maanantai 18. elokuuta 2014

Mietityttää...

Iivari: - Kuule äet, minnoon vähä miettinnä...
Äet: - No mitteepä oot tällä kertoo miettinnä?
Iivari: - No sitäpä juttuva. Ku minnoon nyt nuor ja virkee. Ja kaekimpuolin mukava koera. Ja sinä minuva hoejjat.
Äet: - Tietennii hoejjan. Ku tykkeen sinusta. Mitenkä nii?


Iivari: - No entäpä sittä ku minnoon vanaha? Ja köpelöjalakanen. Kuka minuva sittä hoetaa?
Äet: - No minä tietennii. Ehämminä nyt sinuva hoetamata heetä sittäkää. Hyvvee huolta sinusta piän. Iha oot yhtä rakas sittähhii ku nyt.
Iivari: - Vuan mitenkäpä siitä mittää tulloo sittä?
Äet: - No mitenkä nii ee tulis? Nyt en iha ymmärrä...
Iivari: - No ku sinä oot nyt jo vanaha. Ja köpelöjalakanen. Että mittee siitä sittä tulloo? Ku meetä on sittä kaks samallaesta...

Äet: - Voe sinuva pikku höperö... männäämpä keettämmää iltakahvit nyt. Suotta tuommosista hättäelet. Kyllä se nuor emäntä sinut sittä hoetaa jos nii männöö että minen pysty.
Iivari: - Nii no... ohan se luvanna kyllä pittee minusta huolta. Ja aenaha tuo on sanasa pitännä.
Vuan ee tiijjä jos vaekka unneottaa koko jutun...

Äet: - Mistee sulle nyt tuommonen mielees juohtu? Nuin yhe'äkin?
Iivari: - No ku kuulin etton semmonen paekka jossae ku elläenten vanahaenkoti.
Sinne kuulema immeeset pannoo elläemesä ku ne tulloo vanahaks. Siis ne vanahat elläemet. Ja sinne on mahoton tunku. Ee meenoo sopija kaekki. Uattelin sittä että pitänöökkö varulta paekkoo jo varata...
Äet: - Ehken ee kolomivuotijjaana tarvihe pikkusen koeran vielä vanahuuvvempäevijä miettijä. Lähetäämpä pikku nyytti  nyt se kahvi keettämmää ja suat sittä sen hammastikkussii.


- Kyllä seon hyvä varulta tietee nuo asijat. Ee tarvihe miettijä sittä suotta. Suap iha raahassa kerijä ihtesä pikku nokosille...18 kommenttia:

 1. Me kyl ny vähän liikututtiin. *niisk*

  Mut kuule kuoma, varmalla ollaan niin mainioita mäyriäisiä, että meitä hoijetaan ja me hoijetaan meijän ihmisiä. Pysytään yhessä ja köpötellään, sitten ku sen aika tulee. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minnäe nii luulen. Kyllä meetä hoejjettaa ja myö nuita. Ku kerta ollaa näen mukavija :) Joskus vuan pittää rätnätä nuita asijoeta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä se vuan jollonnii mietityttää pientä koeroo... Mukavoo päevee sulle Maija! :)

   Poista
 3. Oih, ihan liikuttavia ajatuksia ja murheenaiheita sinulla, Iivari. Hyvähän se on tuollaistakin pohtia ja ottaa puheeksi. Sait nyt toivottavasti mielenrauhan itsellesi. Niinkuin äitees sinua hoitaa, niin hoitanet sinäkin äiteetä, tarpeen vaatiessa. Eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne vuan mielempiälle tulloo...tuommosettii asijat. Vuan onneks ee tarvihe ennee miettijä :)
   Eeköpään sitä vuorovetosesti männä sittähhii.

   Poista
 4. Sinä Iivari olet oikea filosofi, pohdiskelet isoja asioita. Minä en ole ajatellut koko vanhenemisasiaa, vaikka syyskuussa täytän jo viisi vuotta. Palvelijatar on jo sopinut poikansa kanssa, että minut hoitavat, jos hänestä ei hommaan enää ole. Pikkueukko on sanonut, että sitten kun minä olen vanha hän on sopivasti teini-ikäinen ja varmasti pystyy minua hoitamaan. Minä olen yrittänyt räknätä sitä asiaa, että miten se niin on? Pikkueukkohan on vain yhdeksän kuukautta minua vanhempi. En millään tajua, että hän olisi sitten yht'äkkiä teini ja minä vanha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on kuule selevitellä nuohii asijat jo etukättee. Immeesten ikä männöö kummasti. Äet on nyt vanaha ja minä nuor. Ja ku minä oon vanaha ni äet on eelleennii vanaha...se kyllä suattaa olla niitä vanahana syntynneetä :)
   En kyllä minäkkää älyvä tuota Pikkueokon ja sinun ikähommoo. Minkätähe se ee oo vanaha sittä ku sinä oot, vaekka ootta samaikäsijä!?

