maanantai 21. heinäkuuta 2014

Helle pehmittää

Uutistenlukija sano äskön etton hyvijä uutisija siärintamalta. Äet hihkas jo mielissää että kohta helepottaa tämä puahe. Vuan sepä ollii hyvijä uutisija aaringonpalavojille. Helle jatkuu. Että sepä siitä . Niimpä näkkyy tekövän sittä.
Mahetaanko sitä puolevvuojen piästä tuskaella että laahtus nyt tuo pakkanen. Ku kolomatta viikkoo on kolomessakymmenessä.  Sittä muistellaa kaeholla että voe tokkiisa ku ol kesällä mukavata ja lämmintä. Ja pannaa uunii tulta. Ja villalyyssijä piälle. Uatellaa haekeena että kyllä ol sittä mukavata ku ol yhtä lämmintä sisällä ku ulukonahhii. Heetettii vuatetta piältä ku mäntii ulos. Ja lisättään siinä huaveellessa muutama vuatepars lissee.
Että ku nyt on tämmöstä....
Ni sittä haekaellaa tämmöstä... tae aenahhii melekeen. Ja päevvaston.


Vuan minäpoeka sitä oon porskuttanna pihalla. Uamusilla ol puol seehtemän aekaa kymmenen astetta lämmintä. Olpa hyvä käävvä uamulenkillä. Eekä ies itikoetakkaa. Mammahhii jakso männä. Ku ol esinnä tankanna ihteesä par kolopakkoo mustoo sumppija. Ja homma jatku sittä vanahan pallollärsäkkeen kansa. Äkkijä noos kyllä lämpölukemat semmosiks ettee kehanna ennee vaahtija lisätä.

Kuhampaha korvian tuuletin. Ja nyhättelin monta issoo palasta tuosta irti. Ku hyvästi ol helteessä pehmennä. Sitä koripalloo ootellessa. Ku semmonen on luvattu. Vaekka kyllä plokikamu Paavo ol tehnnä semmosen raportin nuista palloesta ommaan plokkiisa. Että mikä on minniilaenen. Eekä ollu koripallo suanna montoo pistettä. Vuan sittä tuas toeset plokikamut Myrsky ja Tuisku kehu sitä koripalloo. Että vähä on siinä ja siinä ja vielä hilikullahhii että kannattaako sitä sittä ostoo...

Elekee sittä ihmetellä jos tiälä näkkyy muutahhii ku päevitystä. Esmerkiks vaekka sarvipäetä. Yks toplokas ee tuas ossoo oekeesee kohtaa hiirtä laettoo ja suoltaa varmaa koko plokkerin nurin! Se tuo helle vissii pehmentää joltae piännii niinku minun pallon. Voe elämänkevät...!
16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eekös hyvästi lepatahhii vaahissa!? :D

   Poista
 2. Ei tosiaan koripallokaan mikään superkestävä ole. Jos pallon ei tarvitse olle koripallon kokoinen, suosittelemme tätä

  http://www.mustijamirri.fi/tuote/trixie-aktivointipallo-9-cm/019925/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pittää katella tuola kaapassa käävvessä :)
   Pienempihhii ku koripallon kokonen kelepoo.

   Poista
 3. Mulla oli ihan samanlainen palloilutyyli pienenä... Mihinköhän se taito katos? Pallontuhoaminen kyllä vielä onnistuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Eppuli! Sinnoot nätti ku karamelli :) Käätiin nuita sivujas kahtomassa.
   Meellä määkyillä taetaa olla verissä se pallontuhhoominen :)

   Poista
 4. Oot kyllä saanut korvas hauskasti tuuletettua, Iivari! Meiltä meni eilinen päivä ihan muissa merkeissä eikä ehditty läppäriä availla. Kyllä se helle on ainakin minun Palvelijattareni pään pehmentänyt, hyvä kun enää paikoillaan kaulanjatkeena keikkuu. Pelkään kypsyvän kokonaan ja putoavan kokonaan!
  Yks normikokoisen mäykyn isäntä kehui koripalloa aikansa, kunnes yhdellä lenkillä totesi "Oli se tosi hyvä pallo, kunnes sen verran ilmat siitä haihtui, että Mauri sai etuhampailla nipistettyä otteen ja pääsi silla lailla kanniskelemaan. Siitäpä ei ollut enää monen päivän matka sen pallon hautajaisiin..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se piä kuitennii oes sevverra tiukassa että pysys paekallasa :)
   Pitäs vissii tilata aatokuorma erlaesija palloja kokkeeks. Kahtos sittä että mikä kestää kaavimmin. Tulisitko kaveriks testoomaa ? :)

   Poista
  2. Hieno idea! Pitäis laittaa sähköpostia pallotehtaalle, että toimittavat meille rekallisen kaikenlaisia palloja. Mehän oltais maailman parhaat testaajat, kun ollaan valioluokkaa pallojen puhkomisessakin ; ) Voitais vaatia osa palkasta palloina ja osa herkkuina. Ruokatunnit ja pari kahvitaukoa pitää kans kuulua työpäivään... ja lomat!

   Poista
  3. Koepalloelijat :D Tietennii palakan ja kaekkii ettuin eistä, ee myö ilimaseks :)

   Poista
 5. Haaveileekohan ihmiset aina toisesta, kuin mitä on? Täytyy tunnustaa, että minä en koskaan haaveile, että tulisipa syksy ja talvi... Ossista en tiedä:) Mutta kyllä se on enämpi lämpöisen miehiä, kuin pakkaspoika. Tai no alle kymmenen menettelee:) Terveisii teille Iivari ja emäntä!

  VastaaPoista
 6. Lämpimästä minnäe tykkeen. Enämpi ku kylymästä. Mutta jottae rajjoo oes hyvä olla siinäe. Kyllä nyt on ulukona iha liijjan kuuma tehä mittää. Ja sittä jos öllöttää aloellaa ni jo on puarmat ja muut öttöset siinä pyörimässä.
  En tiijjä onko tuo siä täävellistä millonkaa :) Aarinkoesija terveesijä vuan teelle ! :)

  VastaaPoista
 7. Juu, ikin ei oo hyvä! Paitti mun mielestä helteelläkin kaik on hyvin, ku voi vaan kellahtaa varjoisalle nurmikolle käpälät rentoina masu kohti taivasta! Ihmisetki vois ottaa oppia, ja koittaa kellahtaa siihe nurmikolle kans! Iltasella on kiva lenkuroida viileemmällä, mut sillon meinaa itikat syyä, ni pitää vaan mennä hirmu kovaa eteenpäin!

  VastaaPoista
 8. Nuin oes mukava tehä:) Vuan sittä kääp niinku mulle tänäpäevänä. Tulloo puarma ja nappoo mahanahkasta palasen.
  Iltasilla pittää kyllä pittee vaahtija, oot oekeessa. Itikoeta on niimpaljo ettee meenoo sekkaan sopija! Juohtu tuossa mielee että jos äet heettäätys käpälät suorana nurmikolle makkoomaa ni millää opilla sen siitä ylös kampeis... :D

  VastaaPoista
 9. Kaikenlaista on sullekin tapahtunut! Uusi piha ja uusi blogi, onnea vaan kovasti. Olet sen kaiken kyllä ansainnut, samoin kuin joka ikisen pallon, joka sulle kaupasta kannetaan =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se lykästää :) Ohan nämä mukavija. Kiitos vuan! Kovasti oon koettanna olla nohevana että palavelu pelloes :)

   Poista