sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kiire ee oo vuan jootuva pittää

Ompa ollunna mahottoman hyvä ilima käppäellä pihalla.
Aarinko on paestanna ja sopivasti tuullu. Ee liijjan lämmintä, jos nyt määräkoerasta semmosta kelijä onkaa. Eekä liijjon liijjan kylymeekää. Semmosta sopivata. Oekee sunnuntae-ilima.

Äet on koettanna opettoo minuva rappuskahville. Kaks minun eeltäjätä on kuulema ollu iha intona ku on niille sanottu että juuvvaanko rappuskahvit. - Tarkottaa sitä että äet ottaa kolopakollisen kahvija ja par keksijä ja sittä männää ulukorappusille istummaa ja juomaa. Äet kastaa keksijä kahvissa ja antaa sittä kahvikaverille siitä palan.
Muihen kohalla on kuulema onnistunna tuo. Minun ee. Ku en malta istuva vuan hyökkeen kaeke elävän perrää soekeena.
Muut on kuulema nakottanna nätisti vieressä ja oottanna että suavat osasa. Minuva suap kuulema nyhtee millommistäe pusikosta. Eekä kerkijä kahvija maestookkaa. No ohan siihe päevänselevät syysä.
- Esinnäkkää en tykkee kahvista. Enkä keksistä. Aenakkaa niistä pahammakusista mittee sillä aena on. Enkä yhtää tykkee että istuva tolohotettaa vuan yhessäkohin. Ku on niimpaljo kaekkee mitä pittää nähä ja haestoo. Eekähä se mittää rappuskahvija oekeestaa oo ku siinon nyt semmonen terassi. Että kuka se nyt istuu kato alla ku voep juosta. Nyt se männöö iteksee siihe istummaa ja huokaeloo tullessasa että ee oo ennee kaverija tuohonkaa hommaa. Oeshan tiälä kaver ku ee pakkaatus ite sinne pihalle. Eekö se musta myrkky maestu iha yhtä pahalta juopiko sen sittä tuvassa vae ulukona.

24-IMG_3979-normal.jpg

Kyllä on kesä liijjan lyhyt rappusilla istummissee. Ja pirtissä makkoomissee. Aenahhii tsiljoona asijata jotka pittää keritä tehä ja nähä ennenku on tuas kylymä. Nohevana pittää olla. Ja jootuva pittää kaekkee.

Kuva0266-normal.jpg

Eelen ol sittä ne luupilleet. Sen kunnijaks ku se tötterö läks. Siis ee äet männy mihinkää. Vuan se kuuppa lähti multa poekkee. Saen ison luun ja jyrsäsin sen melekee ennätysaekaa. Ja jäläkiruuvvaks saen nuolla jiätelöpahvin. Ee iha reelupel ollu tuo. Mulle yks surkee pahvi nuoltavaks. Ja joku syyvvä lipas ne sisukset. Olhan tuo kyllä hyvvee nuinnii. En oes ehken jaksanna ennee sitä jiätellöö sen luujjäläkee. Vuan nuin niinku per´uatteesta oes pitännä ies tarjota sitä. Oesin sittä voenna kohtelijjaasti kieltäätyvä. Kaete.

Kuva0258-normal.jpg

Keppipelittii on aloteltu taavvon jäläkee. Pyörähti entisseen malliin. Että on ollunna iha mukava tämä viikolloppu kaekkinesa. Ja tuas yks niistä männy. Mitenkä se tuo aeka männöö nii jootuin? Mittää ee kerkijä.
Seon muute jokakesänen huaveelu lomareessusta tuas piällä. Ja aena jiäp reessu tekemätä. Nyttii ol yks nähnnä kylillä käävessää oekee ison ja uppeen matkaeluaaton. Niitähä se sihtaeloo tuola kulukiissaa. Mikälie tuohii ollunna joku Konkorte. Jiännä sitä tiiroomaa huaveessaa  ja kävelly päen pankin eissä olovata kukkalootoo. Ja eeku polovee mustelmata. Ja muutama kukkaraakka tiesä piähän.
Että suattaa olla parempi että jiäp vuan huaveeks semmoset. Ku telloo ihtesä iha jalakapelissä  jo haekaeluvaeheessa. Suati sittä mittee tulis ite reessumpiällä. Uskalla uatellakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti