sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Ylitysyritystä

Lämmintä piisoo. Ja kaekki itikat ja muuttii öttijäeset on tuas herännä henkii.
Oes suanna jiähä herreemätä. Aena on joku herhiläenen korvansuulla änisemässä.
Vuan pittää kaete sitä niihen kansa pärjätä. Sevverra on lämmintä ettee oo kääty lenkillä. Männään sittä ku viilennöö. Vuan ohan tuota liikettä suanna. Oon tuola piha-aejjassa hilipetelly. Ja telekkarista villaakselta sitä Eokonkantoohii kahtonna. Kummoo että kaekkee muuta hupatusta näätettää. Niinku jalakapalloo. Vuan tuommosta tosmieste lajija ee ku pikku villaas. Ja sehhii vuan jonnae loppukevennyksenä. Ee oo kevennystä se. Raskasta hommoo. Eekä luonnistu joka ukkelilta. Kokkeelkoopa ite.

Kuva0283-normal.jpg

Siinon se aeta. Taekka semmonen aehijo aejjasta vasta. Olin ite kahtomassa että pannoovat tolopat kuvallee. Ettee tule kieroo.
Tämä on talonnurkasta nuapurriimpäen.

Kuva0285-normal.jpg

Pätkä aejjantolopasta  ite piällysmiehellä. Ja niinku kuvan alareonasta ilimennöö ni ee oo epäselevyyttä kuka toplokas on ottanna sen.

Kuva0288-normal.jpg

Tässä ollaan sittä valamiissa aejjassa iliman pantoo taekka valjaeta. Istuva nakotin siinä ku en millää meenanna uskoo että suap männä. Ku ee ollunna mittää naruva. Äetin pit monasti sannoo että suat männä ennenku sittä uskaltaavun lähtemmää. Ja sittä sitä vaahtija onnii piisanna. Että vaahikasta Suven päevee on vietetty. Ja Runon. Ja Leenonnii.
Tänä uamuna muistin jo sittä että het portista suap lasetella mänemmää omalla vaahilla. Joku otus ol yöaekaan sielä varmaan käännä. Kiersin aejjarreonat tarkkaa monneen kertaan.
Päevällä äet yhytti minut istumassa aejjankuppeella. Ja mittilöemässä ylöspäen. Koetin niät kahtoo että mitenkä on korkee. Noosin sittä vielä kahelle jalalle sitä verkkoo vaste. Ku uattelin että jos siihe alalankoehin tälleeesin käpsät ni piäsis ehken ponkasemmaa ylite. Ku kaekki linnurriehakkeet ol sielä ulukopuolella.
Muutaman kerran kerkisin vähä joostatella takasilla siinä ja vähä ilimassahhii käävvä  ennenku äet huomas ja puuttu pellii.
- Ee oo kuulema yritystäkkää männä ylite. Taekka napsahtaa panta ja naru kaalaa. Ja aetapuut pannaa hellapuiks.
Pakko kaet se ol uskoo. Vuan suunnittelin tuossa vähä että jos otan vaahit aetuuksen toesestapiästä, ni piäsiskö sittä loekalla.

05-P1010439-normal.jpg

Nyt pittää tässä katella lasillävite tuota pihamännöö. Ja sittä ku viilennöö ni lähtee lukemmaa päevän postit.
Emminä ite ennee sinne viestijä kellekkää jätä. Vuan muihe jättämät luven tarkkaa. Minnoon ite siirtynnä nyt enämpi tähä nykyaekaa. Tuonne meelipuolelle. Elikkä tähä sähköpostii. Niinku näkkyy tuosta sivurreonasta ni mullon nyt oma sähköpostihhii. Että suap laettoo postija, kamut. Jos on niinku semmosta rivvaatimpoo asijata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti