lauantai 6. syyskuuta 2014

Ee huonompi päevä!

Laavvantae on ylleesä hyvä päevä. Niinku nyttii. Mukava ilima ja sopivassa miärin toemintata. Eellisiin päevii verrattuna kyllä vähempi. Vuan silti.


- Juostaan! Otetaan hepulit! Vaahtija! Yks kaks kolome hep...!

Olin iha hyvätapanen lenkillähhii. En jarruttanna ku kahesti. Postiin kohalla. Äet ol mielissää. Sano ettee ehken haekkaa vielä niitä lasten vanahoja rattaeta aetamperukalta. Vissii meenas niissä minuva kyytijä. Ee liene ollu tosissaa...!
 


Näennii virkeekinttuselle vielä rattaat. Oes siinä kyllä nuapurimpoejjat tuas suanna naaroo.


- Voe kehvel, kuha ee lie mistää kuulleet nuapurimpoejjat tuota äetin ehotusta! Jottae tuntuuvat tuola huastelovan vuan ee sua selevee mistee ... Naaraavat juuttaat mulle vielä!

Pihallahhii ol mukavata. Tonkija ja pyörijä nurmikolla. Ja käpästellä muutennii. Ottoo rennosti männäviikkosen huhkimise jäläkee. Vaekka se taes äet olla joka enämpi pyöri sielä muassa. Ku koetti minusta muka nuamakuvvoo ottoo oekee lähiettäesyyveltä.


- Suurpeto hyökkee! Varokee kaekki koppijaeset ja muurahaeset
 
- Suurpeto sae sualiin...! Nam...! Hyi... sehä ollii pihlajammarja


Ja päevän ruununa könttäluu! Taekka oekeestaa koko viikon. Laavvantaeluu. Niinku penskoella se Laavvantaepussi namipäevänä.
Eepä ollenkaa huonompi päevä. Eekä viikko. Nytpä sittä vuan luuta jyystämmää ja sitä saanoo tuas kohta lämmittämmää.
Ee tämä määräkoerana olo oo sittä ollenkaa hassumpata. Elämä on mukavata. Heh.


 12 kommenttia:

 1. Missäköhän asennossa lie tähdet, kun meilläkin oli hyvä päivä tänään!?? Ja miten hieno luukin sinulla vielä. Kyllä kelpaa lauantai-iltaa vietellä. Meidän koirat ei ole noin hienoa luuta nähneet tytsämuistiin. Lopettivat meidän vakieläinkaupan, niin on jäänyt luiden ostot vähemmälle. Sohvilla on sitä paitsi jo pehmeän leivän korttikin, että kovin hurjat luut ei oikein enää tule kysymykseen. Virkistäviä löylyjä Mammalle. Olkoon huominenkin hyvä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa lie ollu semmonen määräkoeralaavvantae :)
   Ee oo mullakkaa nuin isooo ollu vielä. Kahessa erässä on pitännä syyvvähhii ku ee kerralla jaksa.
   Se pehmeelleevvänkortti tulloo meellä jokkaesella ettee jollonnii. Aeka harmiha seon vuan minkäpä tekköö. Ohan sitä onneks pehmeempööhii hyvvee syötävätä :)
   Lepposata laavvantae-iltoo teelle!

   Poista
 2. Tähdet ovat varmaan suotuisia mäyräkoirille, kun monella on niin hyvä päivä:) Ihana könttäluu. Kyllä sulla Iivari on ollut oikein hemmottelupäivä! Terveisii Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkupäevä on ollunna :) Myö määräkoerat ku ollaa nii mukavija ni on ollu semmonen määräkoeriimpäevä :)
   Terveesijä Ossilaan!

   Poista
 3. No kyllä herahti vesi kielelle, kun tuon luun näin! Pitääkin mainita Palvelijattarelle lauantailuusta. Ei ole sellaista näkynyt näillä main. Jotenkin kutistuneet on meikäpojan appeet viimeaikoina. Iltapalaksi saan kanamakkaraa kongiin tungettuna. Senkin syöminen on pitänyt laittaa niin hankalaksi. Muka kestää herkut kauemmin.
  Heh, vai erehdyit taas maistamaan pihlajanmarjaa? Vallan mainio kuva!! Ja kyllä näytät velmulta tuossakin, jossa korvat on nurin ; ) Taidat olla oikea ständ ap koomikko, Iivari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato ku se on se viikon aenut herkkupäevä laavvantaena :) Muina päevinä eletään kööhillä evväellä. Ettee vuan piäse liikapaeno vaevoomaa.
   Pittää tuoho viimiseen kommenttiis sannoo niinku se Ulla Tapaninen,se koomikko, että oon paremminnii semmonen sit down-koomikko :D Niinku näkkyyhii...

   Poista
 4. Hepulit on aina varma keino saada huomiota, meikä ottaa emännän/isännän kengän ja raivokkaan kova-äänisesti viskaa paikasta toiseen. Onpas mehukkaan näköinen könttäluu sulla Iivari ! Pidetäänkö joskus könttäluu-bileet ? :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii on. Se ee jiä huomijota :) Hyvä ol tuo luu. Kahessa erässä syötävä. Ne könttäluupilleet on loestoajatus! Vuan mitenkäpä ne totteottaa ku sinnoot sielä ja minä tiälä!? :)

   Poista
 5. Mukava, että ol mukava päevä! Pikku-Ii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä onnii :) Ja päevä paranoo ens viikolloppuna jos sinä tulet! Parane äkkijä! <3 <3

   Poista
 6. No oli kyl sulla makosa päivä. Sopivasti lenkkii ja makosa lurpsu, mikäs sen mukavampaa. Mää kyl voisin ottaa noi kiäsit käyttöö. Äippä jo uhkas, et se hakkee mu isoveljie vanhat rattaat ullakolt ja mää pääse niitte kyyril sit markkinoil, ko tääl o semmoset tänä viikonloppun. No, ei se sit hakenu, mut pääsin eile kuiteski mettälenkural iskä, isovelje ja Venla kans. Arvaas olink naatti sen jälkee? Juu, en - no OLIN! Mul on muute kans joskus ollu tommone lurpsu, voi ku sais joskus viäläki semmose. Et sä haluis jakaa sitä mu kanssani?

  VastaaPoista
 7. Vae on sullehhii kiesikyytijä luvassa :) Minä mänin tänäpäevänä melekolaella rapsakasti omin koevin. Ee ollunna vielä rattaeta rapumpielessä. Sullon ollunna mahtava mehtäreessu. Kyllä lähtisin minnäe jos tuo jänishoosu äet ee niitä kiärmeetä pelekeis.
  Kuule iha millonka vuan suatan jakkoo sinun kansa könttäluun ja vaekka kakssii :) Tehhäänkö luurehvit? :D

  VastaaPoista