keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Tunteeta ja tuoksuja

- Helle hellii, sano Hellinen. Se meteoriitti. Eeku se looki. Mikä siätä ennustaa. Ee etana.
Ja ohan tuota tännäe päevänä piisanna. Ja huomenissa vieläe enämpi. Tuas pittää nuo meejjän lenkkihommat laettoo uamuu ja iltaa.

Siinä sitä onnii että suap uamusilla ihtesä ylös ennenku liikoo lämpijjää. Tänä uamuna kuitennii puol kaheksaa luiskahti. Valavottiin iltasilla vähä pitempää eelen. Äetillä ol muka jottae hyvinnii tähellistä tekemistä eekä meenanna asettuva millää. Se männöö kesäaekaa aena semmoseks iltatuhroojaks. - Vaekka melekosta  tuhroomista kaet sen hommat on muunae aekana, eepä silti ja sempuolee.

Kuva0245-normal.jpg

Uamuviileessä haestelin ja tutkaelin kaekki postit tarkkaa. Vähä käv tuulevvirettä. Semmosta hyvähhajusta kesätuulta.  Lienöövät kamut kesälomilla ku ee ollu paljoo tullunna uutta luettavvoo. Vae lienöökö se Itellan väen vähennys vaekuttanna näehinnii postinkulukuin. - Kohtaha se on tiälä mualla semmone homma että posti kulukoo vuan kerravviikossa. Ja aekamerkki tuuvvaan samalla kuletuksella. Että pysyttään myöhii tiälä korvessa selevillä paljoko kello on.

Siinähä sitä on muaseuvun ukille ja mummulle hommoo sittä. Ku lukkoovat viikollehet kertalinttuulla. Neljätoesta avviisija. Ku joellehhii tulloo tämä paekallinen lehti ja siihe vielä Savon Sanomat. Ilimestyyvät jokapäevä. Siihe vielä Myö Naesija ja Seoroo. Ja mitäpähä näetä onnii. Kylläpä on siinä lukkiissa virikettä vanahuksillehhii. Viiko eistä.

Kuva0243-normal.jpg

Paljo ol nuita keltasija kukkija. Voekukkijako ne nyt sittä on. Kummija kukkija on ne ku ee haese miltää. Taekka tuoksu. Niihhän sitä pittää kukista sannoo. Vuan olhan sielä monta semmostahhii joessa ol hyvä haju, eeku tuoksu. Hartaasti nuuhkaelin. Ku nii mukalta tuntuu tämä kesä. Koetin ehtijä seasta oekeeta heenee. Semmosta syöntiheenee. Jonnii piästä kerkisin vähä napasta. Ilonpillooja tul vällii.

Nuista voekukkiin lehistä suap kuulema semmosta koerii mahaliäkettä. Jos on ruuvvansulatusvaevoja. Taekka muuta mahavaevvoo. Pittää ottoo niitä uuvempija, pienijä lehtijä. Sittä panna ne silipuks. Ja kiehaattoo veissä. Ja sekottee koerarruokaa. Ja viisas immeenen joka tuonnii on kehittännä sano loppuu että kyllä syöp koera mielellää.

- Minä sanon kyllä ettee aenakkaa makuaestilla varustettu määräkoera syö.
Äet kokkeel mulle sitä tuputtoo männä kesänä. Erehyin sillon ku jaahelihan sekkaa pan sitä. Vuan empä mää lankaa toesta kertoo. Näkkyy pöövällä nyttii olovan lehtikasa. Ja kattila tulella.
Syököö ite vuan ne lehtesä ja silippusa. Ja keetoksesa. Suattaa olla ehken itellee nyt tarpeesee tuo.  Iskettel niät oekee kermajiätellöö litravverra eelissä iltana. Laktoosvaevanen. Peete leejju ilimassa kaekeyötä.
Ja ristiveto on ollunna mökissä päevän. Jostaesyystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti