perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kaekellaesta


Kuva0249-normal.jpg


Kuva0252-normal.jpg

Onse männy kummaks tämähhii ilimasto.

Ku uamusilla paesto aarinko ja ol lämmintä 24 astetta. Ja nyt lottuuttaa vettä ja asteeta hätinä kymmenen. Läheppä nyt tuonne sittä jalakoo nostelemmaa. Suati muuta tekemmää. Viimiseen asti pinnistelen ettee tarvihtis. Onneks hyvänsiän aekaa kerittii tallustella ne peruskuvijot. Itikoeta ol tuas nii julumetusti. Eepä nähty kettää liikkeellä. Ee jänikse jänistä ies. Ensmäeset kakssattoometrijä vejin minä. Seoroovat kilometrit äet. Kaekki herhiläeset pörräs ympärillä ni ee ollu hinkuva männä. Ku ee tuullukkaa yhtää. Onneks nyt suap köllötellä raahassa. Aenahhii siihe asti ku ee kärsi ennee pinnistellä.

Yks meetä (äetijä) viisaampi käv kahtomassa niitä meejjä aetatarpeeta. Sano sittä että milläpä uattelitta niitä aetatoloppija muaha juntata? Ku toloppija on 20 ja niihen jalakoja vuan 12. Ja aetoo on 75 metrijä ja nuivvähä toloppija. Äet siihe toemittammaa että eeköpä suata aenahhii jokatoesen tolopan iskee muaha ilima jalakoo? - No sittähän ne on aenahhii 20 senttijä alempana ku muut, sano tämä viisaampi tappaas, että tulloo melekone siksakki siitä aejjasta.  Voe hyväntähe! - Jollae on männynnä tuas laskut sekali jonniivverra niitä tilatessa. Että mää tiijjä tullooko millonka aetoo ollenkaa. Ja jos tulloo ni millä meenoo suaha sen pystyssä pysymmää? Ku ee oo jootilaeta tuttujakkaa joeta voes tolopaks kysästä.
Oeshanse pitännä arvata. Että ee männy putkee tämäkää homma.

Näestä meejjän sattumuksista, joeta sittä kyllä piisoo, suattas piätellä etton melekosen tyhmä immeenen tuo äet. No kyllähä se onnii. Jollonnii. Vuan enimmäksee se on semmonen hömelö. Että tekköö esinnä ja uattelloo vasta sittä. Jos muistaa. Ihampa tuo on kelevolline mamma. Se on vuan semmone oman elämäsä  Aku Ankka, niinku nuor emäntä sannoo vitsillää.  Että tämä selevennökseks vuan juluki. Ja että tämä ee oo muuttumassa mikskää mammanplokiks. Kuha vuan tuossa nuita uattelin. Kaekellaesta.

Joko muistin maenita että tännäepäevänä on muona maestunna. Párek tuola kommentissa jo sanohhii että taejjan olla tuur´syöppö. Sehhii taejjan olla. Vuan nykysis suur´syöppöhhii. Joku on mielissää ku on laatanen puhtaaks nuoltuna. Siis se minun oma. Suattasin tok muihennii laataset lipasta puhtaaks. Ja kattilat ja pannuttii.  Eepä silti ja sempuolee.

Jopa onnii sittä imarteleva kuvan ottanna. (Oeskoo tuossa ollu tarkotus ikkuistoo muistoen sitä-mitä-nyt-on-vuan-kohta-ee-oo .) Siinä raahassa makkoelen ruokaperräesillä. Eeköpä olla siinä kuvvaemen kansa nyökkämässä.

Siitäpä sittä juohtuhhii mielee etton meejjän kamera iha männy jummii. Ee sua kuvija otettuva. - Ee tuon kuva ottamisesta jummiunna. Tuo on otettu kännykällä. Salloo. Patterittii on vasta vaehettu. Vuan nii on pimmeenä ruutu. (Niinku kuvvii ottajallahhii.)  Oeskoo yljrasitusta. Että nyt sittä ollaa vanahoen kuvviin ja kännykän varassa. Että eepä oo kaksisija kuvija tiijjossa. Vuan mittää ee oo mänetetty. Ku tasohan pyssyy samana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti