tiistai 19. elokuuta 2014

Jumitusta ja vahtihommoo

Saetta on pitännä. Koko päevän. Vuan en valita. Antaa tok sattoo. Hyväpä tuo on lasista katella. Ja ohan tuo taakookii pitännä välillä. Että sae tehä nuo jumituslenkit. Niinku äet niitä kuhtuu.
Ku oon kuulema laeskistunna. Muka semmosta on että männää vaahilla sata metrijä, sata lasissa. Sittä tulloo pyssääs. Ja männään kymmenkunta metrijä, matelemalla. Ja tuas pyssääs. Sittä ehken viis metrijä kävelyvaahtija. Pyssääs. Haestelu ja jalannosto. Ja nii eespäen, sannoo äet.

- Onko pakko...? Satametrijä aenahhii jo mänty...kiännyttään jo!

- Kyllä nyt nii kehtuuttas... eeköön tämä jo riittäs? Ae että ee? Ettäkö ollaa vasta mänty satakymmenemmetrijä...

Äet: - Tuasko se jummii...? Kolomas kerta kymmenemmetrin sissää. Taesit nyt tehä oman ennätykses...voe turkanen kuitennii ku kohta tulloo vettähhii!
No ee tullunna sittä vettä. Ja eeku pit vuan männä. Veettiin vuan julumasti narusta. Ja niimpä vuan pit jolokotella sehhii reetti. Takasippäen tullessa tulin meleko lipakasti. Äet ihmettel etteekö nyt tarvinna haestella mittää. - No ee tietenkää ku männessä jo haestelin. Mittee tuota tyhjee omijjaa ruppee haestelemmaa. Pihhaan ku tultii ni äet sano että nii on tuas yks mukava ja rivakka lenkki tehty raettiissa ilimassa. Kahtoo luihaatti minuva vähä kummasti ku sano nuin. Mittee lie tarkottanna? Hiki sillä aenahhii näätti olovan. Että sempuolee ee pitäs lenkistä olla aenakkaa valittamista.
 
 
 
Sittähä minä oon tuota vahtihommoo tuas tehnnä. Iso raktor käv pihassa. Niitti heenee tuosta pikkupellolta. Käätii pihallahhii kahtomassa. Ku olin esinnä äetille ilimottanna sen tulon. Het tul pyihkeetä. Ku haakuin sitä raktormiestä. - No tietennii haakuin ku en ollunna enne sitä nähnnä. Raktorija en haakkunna. Semmosija ku näkkyy harva se päevä. Eepä siitä kiitelty. Oo tässä sittä näelle mieliks.Siinäpä tuo on männynnä loppupäevä lasista saetta kahtoessa. Ja pihhoo tutkaellessa. Hyvä seon pittee vähä silimällä kulukijoeta. Vaekkee nuita sittä näkynnäkkää. 
 
Mustija pilivijä kyllä ol. Ja ukkonennii jyris vähä. Sitä minä tykkeen kahtoo. Pimmeellä varsinnii. On mukava männä tuoho tähystyspaekalle kahtommaa ku salamat liehakehtelloo. Ja jytissöö. Siinon vähä semmosta äksönimeeninkijä.
Niinku jossae Rampossa. Taekka Terminaattorissa. Heh.

10 kommenttia:

 1. Äksönia kaipaamme mekin, mutta vain itse tarkoin harkittua. Me kyllä tykätään lenkkeillä yleensä, mutta ei tietenkään sateella.
  Meille kyllä tulee taas viikonvaihteessa ehkä überäksöniäkin, kun Käpälämäen voimakaksikko tulee laittamaan vauhtia meidän kaikkien elämään. Voipi olla, että otetaan levon kannalta siihen asti.
  Niin ja tottakai vieraat miehet on haukuttava ihan varotoimenpiteenä. Niiden on osoitettava vaarattomuutensa, jos haluavat äänimerkkien loppuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaapa sittä huilata eiltäkäsin jo ku on kerra tuommonen vaahtisakki tulossa! :) Etennii ne vieraat miehet on haakuttava. Naesija ee ehken niinkää...

   Poista
 2. No niin, just samalla tyylillä lenkit hoitelet kuin minäkin. Hikeä pukkaa Palvelijattaren otsalle minua kiskoessa. Eikös kunnon lenkillä ihmisten kuulukin hikoilla? Ollaan me melko hyviä liikunnanohjaajia, Iivari!
  On sulla tosi tarkka katse noissa vahtikuvissa! Ei sulta kyllä salaa kukaan ohi pääse livahtamaan. Mulla vahtipaikalta näkyy leikkikenttä ja pikkulapsia. Niille ei tarvitse haukkua. Joskus joku oudompi aikuinen ekskyy sinne ja silloin kyllä ilmoitan, ettei meidän leikkikentälle ole vierailla asiaa. Pari kolme kertaa yleensä ehdin päästää kumean haukun ennen kuin vääpeli tulee paikalle komentamaan ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oon minnäe uatellu. Ku kaekki liikuntakuruttii sannoo että hiki pittää ottoo lenkillä. No sittä ku siitä huolehtii ni ee tunnu kelepoovan. Kyllä myö kamu nuo hommat osattaan:)
   Vahtihomma on tarkkoo. Vaekkee sielä kettää liikukkaa ylleesä. Vuan millonkaa ee tiijjä ni pittää olla terävänä. Hyvä se on antoo viäpelille liikettä sisätiloessahhii, pyssyy virkeenä :)

   Poista
 3. Meikä ei pahemmin saa toruja lenkillä jumittamisesta...päinvastoin välillä torutaan ettei tarvii mennä kun höyryveturi. Sulla on Iivari hyvät näkymät tuosta ikkunasta, ei pääse varmasti kukaan pihaan ettet ehtisi ilmoittamaan kotiväelle :) Aurinkoisempaa loppuviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähä vaehtelloo tuo mänöhalu. Jollonnii suatan pittee vaahtija, usseemmin en :)
   Hyvästi tuosta näkköö iha koko pihan. Ee piäse kukkaa tietimätä tulemmaa.
   Aarinkoo teellehhii! :)

   Poista
 4. Jos emäntä kärräis sinut menomatkan kottareissa ja sitten paluumatkan vipeltäisit omilla kintuilla kotiin ;) Sujuisi ehkä rivakammin molemmat suunnat =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No johanse ehottihhii että jos mäntäs jonnii kyyvissä muutaman kilometrin piähä. Ja tultas sittä vilihakasti takasi jalakapelissä :) Sittä ne meelle vasta naarassii. Ku nyt jo näkkyy hymmyilyttävän joetae jos vastaan sattuu tulemmaa. -Ku meekäläenen vuan jököttää ja yks nyhtää... :)

   Poista
 5. Meillä turvaudutaan kantopeliin aika usein. Etenkin kiireen hetkellä - ajatellaan, ettei meidän elämälle muutenkaan voi tyylipisteitä jaella. Kunhan päästään lenkille ja lenkiltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meellä ee tuo kantopeli onnistus. Kuulema. Ku jootus kantammaan minuva mänö- ja tulomatkalla :) Eepä tuosta nyhtämisestäkkää juur tyylpisteetä saes :D

   Poista