perjantai 15. elokuuta 2014

Perräänkahtoja

Kyllä sitä tuas suapi kummastella. Että mitenkä se on tuassiisa perjantae. Ku vastaha tuota plokikamuille viikolloppuja tul toevoteltuva. No seku on viikko männy ni on.

Semmonen tavallinen perjantaeha alakaa ylleesä sillä että matot pihalle. Ee tehnnä poekkeosta tämäkää päevä. Justiisa ku olin kerinnä syyvvä uamuruuvvan. Ja sitä sulattelin kaekessa raahaassa. Sittä männöö yks ja ruppee mattoja rulloomaa. Ja imurija vetämmää essii. Ohan se avuks mäntävä.

- Ensin pittää tarkistoo että letku on suorassa...


- Seoroovaks tarkistettaa että tuo imuhärpäke on kiini kunnolla...Näkkyy olovan. Suatpa jatkoo nyt iha omines.

Nuo ne on katottava aena. Ettee jiä letku solomuun eekä sittä mittää mäne imurii. Taekka jiäp tuo imupiä jonnehhii sohva alle ku ee oo kunnolla kiini. En oo ennee kiini ite tuossa letkussa. Uattelin jättee tuon homman äetin kontolle. Sitä vissii olin sillon nii pennunhurvake ku pit tuossae roekkuva.

Äet kyllä vieläe tulloo nokampiätä kokkeelemmaa ku en hyökkee tuoho hommaa samallalaella. Eppäelöö niät että oon kippee. Ohan tuo suanna nuo siivuuhommat näköjjää tehtyvä. Kyllä minä tarkistamassa kään jälen aena. Ja huomaatan jos on johhii kohta jiännä huonommalle. Kyllä se vuan vielä semmosta perräänkahtojata näkkyy tarvihtevan. Tuossae hommassa.

Käätiihhän myö lenkillähhii. Lähtiissä tehtii mamman kansa kontrahti. Että minen vejä sitä eekä se minuva. Vuan eepä piästy ku parsattoo metrijä ku unohtu sopimukset. Kummaltahhii.Tul semmonen sopimusrikkomus. Niinku laenkielellä sanottaa. Oon kuullunna. Tiälä ehken sanottaa että kontrahtivikkaas. Kaete.
Tiehhuarassa ol niät  aato ja naenen valakosen piene villakoerannäkösen kansa. No minä kiskommaan tietennii sinneppäen. Ku oesin halunna käävvä sitä lajitoverija tervehtimässä. ( äetin huom.- Vae että tervehtimässä! Haakkuva alottelit jo hyvämmatkan piästä. Ja saen tosissan kiskoo että ohite piästii...) Mamma sittä nyhti etteempäen. Että sinne jäe villakoerannäkönen. ( äetin huom. - Oesit suanna käävvä muuton vuan ku et ossoo käättäätyvä. Het ku pysyt hilijoksee ku tulloo neljalakanen vastaa ni sittä pannaa harkintaa lähemmät tervehtimiset...)


- Naesija? Nyt jäetä hattuu Iivari...en sua haakkuva...Männää äkkijä! ÄKKIJÄ! Vouuuhh...vuhhvuhhououou...!!


Tuommosta tietä männä kelekuteltii sittä. Naeset män mänöjjää. Että perräänkahtojaks jootu tässäe. Sillälaella kirjaemellisesti. Ku ee näkynnä niistä ku villaas vuan.
Toeselta puolen tietä ol niitetty tuo tievvarspöhheekkö. Toenempuol ol työalla. Hyvä homma. Ompaan lieroella muutama lymypaekka vähempänä. On siinä suattanna tulla lipakat lähöt niille jos on sattunneet majjoo pitämmää tuossa pöhheekössä. Siitäppään saevat. Tarvihe tulla toesten tielle luikeroemaa.
 
 

Tässäpäs sitä tuas iltalenkkijä sittä ootastellaa. Kuulu olovan vielä manikyyrit meekäläesellä eissä tänäiltana. Äet tuntu äskön maenihtevan.
- Niihhän sitä äkikseltää suattas luulla...heh.
 
 
 


5 kommenttia:

 1. No voi yhen kerran, ja toisenkin! Eikö muka saa ilmasta itseään, kun lajitovereita näkee? Miten ne muuten hoksais, että paikalla ollaan? Jos hiljaa lähestyis nehän vois pelästyä ja tulla yllätetyiksi. Kohteliastahan se on niille ajoissa haukkua. Ei tuota Palvelijatarkaan ole käsittänyt, mutta eipä Se käsitä paljoa muutakaan.
  Minäkin tarkastan imurin letkun ja suulakkeen, ihan innosta vikisen kun odotan imurin kasaamista. Työnjohtajana tallustelen ympärillä silmä tarkkana. Palvelijatar väittää minun olevan tiellä. Kiittämätön kutale.
  Saatiin pikkuruinen sateenpoikanen niskaan tuossa iltalenkillä. Tuskin edes kastuttiin. Painostava ilma, jossain on varmasti ukkonen valloillaan.

  VastaaPoista
 2. Kuule Iivari mun emäntä välillä huudahtaa siivouspäivänä kun imuroi että nyt on vaihdettava pölypussi kun poistoilma haisee (tuoksuu) bulldogille !! Mitä lie tarkoittaa...
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taes tulla tuo Párekin vastaas sulle tuoho, vae mite lie männy. No joka tappaaksessa...
   Mitennii se voep semmoselle haesta?? Sielähä on vuan roskoo ja pölyvä! Ooto homma :)

   Poista
 3. No ee näköjjään sua! Hilijoo vissii pitäs hiipijä ja mykkänä tollottee...
  Tiällähhii sato vähä vettä tuossa iltapäevällä. Ukkosta en oo kuullunna. Pitäshän sitä nuita emäntijä ymmärtee. Ja kooluttoohhii. Joskus vuan tuntuu siltä että nii valluu ku ves hanahen selästä kaekki mitä koettaa opettoo. Ee riitä yhen määräkoeran ikä siihe hommaa. Vaekka onkaet ne minun eeltäjät jo yrittänneet suaha sitä hommoo alullesa, mitä tuota lie jo männynnä...20 vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeku pit sannoo että 40 vuotta. Tul laskuvirhe :)

   Poista