sunnuntai 10. elokuuta 2014

Karkottimet


Tiälä sitä ee oo vielä piästy puusta pitkää tuon vempelleen muahan suannissa. Tarkotan tuota kiärmekarkotinta. No eepään kyyt pyöri pirtissä aenakkaa ku tuossa pöövällä vielä se töröttää.
 Meellä on nuita karkotuskonstija muutama käätössä. Vuan yhtä puuttuu vielä. Niät hirvikärpäset on herännä. Yks lööty äetin piästä päevällä. Ja tietennii sempäeväsen mekastuksen säestyksellä että kiärmeet varmaannii kaekkos jonnii matkampiähä. Ee sittä sattus kukkaa tietämmään niihin mittää karkotuskonstija? Minkä juuttaan tähe pittää nuita riesoja olla. Punkit, kiärmeet, hirvikärpäset. Ja tietennii puarmat,itikat ja äkäset ampijaeset joesta varotellaa.

Suattaa olla tuas parempi pysytellä pirtimpuolella. Ee ne ehken tähä tuoliin tule. Ihmettelen minä mitenkä voep olla hirvikärpänennii nii sokkee että meekäläestä hirveks luuloo. Ja turkkii isköö. Sitä en kyllä yhtää ihmettele että äetin piähän...
Vuan minäpä esittelennii nyt nämä meejjän karkottimet. Ettee kukkaa luule ettoon omijan hupattanna. En oo hupattanna. Totta se on. Nuo totistaa että mamman piä on helteessä pehminnä. Ku on nuita hankkinna. Eekä mittää totistettuva tietoo tehosta. Tämä on se meejjän punkinkarkottaja.  Elekee ies kysyvä mitenkä se toemii. Kaete on toeminna ku ee oo punkkija minussa ollu koko kesänä. Paetsi äetin hanurissa se yks. Vuan ohan se karkotin toeminna ku karkotti minusta sen poekkee. Heh.
Tässä on sittä puolet siitä kiärme-mykräkarkottimesta. Pit varmaannii ottoo kuva koko vempelleestä vuan tietäähän tuon kuvvoojan. Tuonne sisälle tulloo neljä issoo patterija ja toenen piä on terävä. Se pannaa muahan ja upotettaa korkkija myöte. Sittä ruppee tulemmaa iänualtoja. Ja pitäs hävitä monensaan nelijön aluvveelta otukset.Tuossa sittä näkkyy kotitekosen kiärmeenkarkottajan poppaskonsti. Netistä ol löötännä. Etikkata valeltu aejjankuppeesee. Ulukopuolelle. Ja kaekki elollinen hengetönnä. Vuan tuolta se lööty se makkee koppakuorijjaenen...
Paljo on puonna jo lehtijä puista. Nii oes syksy tulollaa. Vaekka kyllähän se on tuo hellehhii syypiä nuihen puttoomissee. Tulis vuan se syksy. Ja sevverra kylymempätä että hävijjäes nuo riesat. Nuo kaekki jotka on ruvenna pilloomaa koko pihallaolon.


- Ikävänkarkotin, suanko esitellä...


Ee kaet niille mittää maha. Se vuan on kestettävä ku mies. Onneks tuo hukka- ja iliveskarkotin toemii. Nimittäen äet. Nii on kova iän nykyvvää lenkillä käävvessä että takkuulla pökertyy kaekki jotka kuulolle jootuu. Minnoon onneks jo tottunna siihe kalituksee. Tietyistä syistä ee oo kuvvoo tästä karkottimesta esillä. Ku on tämän tarkotus olla semmonen hyvätuulinen hupatus-ploki. Ne kaahuplokit on sittä eriksee. Heh. Vitsivitsi.

Eelissäpäevänä ol se herkkupäevä. Namipäevä niinku pikkupenskoella. Niinku jo maenihin. Vähä jäe luuta kaluvamata jotenka nytpä tässä suap ilta sen kansa männä. Se on sittä semmonen ikävänkarkotin, se luu. Kehtoo ressata justiisa nyt nuista. Pittää keskittyvä hetkee. Niinku nuissa elämähhallintaoppaessa kuulema käskettää.  Mittees se olkaa nimeltää...joku maintvulnes... tae jottae sinneppäen.


6 kommenttia:

 1. Hyvin olette varustautuneet pelottimilla siellä. Jospa google löytäis vielä hirvikärpäspelottimenkin.
  Arvaas mitä, nyt meilläkin on harkinnassa karkkipäivän perustaminen. Se vois olla lauantai, kuten pikkueukollakin. Vielä on neuvoteltava miten monta herkkua karkkipäivään sisältyy. Minusta nameja pitäis olla ainakin yhtä monta kuin on karkittomia päiviä. Palvelijatar ei lämpene sille ajatukselle vaan höpäjää yhdestä isosta herkusta tai kahdesta pienestä. Me jatketaan neuvotteluja ja varmaan päädytään kompromissiin eli kolmeen keskikokoiseen herkkuun ; )

  VastaaPoista
 2. Joo, lööty nyt karkotin niihinnii hirvikärpäsii :) Ja tuosta karkotinkokkoelmasta puuttu se hiirenkarkotin vielä. Joka on tuossa pistorasijassa ollu jo tuon aekoo.
  Karkkipäevä pitäs olla semmonen että koko päevän saes niitä herkkuja...minummielestä aenahhii. Ja saes ite valita ne herkut. Ootko sammoo mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin Iivari-kamu; jos päivä nimetään karkkipäiväksi senhän pitää tarkoittaa herkkuja koko päivän. Ja tottakai ihan itse ne pitää saada valita. Pikkueukkokin saa itse valita yhden namipussin karkkipäivänä ja mehujäät lisäksi.

   Palvelijatar etsii kuumeisesti sellaista karkotinta, joka karkoittais Sen iloon, suruun ja kaikkiin muihinkin tunteisiin syömishalut. Ei ole löytynyt vielä sellaista. Onko teilläpäin näkynyt??

   Poista
  2. Semmosta karkotinta ee oo näkynnä vuan jossae ol että kromi oes semmonen aene joka aattas. - Vuan toesaalta eepä tuo oo liijjemmi äetii aenakkaa tehonna... :)

   Poista
 3. No onpa teidän perheessä Iivari todella paljon karkottimia. Kaikki varmaan tarpeeseen ja sitten enää tarvii asentaa paikoilleen :) Pääasia että sun ikävänkarkotin on nopeasti saatavilla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä on nyt tuo kiärmevempele muassa. Ohan nuita kertynnä. Äet on heleppo höönäätettävä kaekemmahollisen perrää :) Paras ikävänkarkotin on nyt tiälä ku nuor emäntä tul! :)

   Poista