lauantai 16. elokuuta 2014

Ee äksönijä

Mulle ee kuulu kerrassa mittää. Eekä mittää oo tapahtunna. Tähä aekaa päevästä voep jo sannoo ettee kerkijä mittää tapahtuvakkaa.
- Vae oeskoon tuo kuitennii nii että se vuan tuntuu siltä. Ku on ollunna nuita vilikkaampija päevijä tuossa välillä. Että sittä ku on semmosta perusmeeninkijä ni sittä tuntuu tympeelle. Ku eehän sitä kaete aena suata olla sitä äksönijä, niinku suuressa mualimassa sanottaan. Vae voepko? Onko teellä kamut jokapäevä äksönipäevä?


Äskönen lenkki ee ollu pahemmi mikkää lempilenkki. Ee oes millää huvittanna männä tepastella aena sammoo tietä. Vuan toesaalta en nii hingulla kyllä oo mänössä uuvemmillekkaa. Äet yritti. Jonnii matkoo jakso nyhtee perässäsä. Sittä tein Párekit. ( Elikkä muahallyönnin) Heh. Ja tuloksena ol että kottiin kiännyttiin.
 
- Kottiin, kottiin, KOTTIIN!!!
 

- Jopa lööty oekee suunta...nyt mänöks!
Kynnelleekkuutaha ee voe sannoo mikskää äksöniks. Ehken muihe ku äetin mielestä. Sennii homman uhriks joovvuin äskön. Tehtii manikyyri etusiin ja petikyyri takasiin.
Äet sannoo etton työlästä hommoo. On vissii unehtanna minkälaesta se ol minun eeltäjän kansa. Rukkaskäspaenija. Minnoon sentäs iha nätisti alollan. Mitä nyt jollonnii tarvihtoo vähä enämpi hookutella essiin petin alta. - Oohhan minä toellaa sennii revohkan jo huastanna.


- Ihtesä se pittää tämmäe homma sittä viimestellä... mittee ihmettä...??

- Niimpäjustiisa. Jäe sittä osaks toesesta etusesta leekkoomata nuo kynnet... ÄÄÄEEETT!! Vae pitäskö olla hilijoo vuan ni ee huomoes...

Nii, sehän pit muka olla sehhii herkkupäevä tänäpäevänä. Arvatkee mahtoko olla. Yks köppänen siankorva irtos. Ee luuta. Ee kanatikkuja. Kyllä nyt on tämän määräkoeran perusoekeoksija polettu rankemman kerran.
Jos ee iltookohen korjaavvu tilanne ni lähtöö korkeemman oekeovven restentille valitus. Taekka Seppo Kiärijäeselle. Seku on kansaevustaja ja joku muuhii iso viskaal tuolta lähikaapunnista ni vienöö valitukset perille töehi männessää.


12 kommenttia:

 1. Kävin oikeen tutkimassa teitin plokia, josko löydän Iivarin syntymäpäivän jostain ja löysinpäs! Vaikka nyt oletkin leijona, niin mahtaa tuo edellä oleva krapu vaikuttaa, kun olet niin koti-ihminen. Aina lenkiltäkin vaan kotio päin. Kauhee koti-ikävä. Vaikka olisit pihallakin, niin kotiin sisälle jo kaipaat.
  Vai kaipaatko leijonana luolaasi. Heh-heh.
  Äläkä liikoja vaadi karkkipäivänä, jos paino lähtee yläliitoon liiallisista karkkipäivän herkutteluista, niin sitten poistuu koko karkkipäivä. Ankeeta olis. Pittää olla vähään tyytyväinen. Kohtuullinen kaikessa.
  Wupelta terkui. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vae leejjona! Eepä olla uateltukkaa. Vaekka äet onnii semmonen horoskooppi-immeenen. Eli uskoo niihin sillon ku näättäävät sopivilta :) Luonnehoroskoopit on kyllä kuulema meleko oeekeemmänövijä. Tuo on kyllä totta että oon aekalaella semmonen kottiimpäen kallellaa olova. En mitenkää mielellää oo lähössä minnekkää. Paetsi jos on hyvä syy. Niinku luunhaku kaapasta esmerkiks :) Wupelle terveesijä!

   Poista
 2. Ai hurja, sinä olet ihan Jellona, Hannen tutkimusten mukaan. Eläinten kuningas! Ei kuule kärmeksetkään jellonaa uskalla purra.

