keskiviikko 13. elokuuta 2014

Luatupäevä 2


Sammoo temuamista on ollunna niinku eelennii. Mahottomasti kaekellaesta toohuva.  Pihalla on nuo astettii pysytelly iha sopivissa lukemissa. Ettee helteeks oo herennä. Yhtää hirvikärpästäkkää ee oo sualiiks suatu. Taekka niihen sualiiks joovuttu. Kumminkopäen vuan.


Mullon ollunna yks korva tuola pihalla semmosena viskelykaluna. Ite oon sitä syyvelly pitkin pihhoo ja välillä muuttii. Ja sittä laakattu vaahilla. Syöny en oo sitä yhtää. Ku ee oo ies se herkkupäevä. Äet keksi sen mulle leekkikaluks ku ee ennee nii huvita tuo pallollöttönen viskellä. Ja jostae syystä on meleko hittaallaesta tuo uuvennii pallon suanti.
 
Se vuan tuon kansa on että pittää meleko tarkkaa katella aena ettee kukkaa sitä nappoo. Piästäeselle annon jo kyyvit ku ol erehtynnä aejjan tällepuolen. Oes se raakka muutennii varmaa lähtennä litommaa. Sevverra piippoo tuo kiärme-mykrähärpäke tuola muassa.


Nuor emäntä on hoetanna minuva. Nuri ja oekeen. Istuillaa ja makkuullaa. Ja mitteepä minulla sitä vastaankaa oes. Meellä on ollunna mahottoman mukavata yhessä.


Minnoon sittä vuorostan hoetanna sitä. Omallalaella. Että en tiijjä sittä kumpiko meestä on ollunna se hoetaja ja kumpiko hoejjettava. Hyvästi on silti männy.


Eekä äet torunna yhtää vaekka olin sen petillä iliman ommoo peetettä. Tiijjän että iteksen en mää siihe vuan nuore emännän kansa suan männä. Sillä on er siännöt ku äetillä. Ja semmukkaa eletää tämän määräkoeran elämässä. Kyllähä sitä tietennii muuton pittäävät yhtä nuihe siäntöen kansa. Vuan tuo on semmonen poekkeos.Yhessä on katottu iltasilla Sinkkuelämätä. Aenahhii kymmenentee kertaa. Vuan aena se jaksaa naarattoo yhtä paljo. Immeeset on siinä sittä hölömöjä.
Ja tehty muutae semmosta mittee ee äetin kansa tehä. Äet ku ylleesä junttaatuu iltasilla kirjasa kansa johonnii ni ee siitä evveesä heelaata. Puhettakkaa että kahtos mittää telekkarista. Hyvä jos uutiset kerravviikkoo.
Että kyllä on ollunna hyvä päevä tänähhii päevänä. Iha on luatupäeväks tämähhii laetettava.


8 kommenttia:

 1. Laatupäiväputki sinulla jatkuu. Se on hyvä se. Pidä putkesta kiinni! Vähän kyllä käy kateeksi, kun sinulla on sekä nuori emäntä että vanhaemäntå. Vai pitäisikö sanoa arkiemäntä tai perusemäntä tai jotakin? Toisaalta meiilä on sitten ne lapset, ainakin silloin tällöin.
  Meidän äipät taitaa olla samiksia, kun meilläkin äipän illat, ja joskus päivätkin kuluvat kirjojen kanssa. Tai sitten netissä. Kyllä meitä voisi vähän enemmänkin huomioida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytpä se putki katkes. Vähäks aekoo. Meellä ee nuita pienijä immeesijä oo vuan onneks kaks emäntee ies :)
   Äet istus nokka kiini kirjassa päevät piästää jos ee minuva olis. Paan siihe vähä liikettä ni ee piäse näevistymmää iha kokonnaa. Ja jos ee muute huomoo ni mään istummaa kirjan piälle jos lukkoo sohvassa taekka petissä :D

   Poista
 2. Laadukkaalle Iivarille laadukasta arkea, sehän on ihan itsestäänselvää :) Sinkkuelämä naurattaa täälläkin mutta iltaunisen on vaikea jaksaa yhdeksän jälkeen katsella. Hyvää ja laadukasta viikonjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee se kuule aena oo itestääselevyys. Joskus on melekoo kööhämmakustahhii elämä toemintoen suhteen.Onneks kääp tuo nuor armo panemassa asijoeta kohillee :)
   Mukavata loppuviikkoo!

   Poista
 3. Eikö olekin ihanata viettää laatuaikaa? Ossilassa on niin kiirettä, ettei keritä edes lokia päivittää. Pakko sentäs blogikamuja moikkailla ja tänään oli juuri se päivä. Terveiset Ossilasta! M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luatuaeka on parasta, ilimammuuta. Sekö rupes teelle kiirettä tyrkkeemää? Meenasin jo tuossa kysellä että mittee teelle kuuluu ku on ollunna hilijasta tuola teejjä plokissa.
   Mukava ku kävittä morjestamassa :)

   Poista
 4. Hienosti sointuu värit yhteen, nuoren emännän tukka ja sinun turkkisi, Iivari. Ja tuo viimeisen kuvan ilmeesi on taas ihan tuhannen taalan otos!
  Korvaa siellä viskotaan? Meillä kävi Takku tyttö viskomassa minun vinkut ja pehmot. Ensin juostiin miljoonaa kämpässä, ja kyllä oli kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koera ja emäntä alakaa muistuttee toesijjaa kuulema jossae vaeheessa :) Myö ee kyllä ku karvoen värin suhtee.
   Sepä sattuu joskus sokkeehii kana jyvä löötämmää. Meenoon että ku mamma laakas tuon kuvan :)
   Käätii jo äkkijä vilikasemassa että mittee teellä on toohuttu. Kohta käävvää uuvestaa :) Vaahtija on ollu näköjjää, ja varmaa mukavata.

   Poista