perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pinteessä

Nyt sitä on ruvenna tarkenemmaa.
Ja aetahhii on ruvenna noosemmaa. Ehken on valamis tämän pyhänseovvun aekaa. Piäsöö koeajulle. Kävin jo kokkeelemassa vähä. Että piäsöökö alite. Ku ee näätä ylite aenakkaa piäsövän. Näätöstää vähä siltä että pittää olla lujat kynnet jos meenoo alitehhii männä. Vähä hampaella kokkeelin sitä verkkoo. Ruoja ku ol sittä lujjoo.
Kyllä siinä aejjassa taetaa olla pakko pysyvä.
Porttihhii on semmonen että pittää vaekka virtahevon. Se on semmonen rojekti näköjjää että esinnä pantii portti ja aetapylyväät. Ja sittä pannaa verkko. Sama kaete se mulle on mitenkäpäen ne pannaa. Kuhan piäsöö ilima naruja juoksemmaa.

07-IMG_3962-normal.jpg

Aejjantekelleen tarkistuksee mänössä tässä. Kohta on narut historiata.
Vaekka yks niistä on jo entine. Ku olin kepinpyörityksessä. Äet tapasa mukkaa päläpätti vuan muihen kansa eekä huomanna että naru ol männä kepin ympärille. No mitenkä sitä muuton siitäe pinteestä piäs ku nakrittamalla sitä naruva. Ettoes suanna sen poekki. Melekeen kerkisin sen työstee ennenku äet huomas. No se leksi on nyt sittä entine.
Vuan ee ollunna minuvvika. Mittees ol mamma nii huolimaton ettee kahtonna.

Löösin tässä yks ilta nuoren emännän tavarakassin. Iha ol unneottanna sen sänkysä piälle. Pithän minun tietennii kahtoo että mittee sielä ol. Että jos vaekka oes sinne jiännä matkaevväät. Ja pilalle männöövät.
Kyllähä minä arvelin ettee suata olla luvallinen homma se. Sentähe hilijoo siinä koetin toemija. Vuan sittä käv vähä huono tuuri...

2014-07-02%2019.48.43-normal.jpg

Piä mokoma suplahti vähä viärästä kohen. Ja siinä sitä sittä oltii. Nuor emäntä tul kahtommaa että mittee rapisen. Ja sensijjaa että oes minut pinteestä piästännä ni rupessii vilimoomaa. Kehvel.

2014-07-02%2019.48.36-normal.jpg

Sittä viimen ku ol suanna vilimattuva ja minut moetittuva ni piästi siitä irti. Ee se kyllä iha ollu tosissaa ku moetti.
Näen minä iha selevvää mitenkä ne äetin kansa kiäntyvät selin ja tyrskivät. Naarovat ruojat mulle.
Äet vielä siihe muka torummaa että nuin sitä kääpi ku on liijja utelijas. Koetti muka vakavalla nuamalla sannoo vaekka näen että suu kiänty koko aejjan ylöspäen. Ee kyllä ollunna minummielestä yhtää haaskoo. Minen ollunna utelijas. Tarkistin vuan ettee ollunna mittää sielä pillaantunna.
Pankoosappa ite kassinkahvan kaalaasa. - Kysyn sittä että naarattaako. Ja että otettasko ehken muutama kuva vielä ennenku piästän poekkee. Ja eeköpään pantas ne kuvat vielä plokkiinnii.
Niihhän sitä sanottaa että naara itelles ennenku muut kerkijjää. Vuan ee naarattanna tuossa. Ehken vähä nyt jälestäpäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti