keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Päevittelyvä

Tässäpä se päevä on männy. Omija hajuja turkkii kerätessä.
Ku eelen pes yks ne poekkee. Melekonen homma on ollu sehhii. Ee oo kuivasta nurmikosta paljo mittää irronna. Vuan ehken korjaatuu kohta ku vettä sato äskön. Nurmikko on vielä märkee. Taekka ehämminä nyt iha märässä mää kierimmää. Vuan ku pikkusen siitä kuivahtaa. Semmonen vähä kostee on paras hajjuin irrottaja turkkii. Että irrottaa nurmikosta sen hajun turkkii, ee päevvaston.

Vuan pittää vielä sevverra päevitellä mitenkä äkkijä muuttuu siä. Ku pihasta lähettää ja paestoo räköttää aarinko tulikuumasti. Ni kymmenen minnuuttija ja on puhaltanna pilivijä ja vettä tulloo kuatamalla. Että ee keritä ku justiisa tuoho mäenpiälle. Ku postija lukkiissa männöö aena aekasa. Ni kiireellä pittää kiäntyvä takasi. Ja silti kastuu. Tulloo mielee että paljoko eisti se eelinen pesu. Äet sanohhii etton sama juttu näköjjää ku aatompesulla. - Justiisa ku kerkijät sen pestä ni kohta sattaa jottae. Olpa sittä pestessä mikä ilima hyvvää.

Kuva0291-normal.jpg

Se eelinen pesu poekihhii sittä yhen huomijon. Mullon siinä leekkuuarvessa ollu semmonen pikkunen musta jota äet on luullu sitkeeks ruveks. Nyt pesujjäläkee kuivas minuva ja alako päevittelemmää. Ku onnii  se "rupi" nyt sittä sininen. Elikkäs sinne on sittä unehtunna yks tikki. - Oekeestaa paremminnii semmonen langan solomu. Vuan ee lähe ominkonstin poekkee. Eekä kyllä uskalla kiskookkaa. Pittää vissii nyt sittä käävvä vielä linikalla sen kansa. Iha on ummessa se leekkuujäläki ja arpihhii iha vualee jo. Kuha ee nyt siihe reekee tulis ku sen solomun rassoovat poekkee. Ku on tämmönen hellehhii, ettee tulehu. Ee ennee paljoo ne pönttöhommat kiinnostas.

10-P1010449-normal.jpg

Kohta pittää männä vielä iltakierrokset ottammaa pihalla. Vähä viilen tuo ilimahhii. Kaekki minun vanahat pentuaekaset rojut on talahattu tuonne aetuukseen. Muka viihykkeeks. Meleko köppäsijä näkkyyvät olovan. Mittee helekettijä minä tien jollae pienellä pururenkaallahhii sielä!? Sehä on iha pikkupentuin lelu. Ja mittee viihykettä sielä tarvihtoo. Ku se aetuus itessää on jo se viihyke. Kyllä oon tuotahhii viisaatta päevitelly.
Ilahtuuko muka joku teeni-ikänen immeestaemi ikihyviks ku tarjoot sille parpija ja leekoja?
Että tässä sulle vähä viihykettä. Ettee kää aekas pitkäks sielä tiskossa hyppiissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti