perjantai 11. heinäkuuta 2014

Laeskuutta ilimassa

Paestaa ja tuuloo. Ja huomenna helle. Ja vielä pyhänähhii.
Siinäpä päevän siätiijjotus. Jos nyt ee joku oo sattunna pihalle kahtommaa.
Mahottoman hyvät matompesuilimat. Sano äet. Ja heettääty sohvalle. Tänäpäevänä ee oo sittä riehuttu.
Lenkkikää ee oekee huvittanna. Ku aekan jumitin ni kiännyttii takasi. Itikoeta, sano äet. Muka, uattelin minä. Ee itekkää kehanna männä ku tul kuuma. Itikat ol oekee hyvä syy kiäntyvä. Vaekken minä kyllä yhtää nähny.
Pihalla sittä muuton olleelin. Hyvä tuulevvire käv ni ee ollu kuumakaa. Eekä itikoeta.

Kuva0298-normal.jpg

Äet siunustel tuota meejjän nurmikkoo. Ku on tuommosta haljaketta. Ku ee siinä nurmee ennee oo yhtää. Vuan sammalta sennii eistä. Oes kuulema mahoton homma sitä ruveta laettammaa.
Pitäs kiäntee koko nurmi. Ja hankkija rekkakuorma  multoo. Ja kaekemmualiman ravinnetta. Kylyvee sittä uutta. -  Kuha ee vuan siihe hommaa kettää hommoes. Mukavampi kaet tuossa on juosta. Eekä oo niimpaljo leekattavvookaa. Mulle on justiisa sopivata. Vaekkee kyllä nii silimäilloo kellekkää ookkaa. Niinne poloset sammaloetuu nyt yhessä. Äet ja nurmikko.
Päevällä säekähin ku yhe'äkin alako kuuluva mahoton jyrinä. Semmonen iso härvelvehe lenti talon ylite. Monta kertoo vielä. Äet sano että ol joku helikopter se. Jottae siinä ovessa luk vuan ee iha suanu räntistä selevee. Lenti nii matalalla että melekee puullatvoja hipo männessää. Mittää lie sehhii ehtinnä ja katella. - Jos lie ollu joku ilimakuvvooja. Ja noosviikolla tulloo sittä joku kaapittelemmaa kuvija talosta ja pihasta. Äet sano jo että jos semmonen ol ni turha luulla että ostaa. Ku ol pyykittii pihalla kuivumassa. - Ee haluva kuulema seenällesä taaluva jossa omat kalsonkisa liehuu.
Empä kyllä minäkää.
Eepään tuota tiijjä vaekkoes joku linnavenkula lähtennä lippahivvoo ja sitä ehtivät. Joku semmonen pahempi rosmo. On niitä ennennii ehtinneet koptervoemin.

Meleko laeskasti on muuton  päevee vietetty.  Niinku näkkyy...

Kuva0301-normal.jpg

Sanosinko että iha sillälaella rennompuoleesesti. Mitteepä tuota turhoo hötkyilemmää.
Jos on mukavata riehoominen ni mukavata se on tämä vötkyilyhhii. Välillä näennii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti