sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Männy mikä männy

Kaeketihhii isommita vahingoeta on tämähhii juhannus nyt sittä vietetty. Kuka missäe.
Eekä yhtää vissii ollu hukkunnakkaa. Lie tuo viileempi ilima hillinnä vähä immeesten juhlintoo.
Vuan on varmaannii monessahhii huushollissa ollu tuas sitä viinissä marinoetuva porsasta. Kellä laatasella, kellä sohvalla makkoomassa. Sehän seon perinteestä juhannusta monellehhii. Miten kyllä minä ymmärrä. En laatasella ja vielä vähempi siinä sohvassa.

Meejjän ukilla on tapana tuumata viimistään näen toesena juhannuspäevänä, että sehä on nyt sittä kesä ohi, ja päevä lyhenemmäämpäen. - Se istuu pirtissä kiikkutuolissa ja kiikuttelloo siinä harvakseltaa. Ja tuumoo sittä nuin. Ja äet ottaa siitä het kierroksija. Ku semmielestä kesä on vasta alullaa. Ja yks alakaa jo loehtija syksyvä. Tuo sama homma joka juhannus. Kuulema kymmenijä vuosija. Kurillaahhan se sen sannoo. Ku tietää että äet on het hepakassa. Ja paljooko tuoho nyt ies tarvihtoo.

p%C3%B6ntt%C3%B66-normal.jpg

Tuon eelisen hepuloejjan kanssa on kuurotettu kaalakkaen. Eelleennii tuo kukkapuketinnäkönen oon siis minä. Tuon pehkovvieressä. Vielä semmosta lähheesyystankkuuta tässä. Ennenku lähti poekkee.
Ja koko juhannus sittä ohite männy.

66-IMG_3938-normal.jpg

63-IMG_3921-normal.jpg

Voe sitä tirppoen ja muihe siivekkäehen miäree. Aena ku sae taakos ni niitä ilimaantu siihe hyppeemää. Ja ee suanna lähtee perrää. Otti se kyllä vähä luonnolle.Nyt ku ee oo suanna niihen perrää laakkoo ni nehä luuloo kohta että tiälä suap rellestee mielimmiärin.  On siinä kurimpallaatusta annettavana. Kuhan törpöstä erroon piäsen.

- Tietennii sielä on nyt juttu kiertännä. Niihen keskuuvessa. Että männään tok sinne pihhaa vuan liehkasemmaa. Se näkkyy olovan pönttöpiä ja pelistä poekessa se määräkoera. Joka sielä on muka jöötä pitännä. Että suahaan poejjat hyppijä ja sontija lasit iha raahassa. Ee se maha meelle mittää. - Turkanen ku ottaa nii sielumpiälle tuommonen! Mokomattii ryötit ja kanaljat! Vuan vielä minä niille näätän...
Ja loppuviimiseks sittä tuas yhe älyvvällääs. Vaekka kyllä minuva vähä nolottaahii sempuolesta.
Ku sato vettä kuatamalla ja rapakoeta tie täännä. Ja mulla ne tikit jotka pitäs kuralta ja veeltä suojata. Ni yks pannoo mulle tikkiin piälle veenkestävän huavalapun, sittä mulle saehualarit. Ja kaekenkommeoveks sittä muovin sen lapun piälle ja kaalaliinalla maha alta selämpiälle kiini sen. Ja sittä pihalle. Ja minä nostan jalakoo pensaajjuurella eekä muaha tule lirraastakkaa.

Yks liehtoo panniikkija etton tullunna nyt mulle pissiumpi sen leekkuujjäläkee. Ennenku älyvvää että ohhoh ja kappas, ompa jiännähhii pili elikkä pistool sinne kaalaliinan ja muovi alle! - Ee hyväntähe! Kyllähämminä uattelin että meleko tiiviiltä tuntuu olo ku pihasta lähettii. Ja kosteeta tuppas olemmaa siinä lirraakse jäläkee. Vuan määppä tuolle sanommaa. Ku ee ies kuunnellu.
Uatelkoopa minkälaene katastroohvvi tuohii oes jos oes vaekka elläenliäkär! - Oho, hupsista! Leekkasinnii vahingossa pilin ku pit ottoo kulukuset....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti