lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kuivakka laavantae

Nyt taetaa ruveta asteet riittämmää tämmösellehhii aaringonpalavojalle. Ee oo niät tehnynnä miel pahemmi riehuva. Aenakkaa koko päevee.
Päevällä käv vähäaekoo viileempänä. Ku ukkonen ryski. Se ol tuas se kuiva ukkonen. Vuan mikäpä tuossa. Kuivakampuoleenehhan tuo on ollunna muutennii tämä laavantae. Nuin niinku tapahtummiinnii puolesta.   Vettäkkää ee herraattanna ku muutaman tipan. Käätii vähä käppäelemässä tuola meejjän lenkkitiellä.

Äet löös mehtämansikoeta tievvarrelta. Ja tietennii niitä appammaan. Minuva rupes tympäsemmää se jootavanpäeväne seesoksiminen. Ku en niistä mansikoesta tykkee. Perruutin vähä tuakseppäen ja hupsista vuan valjaat irti. Minä vähä niitä siinä kahtelin. Että mitenkä sitä nyt nuin käv. Äet ee huomanna mittää ennenku aekasa piästä. Ku rupes ihmettelemmää että mitenkä on naru nii löösä. Ja sittä senpäeväne parkasu. Meenasin iha säekähtee ja lähtee pakkoo pinttelemmää. Ku tuollalaella ruppee iäntelemmää ja minä siinä kaekessa raahassa vuan seesoksin. Ja valjaeta haestelin. Sypäkästi sujjaatti ne takasi minun piälle. Ja vaahilla kottii. Ihme metel tuovvertasesta asijasta.Päevällä pit käävvä yhelle pallollörsäkkeelle vaahtija vähä antamassa. Ee vielä iha haatuumualle ruahtinna sitä panna. Vuan ee sitä kaavvan jaksanna syyhältee. Pit ottoo välillä huilinkija.Äet koetti hookutella minuva sen uuvemman pallon perrää. En sittä vaehtanna. Ku näky siltä luottavan se potkiminen iha iteltäännii. Hupasan näköstä ol kyllä kahtoo se.- Semmonen keskivertoo isorunkosempi ja köpelömpi  vanahemmampuoleenen naesimmeenen, nätimmästi sanottuna, pikkusen pallon perässä. Ja joka toene potkasu huti.


Ja pihallaha se tul sittä väsytys.  Ja maha kippeeks naarusta. Jota on pitännä piätellä. Ku on kahtonna yhtä koekkelehtijata pallomperässä. Mitteepä sitä muutakkaa ku sittä vuan muate. Ja aarinkokohtaa tietennii.


- Herätä sittä iltaselle...

13 kommenttia:

 1. Aika laiskansutkea pikku veijari viimisessä kuvassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ku iha uuvuksiin ihten toohusin. Se on tuommonen huiluuruppeema sillon paekallasa :)

   Poista
 2. Voi ii kun ei sais kiskoa niitä valjaita päältä. Saat sen luun täältä käsilaukusta sit ku tuun jos oot kilttinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehämminä tahallaa! Ku iha erreöksessä suplahti piältä...
   Pitäshän sinun tietee ettoon aena kiltti! Sitäpaetsi mullaha on kohta synttärihhii...että iha oes paekallaa se luu :)

   Poista
 3. Outojahan ne ovat välillä, ihmiset. Juuri, kun luulee, että osaa niitä tyyrätä ja ennakoida, niin ne tekevät jotain odottamatonta. Niin kuin tää teidän äipän mansikansyönti (olis muuten kelvannut minullekin) ja pallon potkiminen. Koulutushommia riittää. Aatu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eläpä muuta sano. Sen oesin kyllä voenu sannoo tuolle pallompotkijalle että kippee koepes ee siitä tykkee. Ja niihhän siinä käv. Se asija ol sittä justiisa uavistettavissa. Muute ee ota mittää selevee. Ee riitä yhen määräkoeran ikä tuoho opetushommaa! :)

   Poista
 4. Eihän se sinun lauantai mitenkään turha päivä ollut. Ihan kelpo ohjelmaa se sun mamma järjesti : ) Voi että olet hieno koira, oikea herrasmies, kun et säntäillyt menemään valjaista päästyäsi. Minä olisin varmaan alkanut härnätä Palvelijatarta ja juoksennellut Sen ympärillä enkä antautunut kiinni.
  Minä sain illan seisoskella narussa pihalla yläkerran jackrusseli Minnin kanssa, kun palveluskunnat piti palaveria neljän naapurin voimin näiden talojen asioista ja Hesariin lähettämästämme vastineesta. Saa nähdä miten täydellisenä julkaisevat. Ainahan ne lyhentävät reilusti tekstejä palstatilan vähyyden vuoksi.
  Tänään on ukkonen murahdellut meilläkin, ei sadetta eikä salamiakaan huomattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, 'salamia', sehän on makkaraa. Piti sanoa salamoita.

   Poista
  2. Heh, vae herrasmies! Ehämminä oekee hoksannakkaa että olin irti piässy. Muuton oesin lähtennä kyllä justiisa lippahivvoo :)
   Saeko palaveluskunnat iänesä kuuluville lehessä? Palstatila on vähissä aena tuommosten tärkeehen asijoehen kansa. Mutta sittä kaekkee hupatuksee sitä riittää. Näen se männöö meejjännii lehissä.
   Ee oo ukkosta, ee saetta. Aarinko puahtaa eekä ies tuule kummosesti. Laeskammiehen keli on tämä :)

   Poista
 5. Me ku ens lukemalla luultiin, että meijän äippä on törmänny teijän pihalle potkimaan palloo, mutta kuvaus olikin sun äipästäs. Samiksia, paitti että meijän äippä on lyhyt ja paksu. :D

  Paappa ny ostaen se kevyt korispallo. Sitä et hevillä saa puhki. Hirmee helle, ei jakseta pelata, pötkötellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen se on tuo meejjä äet. Nätisti sanottuna :)
   Paavopa ol tehnnä palloraportin! Ee suanna koripallo siinä paljoo pisteetä! Kääkeepä varsin kahtomassa.
   Helle on tiällähhii ja kuivoo. Ee oo kummosesti jaksanna liehata. Että pötkispuolella ollaa tiällähhii :)

   Poista
 6. Hehe Iivari. me voisimme äitees kanssa perustaa kahden hengen jalkkisjoukkueen ja nimetä sen vaaleat pimatsut:)

  Se on muuten mateille parkaisun paikka, kun koira on valjaista irti. Ossi ei ole ikuna keplotellut itseään irti, muuta kuin kerran ja se johtui siitä, että valjaiden lukko aukesi.

  Asiasta vielä kolmanteen: matte ottaa Ossista joskus samanoloisen valokuvan. Te olette joskus kuin kaksi marjaa, tietyistä kuvakulmista valkoisine täplineen. Jos et olisi meediumi, niin kaksoisveljiksi teitä voisi luulla. Ossilasta terveisii, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustakkee vuan :) Paetsi että meejjä äet on enämpi harmoo ku vualee :D
   Tuota sammoo se äettii sannoo. Että samannäkösijä ollaa. Ja sittä tuo Paavo on vielä kolomas samannäkönen :)
   Minähä oon semmonen vähä pitempirunkonen kiäpijö... liekkö sittä se meetiumi !?

   Poista