lauantai 26. heinäkuuta 2014

Puntarpäevä ja kusijaesten kosto

Nyt en sittä sano siästä sannookaa. Paetsi sen että turkasesti tympässöö tämä pirtissä kököttäminen. Ku ee pilive hiventä taevaalla ja se keltanen pallo vuan möllöttää ja hohkassoo kuumoo.
Lenkit on historijan havinata. No uamusilla kyllä ennen seetentä suattaa hilipetellä. Vuan iltasillahhii on vielä aenahhii 25 lämmintä ni eepä sillon. - Ja ne tintinkokoset puarmat ja lypsyjakkaran kokoset itikat.

Äet sano että myö paesuttaan ku mummun munkkitaekina molemmat. Ku jiäp liikkumiset vähemmäks.  - Se ol niät puntarpäevä ja paeno ol noossu 200 rammoo mulla. Ja äetillä vissii se " voe ee-lukeman". Että tässä oekeet paenovvartijat tuas. Jos tästä vielä ruuvvan annoskoko pienennöö ni hamsterrii suap enämpi ku minä. Vaekkee meellä ennee hamsterija oo, vuan sillonku ol. Minummielestä saes äet kyllä kahtoo vähä omijaannii evväetä. Kaapan pakkasallas on jiätelöstä tyhjä sen romihtemise jäläkee. Tuolla mänöllä ee syksykamppeista mahu sille piälle ku kumironttoset. Ja ehken saeviitta.


Lohtukannoo viskelin vähä aekoo pihalla. Vuoromperrää sen entisen pallon kansa. Eepä muuto oo näkynnä uutta palloo. Vaekka ollii syntymäpäevä ja kaekki. Lie nyt joltae unehtunna kokonnaa.

Se ee sittä jiännä seoraaksija vaelle se mamman ryllähys siihe kusijaespessää. Nepä ollii yöaekaa ottanna ja muuttanna vermeesä meejjän makkuukammarrii. Ja nuore emännän kammarrii. Kostivat juuttaat.

Äet pit uamusilla sempäeväsen metakan ku näk sen jookko-osaston. Otti imurin ja vetel koko sakin sinne. Ja siitä pihalle etteevät kiipee ennee sieltä säelijöstä poekkee. Sejjäläkee ol tämä suolaas operaatijo. Ku kahto netistä hätäapuva niihe karkotuksee. Suola ja kanel on semmosija. Ja se aspartaamimehu, vuan sitä ee ollunna. Jotenka kaks kammarija suolattii. Säelyyvät varmaannii hyvin näen helteellä. Vielä ee oo yhtää kusijaesta näkynnä sen holovoomise jäläkee. Pittäävät varmaa leepomispäevee. Ku ne eellisviikkoset kaverit vei keettijöstä ne kanelit. Ja nyt nämä sittä kantaa suoloo lisäks.
 

Tämä kuva unehtu eelen laettamatta. Tässä minä vietän synttärpäevän uamuva nuore emännän kansa. Ku vähä näätösti ettoes sitä paleltanna nuin kesäsissä vermeessä, ni minä uattelin lämmittee sen mahampiällistä. Ja eepään piässy minun tietimätä sitä meejjän yhteestä kakkuva alottammaa.


8 kommenttia:

 1. Vai meinasivat murkut ja kusiaiset vallata teiän huushollin, aika gaumeeta. Onneksi saitte heivattuu takasin sinne minne kuuluvatkin. Toivottavasti pysyvät siellä. Meillekin tarttee ostaa lisää sitä mehutiivistettä ja kaataa pari pullollista tuonne laattakivien väliin. Nautitaan lämmöstä. Ei se paino nyt ihan parissa päivässä voi nousta Iivari-kuoma. Sä olet unohtanut vääntää pötkylän:) Terveisii Ossilasta M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meenas käävvä huonosti niihen kansa. Jospa ne pysys poekessa nyt. Mehu on kaappalistalla. Äet sano sillä holovoovasa koko mökin kivijalan :) Kyllä minnäe uattelin etton vuakassa jottae vikkoo... :) Taekka äet ee nähnnä lukemija oekeen.

   Poista
 2. Bloggeri on laatutietoinen kapine, heittelee meidän kommentit taivaan tuuliin. Oltiin kirjoitettu tänne monta riviä, nyt ei siitä näy pilkkuakaan.
  Ai muurahaiset ovat niin pitkävihaista sakkia, että keräsivät pataljoonan ja tekivät invaasion teille. Täytyy toivoa, että ovat suolaamisen jälkeen nääntymässä janoon ja muuttaneet järven rantaan.
  Palvelijatar ei astu puntarille ennen kuin helteet ovat ohi. Sanoo kuumuuden turvottavan ja keräävän nestettä. Minä olen epäillytkin, että Sillä taitaa olla tavallista enemmän nesteitä - korviensa välissä.
  Huomenna uudet hiet taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näkkyy olovan vähä ooto tappaas koko plokkeri. Ee nuo meejjänkää kommentit aena tule esille. Ja sivuttii jummii.
   Toevommukkaa on nyt häepynneet koko muurahaesarmeejja. Ee ne oo oekee mukavija kämppäkaverija. - Tuopa ol hyvä huomijo, sehä onnii vuan hellenestettä ku paenoo nostaa :) Minä eppäelen että meejjä mammalla aevot jo iha kelluu.

   Poista
 3. Mitäs muurahaisia teillä on? Meille tuppaa kevättalavella pieniä mustia ja näin heinäkuussa alakaa lentokusiaisten aika, niitä on ollu tänä vuonna harvinaisen vähä - muutama siipiveikko vuan.
  Ee tässä arvoo kyllä kahtookkaa puntarille päenkää - suattaa viisar värähtee aeka pahasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on justiisa semmosija pieniä mustia otuksija. Näkkyy niillä olovan piäpaekat tuola mökin kivijalajjuuressa.
   Viisaenta oes meejjännii pysytellä poekessa vuakalta. Aenahhii helteehen aejjan. Vuan määppä mammalle sanommaa... :)

   Poista
 4. Ai jaahas. Nuo on ne kusiaiset, jotka viikko pari sitten yrittivät muuttaa meidän parvekkeelle! Suolalla ne ymmärsi, että uusi kortteeri ei löydy täältä meiän parvekkeelta, vaan sieltä Iivarin talosta. Ja pari viikkoa näemmä kesti matka, mutta ei niitten onnistanut nyttenkään.
  Ehkä teillä on joku hyvä naapuri, joka tarjois noille maahanmuutajamurkuille kodin, ressukoille? Ettei ne vaan tul takas tänne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilimankos ne ee älynnä vaekka äet niille pärmenti. - Ku eevät suomee ymmärtännä. Vasta suolalla älysivät lähtee.
   Vuan tuoho kivijalakaa ne jäe sittä kuitennii. Miettiivät varmaannii suuntoo mihinkä männä. Ja noetuuvat suomalaesten huonoo vieraavvarasuutta :)

   Poista