lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannushepulija

Voe hyväihme tokkiisa! Kyllä on nämä immeeset ootoja.
Toesta vuorokaatta pihalla. Ja rillin iäressä. Vähä satteen aekoo pirtissä. Ja tuassiisa ulos.
Ehämminä muistannakkaa että sitä juhannusta tällälaella männää. Ja huomennahhii on kuulema vielä juhannus!
Eepä silti, mukavata on kyllä ollu. Kuupan kansa ja iliman. Ja ohan tuota mullehhii evästä tarjottu. Vuan mihinkä mahhaan ne nuo immeeset on syönnä? Älynnöövät lopettoo hyvänsiän aekaan. Ku sittä alakaa kohta se mahoton voehke mitenkä on tuas paeno noossu ja vaekka mitä. Että jos vielä kolomatta vuorokaatta sitä tehen männää ni ee hyvä hyöree.


p%C3%B6ntt%C3%B63-normal.jpg

- Mittee sanoet? Pihallekko? Ettäkö rilloomaan? No ilimammuuta männää!
Eelissä iltana ropsaatti vettä vähä mutta muuto ol iha aarinkoo. Ja sama tännäe päevänä. Niinku jo sanoen ni ulukosalla on oltuna. Ja iha vähä oon ottanna hepulijahhii. Sillälaella hallitusta. Toesin ku muut...

hepuli-normal.jpg

Nuor emäntä näätti mulle hepulin mallija. Hyvä kaet se ol ihtesä hyppijä. Ku minen sittä suanu. Vuan ol sitä haaska kahtoo. Ku vakkaenen immeenen nuivvuan tempassoo juhannushepulit. Heh.

p%C3%B6ntt%C3%B67-normal.jpg

Sittä se kuapas minut sylliisä. Siinähän sitä oes voenna loppujuhannuksen ollahhii. Ee haetanna tuo lampuvvarjostinkaa kaalassa. - Vaekka näätän kyllä tuossa iha kukkapuketilta.
Mulla oes ollunna kyllä melekomoene palo nuihen siivekkäehen perräännii. Kyllä harmitti ku pit koettoo vuan olla vähemmillä vööhkäsyillä. Kyllä otan takasi kaekki viikompiästä.

p%C3%B6ntt%C3%B64-normal.jpg
Olimminä jonnii aekoo iliman pönttööhii. Vuan kuvija on nyt vuan pöntön kansa.

Ohan nuo taenna muuttii immeeset iha kuvallee viettee uattoo ja pyhhee. Ku ee oo paljoo sattunna mittää. Onneks. Äet lupas että huomissapäevänä  piästää lenkille. Ee iha nii pitkälle ku ylleesä. Vuan aenahhii puolet siitä. Suattaa sielä olla postija lukemata paljo. Melekonen urakka eissä.

Äet on laettanna sänkysä piälle semmosen esteen, muka. Etten piäse hyppeemää sinne. No uamusilla minä hypätä korraatin sen estee ylite sänkyy. Ku en muistanna ettee sua. Ja mahoton ilive alako het. Minut nurite sänkyy. Ja syyneemää huavoo. Jolla ee ollu mittää hättee. Ol iha nätisti huavateepin alla. Kyllä nyt tuas joku kääp yljkierroksilla. Otti sehhii juhannushepulit. Vuan eepä kaete oo ensmäene eekä viiminenkää kerta.

P6190465-normal.jpg

Välillä on tässä huilattu.Ja huomatkeepa että kelleepä on viiminen sana talossa.
 -Tietennii sillä jolla on kaakosiäjin hallussasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti