tässä nyt vähä vironna nuihin vinkuhommii. Äet osti mulle uuvven vinkun. Ku entine leekkikaver alako jo näättee vähä mynnähtänneeltä. Keksin sittä ite itellen viihykettä. Laeton vinkun matolle ja vejin maton sen piälle. Ja sittä ol mahoton homma kaevoo se essii. Että eepä näkynnä ku häntä. Jos sitäkkää kunnolla.
Koko päevän on ollunna pilivessä. Nyt alako illankähmässä aarinko paestammaa. Se on kuulema helluntae tänäpäevänä. Ja vanaha sanontaha on että jos ee heeloo helluntaena ni ee riesoo koko kesänä. Silläpä passas köllähtee aarinkokylyvylle.

Kuva0251-normal.jpg
Äet sano ettee oekee näätä mukavalta tuo asento. Minusta ol oekeennii mukava. Ee paenunna korvakkaa.

Vuan mitteepä sehhii mukavasta asennosta tietää. - Könttäs lattijalle selällee. Ja siinä muka jottae kummoo nyökkämistä. Sano olovan jottae jookaliikettä jota on käsketty tehä. Että sen selekäruoto vähä vetristys. Ku on jääkkä ku jäene jänis. Ihan ku jottae eistäs tuohhii rimpuilu. Näättää enämpi koppakuorijaeselle joka on myllähtännä selällee. Ja yrittää tuas jalollee.
Vuan ee passoo naaroo. Toene raakka ku yrittää nii tosissaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti