sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Paenonvartijat

Justiisa ku eelen kerkisin sannoo ettee vettä oo tullu tippookaa ni eeköpä rymmäättännä kunnon satteen.
Ol iha hilikulla että kerittii alta poekkee. Tuulen kansa sato iha mahottomasti. Vuan sepä ol sittä siinä. Ee oo sejjäläkee näkynnä ee kuulunna. Sen kummemmin saetta ku ukkostakkaa. Yks akkanen vuan. Ee oo kuitenkaa jyrissy se. Enämpihhii marissu. Tätä hellettä tietennii. Vaekkee se marinalla siitää kummene.
Jos eelissäpäevänä ol tapahtumista kuivakka päevä ni sammoo on ollunna tännäe päevänä. Pirtissä oon muanna enimmäksee. Mitä nyt vähä pihalla liikehtinnä . Että ruoka sullaa. Kuulema.

- Sulatellaa nyt sittä sitä ruokoo...siinon sullehhii oma sulatuspallo...näkkyy olovan tarpeesee ...

 Ku se on nyt nii tapetilla tuo ruoka- ja syömispuol ylleesähhii tässä mökissä. Alumperin valitettaa sitä ku en syö. Ja kannettaa puntarille harva se päevä. Ettee paeno tietimätä puttoo. Sittä ku ruppeen syömää ni eelleennii kannettaa puntarille. Ettee paeno piäse salakavalasti noosemmaa. Koeta tässä nyt sittä olla. Hyvvee on muona. Kaekki oon syönnä mittee on tarjottu. Että jos se paeno noosoo ni ee oo minuvvika. Vuan tarjoelijan. Ku on ite aena opettanna että kaekki pittää syyvvä mittee on tarjolle pantu. Että tässä nyt sittä ollaa semmosija paenovvartijoeta. Tietäsin kyllä yhen tässä huushollissa jollekka se oes ehken tarpeempaa ku mulle.


Että otimpa sittä puolista iha ite. Eekös se kaekki vihree oo semmosta tiijjeettiruokoo.Ee paljoo maha pöökkännä tuolla evväällä. Saehhan minä nyt sittä kuitennii iha ommoohii sapuskata. Että ee iha tuon heenävvarassa tarvinna kuitenkaa olla. Ku ee maestunna harakalle eekä seepäälle ne.
En kyllä yhtää ihmettellees jos lehmättii jollonnii uattelis ku tipahtaa heenäruko ettee että " Ee...tuas heenee!" - Tuo ol nuore emännän uatos. Ku se jollonnii hevosija ruokki. Ja sano että näätti yks polle iha siltä ku oes uatellu että voe ee tuas sammoo, eeku heenee vuan.


10 kommenttia:

 1. Viisaita taas haastelet Iivari.
  Täälläkin välillä tulee sellainen painonseurantavillitys. Ensin herkutellaan huoletta monta viikkoa ja sitten yhtäkkiä ollaan liian lihavia. Puhun nyt emännästä, mulla se paino on aika stabiili. Herkuttelen paljon mutta taitaa olla se kuuluisa hyvä aineenvaihdunta. En kyllä haluis olla lehmä kun pitäis heinästä elää. Hevonen sentään saa kauraakin ja leivänkannikoita. Aurinkoista viikkoa, mulla loma jatkuu vielä ja myös erikoisherkkuruokavalio
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiälä se on jatkuva. Vaekka oes kyllä varroo jollae immeesellä tarkistoo sitä syöntijjää. Etennii jiätelön suhtee. Eekä varsinkaa vahata meekäläestä. Sinnoot oekee sutjakka poeka. On varroo herkutellahhii :)
   Hyvvee lommoo sulle ja herkutteluja! :)

   Poista
 2. Jos sulla Iivari on hyvä tuuri, niin paino ei nouse eikä laske. Sen puolesta pietään täällä peukkuja.
  Kirmaat vaan paljon pihalla pallon perässä, ni tulee liikuntaakin tarpeeksi. Ei mitään laiskana sohvalla makaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä paljo pihalla laakkoon. Helteellä ee niinkää jaksa. Jospa tuo paeno pysys kuosissaa.Ee tuo oes mukavata mikkää liikalihava mätöskää olla... :)

   Poista
 3. Meilläkin on tuo yks painonvahtaaja. Minun painoa vahtii, vaikka omaansa olis enempi syytä tiirailla. Näyttää Sen paino pysyvän maxilukemissa vahtimattakin. Ei ole pelkoa keventymisestä Sillä eikä mulla. Minä olen sentään sallituissa lukemissa.
  Tosi hieno passikuva sulla, tuo viimeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä vahattaan kummannii paenoo. Jostae syystä se ee silti vähennä tuon yhen immeesen jiätelön mättämistä :) Sempuolee hyvä ettee kessee ennee kaavva jatku. Loppuu tuohii kylymällä evväällä herkuttelu. Mulla on paeno vissii vielä iha sallituissa lukemissa. Toevottavasti pyssyyhii.
   Passikuvassa ee oekeestaa saes hymmyillä...ettee ehken kelepoes siihe :) Käskettii hymmyillä ja tein työtä käskettyvä.

   Poista
 4. Mitä ihmettä nuo naisihmiset painoaan vartoivat, kun se näyttää nousevan ihan itsestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Totta töriset kamu. Hyvästi noosoo vahtoomatahhii :D Onkoha se niillä jotennii keenissä?

   Poista
 5. Akuutti asia meilläkin on tuo painonvahtaaminen. Lun jäi viimesyksynä punnitsematta, niin salakavalasti elintasoa solahti kissaan yli puoli kiloa liikaa. Emännän lukemia ei tässä nyt julkisteta edes. ;) ja nyt sit laihdutetaan ja punnitaan viikottain!

  VastaaPoista
 6. Immeeselle se oes aeka vähä. Kissalle niinku pienemmälle koerallehhii se on sittä siinä ja siinä. Eehän se hyvä homma oo. Ja hankalata puottoo. Äet sannoo että jos raha pysys lompsassa yhtä hyvästi ku kilot ropassa ni eepä oes hätäpäevee :) Joku "viksu" on keksinnä semmosen laaseen että kaks killoo erottaa naesen täävellisestä onnesta! Mää tiijjä... :)

  VastaaPoista