keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Käätöskeskusteluja

Meellä on äetin kansa vähä er käsitykset hyvästä ja huonommampuoleesesta käätöksestä. Niinku vieraehen tullessa. Ja niihen paekalla ollessa. Tuohii juttu sae alakusa siitä eelisestä putkimiehen käännistä. Suluissa olovat kommentit on äetin, pit sennii piästä iäneen.

Ku tietenniihhä minä haakuin muutaman kerran ku kuulin että aato tul pihhaa. Pithän sitä ilimottoo että vieras tulloo.
( - Kyllä oes pelekkä haakahus riittännä. Ee oes tarvinna jiähä voohkasemmaa ikkunan ja oven välille. Ja huutoo kurkku suorana)
Sittä ku se tul sisälle ni pithän sitä tervehtijä. Ja ku en puhuva ossoo immeesten kielellä ni haakahin hyvät päevät.
(- Haakahit. Niimpä justiisa. Haakuit niimpaljo että meenas ilimavirran matkassa hattu lentee putkimiehen piästä.)
Mänin tervehtimmää käestä pittäen sitä. Ja haestelemmaa lahkeet. Pittäähä vieras suaha tuntemmaa etton tervetullu.
(- Että iha käestä tervehit. Se ku ojenti kätesä ni kapasit minun seläntuakse piiloo. Ja haakuit sieltä lissee. Puolentoesta metrimpiästä haestelit kaala pitkällä. Eläpä nyt kaanistele asijoeta. Varmaannii tunti olovasa tervetullu ku ee suunsijjoo suanna sinun haakkumiselta.)
No van antaapa sittä olla tämännii käätöskeskustelun. Ku ee piästä yksmielisyytee että mitenkä män. Aenahhii aaton sitä hommissa ku se könötti vessan lattijalla.
(- Nuolit sen käet ja nuamoo nii että män silimälasisa huuruu. Sittä ku viimen uskalsit männä sen luokse. Eekä se meenanna suaha hommoosa tehtyvä ennenku minä otin sinut poekkee sieltä)
Määppä äet nyt poekkee kommentoemasta. Vaehettaan aehetta. Sanokeepa kamut mitenkä teellä männöö nuo hommat!
 
 
- Niuhake. Eekö muka männy oekee nuo hommat!? Minummielestä iha oekeellalaella toemin.
 
 


Rajatarkistukset on jatkunna. Mukavan viilee päevä. Ja tuullu on ettee oo piässy ötökätkää liikkeelle.  Tämmöstä ilimoo lissee ni jaksaa paremmin. Eekä mittää Vennäämmuan superhelteetä. Pitäkööt se puuttini vuan hellesiäsä ite.


- Haesoo kesälle...


12 kommenttia:

 1. Ihan toimit niin kuin kunnon koiran pitääkin. Kohtuullinen määrä epäluuloa täysin vieraita ihmisiä kohtaan on viisasta, etenkin jos ne ovat miehiä.
  Ja tietenkin myös piällysmies olisi vessankorjuussa ollut tarpeen. Mistä sitä tietää, millainen tumpeloputkimies teille tuli, ellei hommaa olisi valvottu. Ja positiivista palautettakin annoit, kun homma kerran näytti onnistuvan.
  Äipät yms naisihmiset ymmärtävät huonosti näitä piällysmiesasioita, sotkevat ihan turhaan selvät komentosuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuas kerran oot oekeessa :) Naesilla näkkyy olovan tapana tehä kaekki asijat nii monimutkasiks! Kyllähän sitä pittää vähä kahtoo aluks että minkälaene tulija on. Eehän ne immeesetkää hyökkee het vieraan tulijan kaalaan! :)

   Poista
 2. Kuules Iivari, mäyräkoiran pitää vahtia. Se on tehtävä numero yksi. Sinähän kiltisti olet ollut, kun vähäsen vain haukuit ja kättä lipasit. Ossikin haukkui pari vuotta sitten sisälle tullutta putkimiestä ja valitettavasti Ossi ei pelkästään lipaissut. jotenkin unohti ne kaikki koirien käytöstavat ja meni ja puri sitä kilttiä putkimiestä ihan siltä seisomalta. Älä kuule ota oppia ainaskaan tuosta tapauksesta. Ihan vain varuiksi kerroin, että mitä EI kannata tehdä. Meidän mielestä olit tosi kiltti. Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii olin omastae mielestä :) Äet vuan turhaa siitä rupes ätisemmää. En oo ikänä purru yhtää tulijata taekka olijata. Mutta piähommaha on pittee vahtija. Ja sen tein. Ja jos en oes ilimottanna tulijasta ni siitäe oes maenittu...

   Poista
 3. Mitä vikaa siinä sinun toiminnassa muka oli? Meillä kun soi ovikello ryntään edellä ovelle ja ilmoita isoin kirjaimin, että kotona ollaan. Ellei Palvelijatar kaappaa minua syliinsä ryntään tulijaa vastaan ja hypin ympärillä haukahtelemassa. Sylistä taas yritän rimpuilla vapaaksi ja haukun kaiken aikaa. No, sitten meille ilmaantui sellainen punainen puteli joka päästää isoäänisen tuhauksen. Palvelijatar menee ovelle puteli kourassa ja pitää minut sen avulla kauempana. En anna periksi, peruutan ja yritän uudelleen, suihkaus, peruutus ja taas kohti uudelleen. Kun tulija(t) pääsee istumaan ryntään ja pyrin syliin naamaa nuolemaan. Kyllä siinä se tuhahtelija puteli pian tyhjenee, hehe. Sen putelin nimi on joku Pet Corrector. Sen pitäisi opettaa koiralle tapoja. Ei ole mäyräkoiramallia se laite, hihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iha justiisa samallalaella minnäe toemin ku joku tulloo. Enkä ymmärrä mittee vikkoo siinä muka on! Kuha ee vuan meellehhii jottae suhhaaspulloja hankittas. Taekka jos hankkii ni käättäs äet sen ihteesä. Ee oes aena nii voohakassa minun kansa ku joku tulloo :)

   Poista
 4. Meikä kanssa haukkuu kovaa ja möreällä äänellä kun joku vieras tulee pihaan. Sitten se emännään toppuuttelu alkaa jo ennenkuin vieras on ehtinyt sisälle: "Nero sitten kiltisti, ei hyppää, ei pussaa.." Oonmä aina se ekan kymmenen sekunttia kiltisti mutta sitten pitää päästä hyppimään ja tervehtimään. On kuulemma vielä koulutus kesken...niinhän ne luulee.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moniko uskaltaatuu iha rempseesti sisälle ku kuuloo sinun ilimotushaakun? Suattaa olla sevverra jymäkkä iän sulla että vieras jiäp suosijolla porstuvvaan :) Ja tervehyspusuhii yltää nuama ylite :D Mutta onse kohtelijasta tervehtijä vieraat. Ja siinä samalla katastoo etton turvallista laskee ne sisälle tuppaan. Ee nuo emännät oekee kaekistellen sitä ymmärrä.

   Poista
 5. Kyllä miekii on sitä mieltä, että ilimottoo pittää pessää lähestyvistä vuaroista. Hyväisäkuitennii, sehä on just meijän homma. Pienenä poikana mie en osanna vielä haukkuu ku ovikello soi, mänin vuan ovelle oottammaan. Äippä jo teki aaltoja, jotta olisko ensimmäinen koira, joka ei ovikellolle hauku. No, murkkuikäsenä tää vajavaissuus korjjaantu. Nyt meilä on sopimus, jotta ilimottoo suapi, mutta sittä pittää istua ja oottoo ja tulijoihe kimppuun suapi käyvä vasta ku lupa annettaan. Loppu männöökkii site samalla tavalla ku tuolla Nerolla. Meillähhii on muka koulutus kesken.
  Meillä on viime vuosina ravanna jos jonkinnäköstä remonttimiestä. Ja aina on Tyynen kansa osallistuttu hommiin, nuin niiku opiskelumielessä. Ykskii remonttiukko sano äipälle, jotta seuraavan remontin Tuure sitte osovaakkii tehä iha itsekseen - sen verran tarkkaan olin muka seuranna ja tehny vähä käytännön harjotuksiikkii.

  VastaaPoista
 6. Sitäpä mieltä oon minnäe. Äet on tuas ermieltä. Ehän sitä minäkää pienenä haakkunna. Vuan sittä opin. Sinnoot sittä oppinna hyvästi ja äeppäs mieleesesti tuon homman. Ku kerta maltat iha istuva ja outella luppoo.
  Kyllä oon sitämieltä että pittää ne hommat tarkkaan kahtoo, mittee ne kävijät tekköö. Ja tarpeemmukkaa avittoohhii niitä. Jos näättää että topostamiseks männöö.

  VastaaPoista
 7. Meillä kävi kerran niin kuin Ossilassa, tosin kyseessä oli nuohooja. Paavo haukkuu ja tutkii tulijat. Pienempänä oli nätisti, mutta sitten tuli murkkuikä ja vei tavat mennessään. En tiedä, oppisiko tuo vielä ottamaan kaikki vieraat nätisti vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullehhii sattu sillon nuorena että oekeen musta nuohooja tul. Minä sitä haakkummaa ku en ollunna ennen nähnnä nii mustoo (nokista) immeestä. Se sano mulle että elä tok kehtoo haakkuva ku yhtä mustija ollaa kumpanennii. Herkisin hilijoo ja senkoommin en oo sitä miestä haakkunna. Ku kerta ollaa samallaesija :D
   Eekös se ilosesti hyppiminen ja haakahteleminen oo sitä nätisti vastaaottoo !? :)

   Poista