  Onhan sulla siellä tapahtunut vaikka mitä tänäänkin. Lenkillä testasit maihinlyöntiä ja kynnetkin on timmissään. Minä olen vain torkkunut, vaihtanut kyljeltä toiselle makuuhaavojen pelossa.

  Minä kuulemma olen Neitsyt, siis horoskoopissakin ; ) Sen merkin edustajat ovat kulkureita, oman polkunsa tallaajia. Palvelijatar nauraa ääneen, sanoo ettei ole ennen sellaista kulkuria tavannut, joka ei suostu kävelemään kuin mahallaan. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äet naaro tuolle leejjonalle, mokomahhii. Sano ettee nuin arkajalakoo leejjonata oo missää.
   Meejjä äettii on horoskoopissa neetsyt. Pikkutarkka niuhake :) Sinä et onneks oo semmonen. Kuulostaa kommeelta; oman tiesä kulukija! Pitäs kohella meetä nyt tuon palavelusväen sillälaella horoskoopin miärittämän luonteemmukkaa!

   Poista
 3. Juu, juu, pistä kansanedustaja oikeisiin töihin. Joutaa hyvin toimittamaan postisi perille.
  Ei ole aina meilläkään äksöniä. Paitsi näin kun on vieraileva tähti käymässä. Sen lähdön jälkeen on mukava huilata omassa rauhassa. Meillä koirat ovat molemmat sarvipäitä tähtimerkeiltään: Oinas ja Kauris. Samanlaisia ovat vaikka rotukin on eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii minnäe uattelin. Että Sepolle postija :)
   Mukava se on ku on vieraeta. Ja mukava on ku lähtöövät :) Ee oes mukavata jos aena oes joku vieras.
   Niihhä ne on Elli ja Sohvi sittä ku meejjä mummu ja ukki. Kaks sarvipiätä. Vuan hyvästi toemeen tulloovat. Nehhii melekeen 60 vuotta! :)

   Poista
 4. Juu ei voi olla äksöniä aina, kato pitää päästä tupsluureille väleillä, vaik on meillä kyl tääl pihalla aina jotakin puuhaa. Nykkin on Mökö-mummi kylässä ja hän jaksaa heitellä meille palloo, vaikka kepin kaa kulkeekin. Huilitaan ja pannan maate, jaksetaan taas huamenna riehkasta. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehä on selevä että välillä pittää ottoo nokosija. Teellä on liänijä ja toohuva sielä varmaa enämpi ku kerkijjää tehä:)
   Elekeehä Mummuva kovi juoksuttoo...jaksaa huomennahhii teejjän kansa. Mukavata viikolloppuva Mummun kansa!

   Poista
 5. Vai jellona out horoskoopin mukkaan;) Tiitu muuten taitaa olla kanss' ja emäntä on ikkuinen neitsyt.
  Nyt jaksaa ies vähä lenkkeillä - silloku ei saa vettä- tiällä on ripotellu ja ropistellu vähä välijä. Tiitukii piätti iltalenkillä lähtee tuonne Varkaateen päin, kun tavallisesti männään tuolle kylälle, mutta vaiehtelu vissiin virkistää;D
  Mukavaa pyhäpäevee sinne teille!

  VastaaPoista
 6. Meellähä on sittä samat merkit :)
  Parempi on nyt ollu lenkillä käävvä. Vaekken nii innokas ookkaa. Vettä ee oo tiälä satanna paljoo yhtää. Muutama pikku ropsaas. Onneks loppu nuo helteet. Mukavoo pyhhee teellehhii!

  VastaaPoista
 7. Kyllä tiedän Iivari tuon tunteen kun ei oo tarpeeksi äksöniä. Pistelee vihaksi kun pitää itse keksiä omat hupinsa. Minäkin sitten yleensä pesen haarukset monta kertaa päivässä ja merkkailen takapihalla vaikka eihän sinne edes kukaan vieras pääse nuuhkimaan kun on aidattu. Touhukasta sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee ne oo nuo viihytysjookot aena aejjantasalla. Ite sitä pittää olla toohussa.
   Minun aetuuksen sisällä ol käännä vieras. Kuovi ol sielä eelissäiltana käppäelly. Äet sano nähneesä. Kyllä pit tarkkaa tutkija sittä ne jälet ja hajut. Pit tehä vähä kaevuuhommijahhii...

   Poista