keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vikatikki


No nyt sitä pitäs jottae viisasta keksijä. Näe alakuun. Aenahhii se on selevee, ettee oo ilimat muuttunna. Hellettä vuan pittää.
Eelen illalla ol ukkosta ja toessailtanahhii. Vuan kuiva ukkonen ol ku ee ruahtinna vettä ku pikkusen tirraattoo. Justiisa sevverra että kaekki mualiman itikat kerrääty näelle nurkille.

Eelen taesin jo maenitahhii että joovvuin käämään sielä linikalla tuas reessun. Ku se yks tikirruoja ilimaantu näkösälle solomunneen päevinneen. Ja iha yhe'äkin sittä pukkas siitä tikijjuuresta vähä semmosta epämiärästä tavarata. Ja sittä mäntii linikalle.
 Sehä ol muka olovinnaa semmonen sissäenen tikki. Ja pit muka ite sulloo. Vuan sitäpä se tikki ite ee varmaa tiennä ku vuan suplahti ilimoelle. Ee vissiin sille kukkaa sanonna että pittää sittä muistoo sulloo sielä nahassa. Eekä tulla kuikistelemmaa ennee näkösälle. Meenas kelemi lykätä siihe tulehustahhii. Että vikatikki ol se. - No sehä liäkär naplas sen poekkee. Ja liäkekuurin käski syyvvä. Ja sitä halavatun pönttöö sittä par päevee pittee käski. Onneks vuan yöllä on ollu se. Ja ehken ee ensyönä ennee tarvihe.


- Tuonne pöövällekkö sitä pittää noosta? En ruppee tähä hommaa...
- Nyt joku tulloo... vielä kerittäs poekkee!
- Nyt kyllä lähettään jootuin...minen ruppee tuassiisa rassattavaks!
Palloo oon pelanna iha sammaa mallii. Ku ee oo liikkumasta kerta kielletty. Paetsi että iha vähä taesin suaha huavoo palloon tehtyvä. Ku tuo kulumahammas vähä siihe nirskahti. Että suattaa olla uamusilla entine. Suap äet ruveta varastojjaa kaevammaa valamiiks. Ku sano kerta varapallonnii ostaneesa. - Jos sittä muistaa mihinkä sen laetto. Ku näkkyy olovan nyt tämän uuvven plokin kansa nii sekali ettee ies meenannu mulle ruokoo muistoo antoo.

14 kommenttia:

 1. Minähän varoitin sinua, että kulmahampaat kuriin, tai pallot lakkaavat pyörimästä. Nimimerkki "Kokemusta on noin 30 pallon verran". Uusia ei ole tulossa, joten nyt sitten pyörittelen kulmikkaita ja litteitä palloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä varotit. Vuan ku vahingossa sattu. En oo vielä tarkistanna liekkö kaekki ilimat pihalla siitä. Jäes nyt oes jottae viskeltävätä siitä...

   Poista
 2. Eiköhän ne tikit ole kohta kaukainen muisto vain..vielä lääkekuuri ja se olis siinä. Pöntötön kausi edessä, hyvä ettei kuitenkaan palloton kun sulla on se varapallo jo odottamassa.
  Vilkkaita kesäpäiviä :)
  T. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toevommukkaa oes jo ohite koko revohka. Viime yön saen olla iliman pönttöö. Enkä nuolassu sitä kohtoo .)
   Muistas vuan tuo tööhäke minnekkä pan sen varapallon. Sitä tässä varmaannii päevä etittään! Mukavija pelipäevijä sullehhii!

   Poista
 3. Pitäis antaa palautetta pallotehtailijoille, että käyttäisivät kunnon materiaalia. Tuntuu ettei kaupoista kunnon palloja löydy. Multa on hajonnut tennispallotkin ja aika monta erityisesti koirankestäviksi mainostettuja tekeleitä. Eivät kestä. Ei. Niin että ei se ole sun syy kamu, jos palloon tuli reikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Minkäpä sitä hampaellee mahtaa. Ol meeltähhii hajonna tunnissa yks semmonen pallo minkä pit olla satavarmaa koerankestävä. Minun eeltäjä ol sitä työstännä :)
   Äet meenas että ostaa mulle semmosen kuulantyöntäjjiin kuulan :) Että jos se ies kestäs. Vuan ee mahtas liikahtoo paljoo se tuola pelissä.

   Poista
 4. No jopas ny jotakin! Kui voi tommonen sulava tikku olla sulamaton ja tulla nahan LÄPI ulos??? Kai ne anto ne lääkkeet ilmaneestä? Ja lääkärimaksua ette ainaskaan maksaneet! Tulipa ny paljon kysymys- ja huutomerkkejä, mut toen perrään, melkomoista huolta eto asiasta.

  Pääasia on tiätysti, että oot terve ja jaksat pelata palloo. Joo. Kuule kuoma, pyyväpä äippääs ostamaan sulle koripallo. Se on kevyt ja kestävä. Me saatiin eilen semmonen ja hinta oli 9,95. Kyä kestää, meinaan on sen verran pinkee pallo, että kulmahammas ei siihen kalaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä vuan sattu. Siinä se itesulava törötti mahanahkassa solomu piällimmäesenä! Liäkkeet pit maksoo ite ku ee niillä ollu sevverra vahvoo antipijjoottija ku mitä pit olla. Vuan ee männy mittää maksuva siitä muuten.
   Het pittää sannoo tuosta koripallosta! Oeshan tuo mukava jos pallo kestäs pitempää ku vajjoon viikon! :)

   Poista
 5. Iivari, tuollaisia vikatikkejä sattuu ihmisillekin. Meitin isännälle vuosi sitten. Sulava tikki putkahti yllättäen pintaan, sitä ihmeteltiin aikansa ja sitten se napsaistiin pois. Arpeutuminen ihon alla ilmeisesti voi tehdä tuollaisia temppuja.
  Ja nyt palloilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaekellaesta sitä sattuu! Vuan taeshan tuosta selevitä pelekällä säekääksellä. Palloeltu on! :)

   Poista
 6. Mä oon pistänyt sulle rivvaattiviestin sun g-mailiin...

  VastaaPoista
 7. Varsinainen vikatikki! Ja mätäkuussa vielä keksi ilmaantua kiusaksi! Mutta kunnon ropeilla se kyllä hoituu alta aikayksikön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonehhan se ruoja ol. Melekoset ropit on mänössä. Kyllä luulis tulehuksen tokkeotuvan. Ja siihe pallopelijä lisähoejjoks :)

   Poista