sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Saetta ootellessa

On se sittä kumma. Sillon ku saetta toevottaan, ni ee nää ee kuulu. Vuan annahha olla ku ee pitäs sattoo, ni kylläpä sillon tulloo.
Nyt oes sitä saetta toevottu. Äet tähystellöö pilivijä ku intijaani ennevvanahaa savumerkkijä. Eepä nää ee. Minkätähe ne justiisa tämän kohan kiertää. Piliverrajat on tarkat. Vähä ku siinä vanahassa vitsissä. Siinä missä ukko ja akka istu hevoskärrissä vierekkätä. Akka kastu, vuan ukko ee. Nuapurkylässä sattaa, vuan meellä ee.

- Tinkii vähä hymmyilyttämmää tuo voohakka....
Katottiin tuossa iltapäevällä ykköseltä yks koeraohjelma. Sitä saetta ootellessa. On kyllä katottu jo ennennii. Vuan ku ol aeka hyvä ja äetin hömelö ee ennee muistanna mittee siinä ol, ni katottii uuvestaa. Oohhan minä kyllä aena tiennä että viisaeta ollaa myö koerat.
Osataa lukkee elekieltä. Ja ilimeetä. Ja ymmärrettää puhetta. - Tuoho ee kyllä oes tarvinna mikkää rohvessor olla sitä tutkimmaa ja sanommaa. Selevä se ku mikä. Ja koerat ilimassoo ihteesä haakkumalla. No herraisä millees muulla? Ee aenakkaa pitsivvirkkuulla.
 


Vuan sitä että koerat ee muka niä ku kaks värijä ni minen usko. Ettee muka nähä ku keltanen ja sininen. Mitenkä muka ossoon tuuvva vihreen pallon ku sitä pyyvettään jos en erota vihreetä värijä!?
Vae ossoonko muka lukkee pyytäjän ilimeestä mittee se on vaella... haluvvaako keltasta vae vihreetä palloo. Immeeset tutkii tuommosija asijoeta. Helepommalla piäsisivät ku kysyttäs meeltä koerilta.
Nyt sittä syynättään oonko vasen- vae oekeetassunen. Ku ee kuulema sua selevee. Välillä lähen oekeella ja välillä vasemmalla käpsällä liikkeelle. Oekeetassusista tulloo hyvijä opaskoerija ku ovat kuulijaesija ja oppivaesija. Vasentassuset ossoo lookista piättelyvä. Minnoon vähä sitämieltä että oon semmonen molempitassunen.
Tarkemmin uateltuna oekeestaa jopa nelitassunen. Heh.


12 kommenttia:

 1. Just sama ohjelma mekin vahdattiin. Ja ihan oon samoilla linjoilla sun kanssa Iivari. Ihan pöljää tutkimusta ihmiset pakertaa. Jokaisenhan se pitäisi tajuta, että viisaita tässä ollaan ja väritkin kyllä nähdään. Hehe, vasen- vai oikeatassuinen? Jo on maailman kirjat sekasin. Eikö tiedeihmiset osaa laskea neljään? Viimeksi kun tarkastin, olin kyllä edelleen nelitassuinen!

  Me tykätään sun kuvista, erityisesti tuosta ensimmäisestä kuvasta. On sulla muikean vinkeä ilme siinä. Mulla on samanlaisia puruluita täällä. Saan sellaisen (joskus vain puolikkaan) joka ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jottaehhan sitä pittää immeesillä olla aejjankuluva...tutkiivat sittä vaekka meetä koerija :)
   Mullon tuossa kuvassa hammastikku työalla. Ja ossoon kyllä hymmyillä sillon ku on aehetta. Käskystä hymmyily ee niinkää kiinnosta :)

   Poista
 2. Mikä sen näyttää, onko vasen- vaiko oikeatassuinen? Wuppe nostaa, aina kun pysähtyy tai on jotain katsomista, oikean tassunsa ylös, kuin joku metsästyskoira. Onko Wuppe siis oikeakätinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jalaka jolla lähtöö liikkeelle näättää sen kumpiko on. Siis vasen- vae oekeetassunen. Sama on kuulema immeesilläe. On olemassa oekee- ja vasenjalakasija. Niinku kätisijähhii. Ja vasenkätine ee välttämättä oo vasenjalakanen :) Jollae on ollunna aekoo tehä tuommostahhii tutkimusta :)

   Poista
 3. Tutkikoot, mitä tutkivat, tutkijat. Totuus on kuitenkin se, että me koirat olemme paljon ihmisiä tarkempia ilmeiden, eleiden, äänensävyjen ja tilanteiden tulkitsijoita. Osaamme myös säädellä omia reaktioitamme saadaksemme itsellemme mieleisen lopputuloksen. Pystyvätkö tähän ihmiset? Kyllä eivät pysty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näehhän se on. Justiisa. Uatteleppa mitenkä paljo helepompoo oes meejjännii elämä, jos immeeset ossoes tuon saman meejjän suhteen! :) Aeka harvassa on sen ossoojat.

   Poista
 4. Tuorein koirista tehty virallinen tutkimus (julkaistu uutinen tänä kesänä) osoitti että koiralla on tunteet ja se osaa osoittaa mieltään. No huoh....mikä yllätys....Mulla on ainakin kymmeniä tapoja osoittaa mieltä ja sen nyt olis tiennyt ilman virallisia tutkimuksiakin. Tässä muutamat 1) mustasukkaisuus toisen koiran rapsutustilanteessa = kuonolla tökkääminen rapsuttajan käteen...seonmunvuoro ! 2) rapsuttajat katsoo tv:tä = örinä ja lelun viskailu ympäri seiniä tai vaihtoehtoisesti rapsuttajan kengän pölliminen ja kuljettaminen ulos niin että tulee huomatuksi
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopa on ollunna viisas tutkija ku on älynnä että meellähhii on tunteet! Mistä nuita viisaeta oekeen tulloo!?
   Äet sano muistavas yhen tuttusa koeran, joka mökötti selin nuama nurkkaampäen jos ee piässy matkaa jonnehhii. Se jökötti siinä ku emäntä tul kottii eekä millää makupalalla leppynnä. Sittä ku sen korvaa käv laalamassa Muumilaaksoo ni sittä viimen leppy :D Mittehän tutkijat oes sanonna tuosta !?

   Poista
 5. Piti vielä mainita että tosi komea olet Iivari kuvissa ja sulla on loistava hymy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh,kiitos! Niinku jo Párekille tuossa sanon ni osataan sitä hymmyillä muttee se käskystä ylleesä huvita :)

   Poista
 6. Äippähhii kahto aikasemmin tuon saman ohjelman. Sen jäläkeen alako kyttäys, kumpi tassunen oon. Vuan eipä oo toistaseks suanu selevee. Ompaha joutavalla jottain kytteemistä kuitennii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tiälä. Ee oo selevinnä asija vielä. Ja se karvoen kiertyminen kansa. Sittäe on tutkattu että kumpaanko suuntaan kiäntyy. Toesessa kannikassa oekeesee ja toesessa vasempaa näköjjää. Että otappa selevä ja tie rätinki mittee tarkottaa :D

   Poista