torstai 17. heinäkuuta 2014

Lättyin haatuumua

Tännää on ollu mahottoma hyvät pallokelit. Oikeen kunno määriäesen aarinkokelit.
Minnoon kelletelly aaringossa ja ruskettanna mahhoo, viskanna vihreetä palloo, vatustellu valakeeta palloo ja juosta kapaltanna ihten melekeen taennoksii.
...Van kyllä on piisanna mukavata.

Tuusaelin tuossa illansyrjässä vanahalla pallolla nuore emännän kansa. Minä juoksin pensasta ympäri ja nuor emäntä laakkas perästä. Sittä vaehettiin suuntoo ja sama uusiks....Mittee ne jottii sanovatkaa siitä pyörivästä liikkeestä...? Van sittä kuulin kummoo törinätä nurkan takkoo...Äethän se siellä iteksee jottai selevitti ja siitä välistä kuulin, että jottae sillä on mukanasa...

Mittee?! Sanoetko uus pallo?!
Se ol ostanna uuven pallon! Eeka ihan mittee tahasa turhoo pyörylätä vuan ihan oekeen poekiin pallon, semmosen sinisen Turtles- pallon! Voe sitä ilon päevee!

...sittä myö mäntiin....
Minä laakkasin ympäri pensasta ja aetoo ja nuor emäntä kapalti perästä. Sittä emäntä nappas pallon ja viskas ja minä nappasin koppia. Ja tuas mäntiin ympäri...Kyllä meellä ol lystiä. Nii luipakka pallo ja pyöriä keplettel livakasti ku äet nuttukaapassa. 

Van sittä....
Kymmene minnuuttia myö kerettiin pittee illoo ku se juutas piästi sihhauksen ja siihe loppu se ilonpito.
Lörsäkkees män. Ilimat pihalle. Lätty. Pannukakku. 

Siinä se sitte surkeena jäe lösöttämmään keskelle aetoo, kun mänin sisälle. En kehanna lätyn kansa sen kaavemmin vehata. 
Sinne se varmaan jootuu illanpiälle, minne ne muuttii. Lättyin haatuumualle.

8 kommenttia:

 1. Voi surku! Ei vaan meinaa löytyä mäykynkestävää palloa, ei. Mutta pitää vain kannustaa palveluskuntaa etsimään. Joku on väittänyt, että oikea koripallo olis vahvempi, mutta ei me Palvelijattaren kanssa oikein uskota. Nahkainen jalkapallo on aika kallis kokeiltavaksi, pitäisi kuulla joltakin mäykyltä miten sellainen kestäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kaet se äetin ehottama kuula voes olla aenut mikä ee mää rikki ies määkyn hampaessa :) Minun eeltäjillä ol ollunna koripallo. Se ol kestännä kahen er koeran hampaat ja penskoen pelit. En tiijjä sittä oesko sekkää määkynkestävä :)

   Poista
 2. Ei varmaan ole ensimmäinen eikä taatusti viimeinen pallo, joka tuhoutuu mäyriksen käsittelyssä. Ei ole tehty sellaista palloa, joka kestäisi. Epäilen tuota nahkaisen jalkapallonkin kestävyyttä. Voisihan se jonkun aikaa kestää, mutta sitten, kun koira saa siitä sellaisen mukavan pienen otteen, niin se häviää se pallo nikare kerrallaan. Ossi ainakin keskittyisi enempi sen pallon tuhoamiseen, kuin itse leikkimiseen:) Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä siinä voes käävvä mullae. Ku hyvän otteen saes ni eeku pala kerrallaa vuan kappaleeks :)

   Poista
 3. Eivät vastaa KY:n (Koirayhteisön) standardeja nämä kaupan pallot:( Saisivat muuten järjestää kierrätyssysteemin näille edesmenneille palloille. Ehkä joku keksisi niille jotain käyttöä. Meillä kestävät vain umpikumiset pallot, nekin vain siksi, etteivät ne meitä kiinnosta. Parhaiten käyttöä ovat kestäneet sählypallot, kun niissä on valmiiksi reikä kulmahampaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota se nuor emäntähhii äpätti eelissäpäevänä. Että tulloo turhoo jätettä ku jatkuvvaa palloja ostellaa ja het hajotettaa. Vaekkee se mulle äpättännä, ku äetille. Ku se osti tuas uuvven pallon :) Tääskumipallo mullae on vuan en tykkee yhtää siitä.

   Poista
 4. Voe tokkiisa, tänne käsveskaan unohtu Iivarj sinun uus puruluu! Taejan syyvvä ite nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe mokoma minkä mänit tekemmää! Unneotit luun sinne!?
   Parempi ku eet mää syömää sitä, jos vaekka ee ookkaa lutteeniton se ... :D Ehken kannattaa siästee ja tuuvva mulle enskerralla. Onneks ies sen rytmimunan muistit ottoo poekkee kilikattamasta :)

   Poista