lauantai 14. kesäkuuta 2014

Lommoo ootellessa


20140527_095040-normal.jpg

Sehä on tämä ilimoen päevittely piettävä tuas ensmäesenä. Ku paestaa ja sattaa vuoroten.

Ku lasista kahtoo että paestaa. Kerkijjää pihalle ja muutaman sattoo metrijä kotj ovelta, ni eekö rommaata satteen niskaa. Haepakalla pihhaa. Ja pirttii. Sittä kuivattelemmaa. Ja ku katot semperrää tuas ulos ni sielähä paestaa aarinko. Eekä nää pilive hiventä.

Sittäpä uus yritys pihalle. Varmistettaa vielä ettee oo saepilivijä näkysällä. Ja lähettää lekettellemmää. Keritään tuas männä jonnii matkoo. Ni eeköpä oo jostae hiipinnä onnettoman pikkunen piliverrepale.

Ja eeku vettä niskaa tuas. Hyökättää lähimmän kuusen alle. Muka saetta pitämmää. Ku kohta männöö ohite kuitennii. - No siihempä on tullunna sille eelliselle pilivelle jo kaver. Yksissätuumin piättäävät että saellaampa nyt kahellee vähä pitempää. Oksiialleha sittä joovuttaatuu verehhimonen itikkapartti. Ja tuas on pakko kastella ihtesä pihhaa männessä. Tämmöstä usseempaa kertaa tänäpäevänä. Sehä on sama homma ollunna nuihe petvuatteehen kansa. Aarinko paestaa. Pihalle täkit. Sattaa vettä. Täkit sissää. Tuassiisa paestaa. Vuatteet pihalle. Ja sitä rattoo. Siinon aenahhii hyötyliikuntoo suanna joku.


Minnoon tuota männöö katastellu raahassa. Kyllähhii enimmäksee lasista. Ja ilimottanna sittä jos on ruvenna satammaa. On siinä kyllä tullu muutama viärähhii hällyytys. Ku oon välillä haakkunna tuota piäskypariskuntoo. Majjaeloovat tuossa räästään alla. Jatkuvalla syötöllä ovat liikkeellä. Ja käävät vielä lähtiissää tuossa ikkunalaavalla kiekan. Iha minun härnyyks.
Nuoer emäntä ja vävy lähtivät reessuun. Aekovat männä esinnä Savonlinnaa ja sittä sieltä länspuolta myöte ylöspäen. Ja juhannukseks tänne. Ennee viikko ku tulloovat. Kyllä oon varulta jo käännä kahtomassa lasista sittäe, jos vaekka tulisivattii kohta. Nuor emäntä ol pakkaasisa pakanna. Viikovvaralle. Ja huomanna sittä käslaakkuvvaa tonkiissaa että kappas vuan ompas tullunna rytmimunahhii mukkaa. Se semmonen soetin. - Varmaannii on lomareessulla tarpeeseen tuohii. Kyllä meeton naarattanna tuo.  Ne ku on näköjjää nuo mussiikki-immeeset omallaesijjaa.

Laetto meelle kuvan jossa se muna ol tällätty tankimpiälle. Ja teksti että rytmimuna ajjaa tankilla. Olivat jossae sotavehenäättelyssä. Olhan tuo hyvä että piäs sehhii lommaelemmaa. Se muna. Ettee vuan pelekkee keekka- ja käsveskaelämätä. Rankkoo pitkänpiälle sehhii.

P1010318-normal.jpg

Mulle kelepoes kyllä vaekka se keekkaelämä. On nii kerrassaa ryyvyttävvöö tämä kotosalla käpsehtimine. Vaehteeks voes kyllä jossae muuvallahhii käävvä. Ku tuola jokapäeväsellä lenkillä vuan. Vaekka lomalla. Kyllä minä sitä nii ootan. Jos vaekka joskus piäsis. - Heleketti. Rytmimunahii piäsöö lommaelemmaa. Ja minä en.

Äethän tuo vähä luppael että jos huomenna mäntäs iha kirkolle asti käämään. Ku kaapatha on aaki. Piäsisin mukkaa. Parempi tuohii ku ee mittää.
Uattelin tuossa että jos oekee ossoesin asetella ilimeet ja elleet hellyttäviks ni suattasin suaha vaekka luun. Pittää ruveta vähä nyt harjottelemmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti