perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kierrätystä

Hikipiässä on lättypalloen ja muihen tarpeehen kansa vehanna päevän. Mitteepä tuota muutakkaa ku nuor emäntähhii lähti kottiisa. Äet kääp hittaalla aena näen helteellä. Niinku oon jo taenna maenitahhii. - Vaekka ee tuo piätoeminta oo sillä sen jootusampata kyllä viilemmälläkkää. Onneks suap tuommosta omatoemista ulukohommaeluva nyt harrastoo. Ku ee oo tuo kaver mikkää liukasliikkeenen.

- Keppipelijä....!!


- Lohtukanan piilotusta...


Äet toe mulle tuas uuvven pallon. Vaekka sanohhii samalla ettee oo siitä pitkä ilo. Nuor emäntä ol sitä mieltä että pitäs joku roti olla nuihen kansa.- Ku het on kappaleena kuitennii. Ja sittä tulloo turhoo jätettä vuan niistä. No tulloohan niistä vuan iha ne tiälä pihalla kuitennii pyssyy hyötykäätössä.  Oekeestaa minähä harrastannii semmosta kierrätystä. Pitkin pihhoo. Niinku esmerkiks keppiin kansa. Ja palloen. Ja sittä lättyin. Että ollaa iha eko-koerija. Semmosija enämpi niinku luontotietosija.

En yhtää tykkee tuosta uuvvesta pylypyrästä. Ku on nii liukassii. Ee mittää otetta sua. Ja liika isohii on. Että minumpuolesta suap olla tuola pusikossa. Minä uattelin keskittyvä nuihin lättyhommii nyt pihalla riehuissa. Keppipelin ja kanampiilotuksen lisäks tietennii.

Äskön rivvaatti vähä vettä. Se alakaa olla tiälä melekee yhtä harvinaesta ku järenuatos jonnii naesimmeesen, joka assuu tiälä, piässä. Nytpä se on tuo pihamua märkä sittä. Eekä paljoo tie miel pellaella sielä. Ku kastuu käpsät ja maha. Ootastelen nyt sittä muan kuivamista. Ee männene kaavvan siihe ku nii vähä sato.

Kastumisesta tullii mielee... ku nuor emäntä eelissäiltana tuntu äetille ehottavan että viijjää Iivari uimaa! Kyllä uattelin jo että eepä hyvin piättynnä tämä päevä. Että nytkö se tuohii polonen  on höörähtännä. Niinku äet. Onneks äet sano ettee oo tiälä semmosta putrakkoo mihinkä saes koerat männä uimaa. Huh ku helepotti!

Mitenkä ne ee uatellunna että määräkoera joka ee tykkee että käpsät kastuu, suattas männä uimaa!?
Hyväihme tokkiisa, oesivat minut kylymästi vetteen pannu. Julumasti kastummaan. Kelemit.


Onneks oon suanna tänäpäevänä leketellä aarinkopaesteessa. Raahassa uintihömpötyksiltä. Ja oon suanna sitä toevottuva ja kaevattuva vierhoetoohii. Nuoreltä emännältä. Varastoon. Että tuas jonnii päevän pärjee.

18 kommenttia:

 1. Sulla ei olekaan mikään hammastikku keppinä, ihan on iso kuin heinäseiväs! Ei pääse hukkumaan tai siis katoamaan. Eihän ne kepit huku vaan kelluu... kait.
  Ja taas uusi pallo. Kyllä sua hemmotellaan, Iivari. Kanan piilottelu puskiin vaikuttaa hauskalta puuhalta sekin. Olipas hyvä, ettet uimasille joutunu, kun et kastua tykkää. Minä en ole ihan varma menisinkö vapaaehtoisesti kokonaan veteen, ihan vähän oon merivedessä varpaita kastellut uteliaisuuttani.
  Täällä ei ole sadellut, hellettä on tämä päivä pukannut ja lisää juuri telkussa joku äijä lupaili, keskiviikkona uhkaa kuulemma jo kolmekymppiä mennä rikki asteissa. Se on kyllä ihan liikaa se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on äetin kävelysaavva. Ku en pureksi sitä ni suan pyörittee sitä. Mukavata hommoo:)
   Hellettä ol päevän ja illalla rapsaatti vettä vähä. Ensviikolla onnii sittä oekee niännytyshelle, sano äet. Ee hyvä homma ollenkaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ihana kommentoejja :) Jos nyt näkisit minut ni ehken ensmäesen kerran näkisit punastuvan määräkoeran :)

   Poista
 3. Paavohan on tunnetusti pallopoika, joten olemme löytäneet muutamia aika hyviä palloja. Pitää pikimmiten tehdä niistä raportti, niin saapi äiti vinkkejä uusien pallojen ostoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen raportti oes kyllä hyvä juttu! Ettee tule nuita vikaostoksija. Tekaseppas semmonen, siitoes hyötyvä muillehhii :)

   Poista
 4. Outpa jaksana tässä helteessä pyöritellä palloja, sulla on kyllä mukavasti tuota tilloo siellä pihalla. Eipä ois ollu mukava, jos oesit joutuna uimaan - siellähän kastuu :) Tiitukaan ei ou käänä ies missään rannassa, ei tiijä oesko uimariks vae ei.
  Mukavia palloilukelejä muiskujen kera ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuossa kyllä yhelle määkylle tilloo juosta. Ja vaekka muillehhii, jos sattus kamuja käämään:)
   No justiisa sentähe en sinne uimaa haluva. Mitenkä sitä uipi jos käpsät ja maha kastuu!
   Muiskuja Tiitulle!

   Poista
 5. Kuin olet jaksanut meuhkata Iivari näin kuumana päivänä? Varo, ettei tule hengenahistusta. Kuumalla päviällä se on parempi vaan naatiskella ja makkoilla. Vähän ottaa soolperia. Iso pallo on siitä kiva juttu, että se ei ihan helposti mene rikki.

  Tuosta uimisesta. Hmm, jotkuthan tykkäävät siitä kovinkin paljon. Ossi on elämässään uinut kaksi kertaa:) Kummallakin kerralla sellainen puolivahinko. Ossi tippui ihan pienenä pentuna isoon ojaan ja tuli todistettua, että mäyris osaa uida luonnostaan. Sitten vähän vanhempana hyppäsi järveen pelastamaan minua ja tytärtä:) Oli yllättyneen näköinen, kun meni vähän uppeluksiin ja sit nousi pinnalle. Ei ole sen jälkeen uinut. Ei se uiminen ole kaikkien mäyristen hommaa. Terkkuja Savoon Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vuoromperrää muanna ja laakanna. Maha on jo ruskettunna :)
   Oon kyllä sitä mieltä ettee oo uinti meekäläesen hommoo. Jätän sen muille iha mielellää :)

   Poista
 6. Levyksi lakoaminen on POP täällä Helsingin helteessäkin! Jos naisväki vielä tuumailee uimareissua mäykkypololle, niin muistutapa Iivari, että enste vikatikin kraaterin pitäisi antaa umpeutua.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks se tuo hatarapäenen muisti sen reekähomman! Ee kyllä oes uskonna... Paetsi että se reekä on männy umpee, eekä oo ennee ku pikku piste siinä kohassa. Siästyin kuitennii siltä uintireessulta :)

   Poista
 7. Voi millaanen rullakorva kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne tuppoo välillä nuo korvalliepakkeet kiäntymmää :) Nii levossa ku vaahissahhii.

   Poista
 8. Minä katoin Iivari että oot kalaan menossa ja virveliä kannat suussa. Ei ne pallot täälläkään kestä kun max vartin, Ehdin jo tällä viikolla hajottaa yhden kesävieraankin pallon, oli tuonut mukanaan siltä varalta että koti-ikävä iskee. Tais se iskee siinä vaiheessa kun oli pallo tuusan nuuskana nurmikolla. Vien sitten uuden kun teen vastavierailun.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallaampa hyvinnii :) Onneks ee kuitenkaa. Siinäe hommassa oes se vuara että suattas kastuva.
   Mitenkä ne tekköökii nii huonoja palloja ettee kestä kellää!!?
   Oes siinä jollehhii viksulle hommoo keksijä kunnon pallo.
   Oot sinä kuitennii ollu hyvä isäntä vieraalles muuton. Että jospa se ee nii pahaksesa pannu pallon hajjoomista :)

   Poista
 9. Vaan et usko, miten mukava olo on uimisen jäläkeen. Ei huohotuta ei. Ja kuulemma mahanpohjakin puhistuu samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhistuva suattaa, en eppäele :) Vuan tuota mukavata olloo eppäelen. Ihten kohalla aenahhii :)

   Poista