   Poista
 5. Elä sinä suotta murehi. Kyllä meille hoitajia löytyy... Minä, emäntä ja isäntä vanhetaan yhtä matkaa. Kun mä oon kymmenen vuotta vanhempi eli 14 vuotta, on mun isäntäväkikin pitkästi yli 6-kymppisiä. (Nimittäin Vallu eli 14-vuotiaaksi). Muttta eiköhän sinne asti selvitä :) Elämä on,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaete. Vuan ku minnoon kymmenen vuotta vanahempi ni äet on iha käpy. Onneks on tuo nuor emäntä... :) Eekö tuota pärjättäne.

   Poista
 6. Voi pikku Ii, en varmasti unneuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietee :) Pittää aena muistuttoo silti välillä. Ku oot nii kaakana. Ja sullon paljo hommoohii. Tie jootuin niitä hommijas että piäset käämää <3

   Poista
 7. Kyllä sulle Iivari ihan varmasti aina lähipiiristä löytyisi hoitopaikka jos ei joku jaksa hoitaa. Ymmärrän kyllä että pitää sitä tulevaisuuttakin ajatella, meikä on miettinyt kun isäntäväestä jo kohta tulee raihnaisia niin kuka mua tälläista rötikkää sitten jaksaa ulkoiluttaa. Saati sitten kuljettaa kotiin niitä 30 kilon ruokasäkkejä. Pitää varmaan valmiiksi jo kehittää turvaverkosto.
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on semmonen turvaverkosto hyvä olla, kaekevvarulta. Ohan semmosija immeesillähhii.
   Sinä kyllä varmasti tarvihet enämpi liikuntoo ni pittää olla virkeejalakanen liikuttajahhii. Toesaalta ohan niitä semmosija kulukuneovoja joella huonojalakanen voep ajella ja koera vieressä kulukee...Että elä hättäele. Et sinäkkää hoetamata jiä missäävvaeheessa :)

   Poista
 8. Hitsi, Iivari, sä ootki oikeen "Havukka-ahon ajattelija". Minen olis osannu tommost ajatellakkaan, mut nyt kun mainittit, pittääpäs täsä alkaa omiakin vanhuurenpäiviä funteeraamaan. No, onneks mulla o pari ihmisisoveljee, eiköhän niistä jompikumpi mulle kävelykepiks ala, kun se aika tulee. Siis josse noista vanhuksista ole sillon mihinkää.
  - Elli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kuule tulloo kaekellaesta mietittyvä. Varsinnii ku sattuu jootoaekoo olemmaa.
   Hyvä seon olla jonniillaenen varasuunnitelma aena olemassa. Vuan misseepä oot Elli ollunna ku ee oo mittää sinusta aekoen kuulunna?

   Poista
 9. Näiden tiukkojen eurojen aikoina on tässä itsekin alettava vanhuuttaan pohtia. Kohta ei ole edes vaivaistaloja yhteiskunnalla tarjolla. Ja yksityisyyden suoja on ihan kuristava. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, että eiköhän tämä tästä.
  PS. Nero saa tulla meille koska tahansa ;-D - ja muutama muukin kamu varmaan. Tilataan ruoka kotiinkuljetuksella. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee oo vaevastaloja. Eekä ies vanahaenkotija. Kaekki pietään kotonnaan. Eekä oo sittä kunnilla varroo palakata kotjhoetoon immeesijä.Hulluhhommoo!
   Onneks ies on semmosija immeesijä jotka pittää elläenten vanahaenkotija :) Asijoella on tapana järjestyvä, tavalla taekka toesella. Eekä hättäelemine eeltäkäsin eistä mittää. Eeku hännät pystyy ja uutta päevee kohen! :) Ellille ja Sohville muiskaasterveeset!

   Poista