perjantai 27. kesäkuuta 2014

Huutija pöntölle!

Uamusilla kolistelin pönttöö pitkin ovempielijä jo kuuvve aekaa.
Ja niihhän se mamma viäntääs ylös ja otti kuupan poekkee. Puol yheksäks sittä mäntii tikkiiottoo linikalle. Ku ee äet luottanna näppiisä ettoes uskaltaatunna ite niitä ottammaa. Minunnii mielestä ol parempi homma nuin. Ettee lähtennä orvaskessii matkaa.

33-P6200469-normal.jpg

Joko lie ollunna nyt se viimine uamu tämä piässä?
Linikalla mukava hoetajatyttö ottoo sytkäätti ompelleet. Siinä ee kaavvan nokka tohissu ku ol homma selevä. Ja piästii kottii. Sielä linikalla ol mukavija kaekki ne tytöt. Ja liäkärihhii tervehti esinnä minuva ja vasta sittä äetijä. Siitä suavat pisteetä kyllä koko se sakki. Ja vaekka niillä ol selevästi kiire ni ee silti ollunna. Raahassa hoetu kaekki sillon leekkuuaekaa ja nyttennii. Että kiitosta vuan jos joku niistä sattuu kuulolla olemmaa!
Nyt on sittä tiällä teputeltu iliman tikkijä ja iliman mittää muutakkaa. Vähä tul kyllä onohee olo ku ensmäesen kerran saen iha kunnolla tutustuva tähä minun "uusittuu alakertaa". Ihanku avohakkuu aluve.
Olihhan minä sitä jo vilikassu vuan nyt sittä iha kunnolla näen ja haestelin. Äet sano että harmi ku ee siitä suanna kuvvoo. Että koera voep kuulema iha oekeesti näättee tyrmistynneeltä. No olikoon ihme.

21-IMG_3976-normal.jpg

Kesä on tullunna takasi. Vaekkee ookkaa ollu kovinkaa lämmintä. Aarinko on paestanna. Ja mitteepä sitä muuta tarvihtookaa. Ku ee oo saettakkaa.

17-IMG_3972-normal.jpg

Räksiin vuaninta mänössä. Piäs kehvel karkuu.
Nyt sitä vissii ollaan tuas iha entisessä kuosissa. Taekka no melekeen. Ku eehän ne poesotetut ennee kasva takasi. Vuan jos sitä ee huomijjoon oteta ni muuton. Huomenna suan tähystyspaekannii takasi. Ja piäsen pitkässä narussa juoksemmaa. Ja pönttöhhii sae huutija. Että iha männöö mukavasti nyt.
Tuo muonatarjoelu vuan on meleko hijasta nykysi. Kyllähä sitä tulloo vuan kovi on pitkät ruokavälit minummielestä. - Äet käätti minuva puntarilla linikalla. Paeno ol noossu kahessa viikossa 400 krammoo. Että ehken ee tihenekkää tuo muonatarjoelu. Yhen ilimeestä piätellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti