tiistai 29. heinäkuuta 2014

Vastoova työnjohtaja

Nyt pittää sannoo että tätä koeroo uuvuttaa. Koko uamupäevä män yhellä tuon keettijön putkiin rassuussa. Ku ee antanna periks. Ja pithän sitä olla perrään kahtomassa. Ettee tule eelisen toesintoo. Sehä män tuas tiskapöövvä alle ja irrotti sennii paksun putken, joka männöö lattijjaan. Ja rassas jollae kummalla söhöttimellä sitä. Sittä keetti kymmenen kattilallista vettä . Ja kuato niitä niihi altaesii. Onneks muisti panna putken takasi paekallee ennen sitä. No sitä tehen eeku putket aaki. Ja äet polleena siinä ku iha ite sae homman tehtyvä. Kyllä ee siitä oes ite seleviynnä. Pit siinä minunnii olla tormakkana.

Ja sittä sama vessan lavuaarin kansa. Putki aaki, töhnät poekkee. Ja yllätys ettee ruuvi männykkää takasi. Koko helahoeto ruosteessa. Niinku putket rassoojan piässäe. Ja vesputket levällää. Sittä pit jo jiähä sitä putkimiestä oottelemmaa. Ja pithän minun tietennii sennii homma valavoo. Ku en ollu ennen sitä nähnnä. En yhtää tiennä minkäläenen tekijä se on. Kaekevvarulta.

- Äet, minähän sanoen ettee pitäs tuota aakasta! Ku et sua takasi sitä kuitenkaa. Ihtenkö pitäs ruveta...tuossoes jo meessel kyllä valamiina...

Eepä kaavvan sillä putkimiehellä nokka tohissu ku sae putket kohillee. Ja mukava mies ol. Eekä onneks tullu kalliikskaa. Että samoella töellä alako meekäläesen viikon toenennii päevä. Ku ensmäenennii. Voesko iha sannoo että sammaan putkeen män. Tulleenookko iha uraputki nyt tästä.  Heh. Nyt ee onneks oo ennee semmosta putkee mittee se mamma suattas ruveta ite söhreemään. Jos ee sittä sua piähäsä jottae muuta. Näkkyy meleko äkkiottonen olovan. Ja vahittava.

Ukkonen on muutammaan otteesee jyräkehelly. Ja vettähhii on rapsaattanna sattoo par kertoo. Mukavasti viilen iltoo kohen tuo ilima. Suatto pihallae olla. Itikoehen seassa. 
 Tiluksija kävin tuossa tutkaelemassa. Ja rajat tarkastamassa. Ku ol aetaan jiännä hööhenijä ni pit käävvä kahtomassa olko joku tullunna vae männynnä. Selevee ee oekee suanna. Kettää ee aenakkaa ollu sielä sisäpuolella. Jos lie käännä kylässä. Minun tietimätä.
Vuan aeka rankka päevä ol tänäpäevänä. Suap sitä olla rekenä jos kelekkanahhii tässä huushollissa.
 
11 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan onkin raskasta olla ainoana koirana, kun pitää koko ajan olla vahtimassa, ettei mene koko huusholli pilalle tai tule rosvot sisälle. Meillä on Jirin kanssa vahtivuorot. Sinähän voisi ehdottaa, että teillekin tulisi toinenkin piällysmieskoira, vähän edes kevenisi työtaakkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee oes hyvä se toenen. Vaekka oessii mukava kaverina vuan sittä pitäs jakkoo kaekki sen kansa. Niinku esmerkiks nuor emäntä! Sitä minä en haluva jakkoo kenenkää kansa.
   Rankkoohan se on iteksee olla vastuussa koko huushollista mutta parempi kuitennii tällälaella. - Ja mänishän ne luuttii ja muut jakkoon kansa... ee hyvä :)

   Poista
 2. Oho, olet laajentanu repertuaariasi Iivari, putkipuolelle. Onkohan seuraavaksi ilmastointi vuorossa? Erikoistut kovaa vauhtia monelle alalle ja alat kohta vuolla euroja. Minä voisin alkaa sun agentiksi, ties vaikka saatais tilauksia ulkomaita myöten. Arvaan, että tahdot mammas mukaan. Eiköhän sekin järjestyne, mutta enempi niinku muonittajan rooliin ajattelisin. Minun Palvelijattarelta onnistuu hyvin syöminen... Olis siinä meillä mahtitiimi valmiina. Joko alan meitä markkinoimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taetas mammalle olla tuo syömäpuol paremminnii sopiva. Aenut missä se on lahjakas :D
   Sinun Palavelijatar voes olla se muonittaja. Siltä ku näkkyy syntyvän nuo herkut. Ee tässä kuule eoroja tienoo, iha ilimaseks pittää tehä nuo hommat. Se meejjän tiimi voes olla hyvä vuan kuka sittä jootas nuita emäntijä vahtoomaa? Ee niitä parane jättee iteksee tolskoomaa :)

   Poista
 3. Iivari sulla vois olla käyntikortti "Putkiasioiden erityisasiantuntija ja Supervaisori" Ei ihme että väsähdit noin suurista vastuualueista.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jos perustas semmosen Avijomiespalavelun :) Eekös semmosija oo olemassa? Semmosija immeesijä varte jotka tarvihtoo remontti- ja miestehommii huushollissa apuva. Mahtaskoon olla kysyntätä...

   Poista
 4. Ai niin pitänyt kysyä kun olen monta kertaa yrittänyt klikata itseni lukemaan Parek blogia mutta tuosta ei pääse vai on Parekilla blogi vaiko vain kirjautunut tänne bloggeriin muuten ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jopas nyt! Kyllä tuosta myö on piästy! Mikkään lie vikana... Párekilla on oma ploki, ja huippuhyvä ploki onnii!
   Ootko kuuklen kaatta kokkeellu? Taekka jonnii muun plokin kaatta, niinku Myrskyn ja Tuiskun esmerkiks?

   Poista
  2. Liinukka, minut löytää täältä http://pitkopoika.blogspot.fi/

   Poista
 5. Joo, kyllä se on rankkaa olla joka asiassa se päällysmies. Mutta pidä huoli, ettei sun emäntä ala sähköhommiin...

  VastaaPoista
 6. Sitähä minä oon pelännä! Ee tuo oo kyllä vielä näättännä kiinnostusta sinneppäen, onneks. Hyvä ku ossoo palaneen lampun vaehtoo. On siinä oma hommasa pittee silimällä.

  VastaaPoista