torstai 18. syyskuuta 2014

Ee-niin-ilonen yllätys

Se tuo naene, joka asuu tiälä ja jota äetikssii kututtaan, tulla ramalti vaahilla kyliltä kottii. Meenas ovenkarmittii tuuvva tuppaan tullessasa.
- Ihan tulj päevällä, eekä ollunna mittää purukumija vahvempata ottanna. Tämä selevennökseks ettee kukkaa luule mittää muuta. Kaelotti jo oventakkoo että tuleppa Ii kahtommaan mittee ostin sulle. Minä jo uattelin että nyt tulloo varmaannii jottae mekaherkkuva. Ku kuulosti nii luppoovalle.
Vuan vielähäntä mitä. 
 
 
 
 
 
- HAMMASHARJA!! Mittee täätistä minä tuolla tien??? Missee on luu? Missee purutikut? Ne koeran luonnolliset hampaahhoetovehkeet.
Voe yhenkerran tuassiisa... eepä ollunna ilonen yllätys tämä.

 No pithän minun nyt sittä muka koettoo näättee että oon kiinnostunna.
Ettee vuan tule tuojalle pahamielj. 
- Nyt sittä ruvetaan harjoomaa hampaeta joka päevä. Tuo uus harja on pehmeempi ku se entine. Jonka meenasit syyvvä. Äet tohkeessasa siinä selevitti.
Eekä ollunna ies pepsotenttijä ostanna. Kuka hurja se nyt kuivalla harjalla ruppee ruastammaa. Vuan eepä siinä aattanna pullikoejja vastaa.
Meenasin kyllä että jos pistän hepuliks ni se unneottaa koko pesuhomman.
Mitä tuota tyhjee. Eeku siihen sen noka ettee istummaa.


- Eekö suattas kokkeella nii että mulla oes suu kiini?? Ae minkätähe ee??
- No hankoo nyt sittä jos nii mieles tekköö...

Siinä sittä pit istuva töröttee suu selällää. Ja yks hankas.
Kyllä ee ollunna minummieleestä hommoo se. Sano vielä että mullon ruvenna henk haesemmaa pahemmalle ku naavvanlihapullat. Jotka kuulema haesoo tuas pahemmalle ku sienet. Jotka on mualiman kaekista pahahhajusimpija.
Että semmosta.
Oesin kyllä sitämieltä että saes kyllä haestoo ommoo henkeesähhii. Tämä harjooja. Eepä juohu siitäkkää ruusu mielee.
- Ännöö´ö ielä iten aavvan...ee aksas iellä uuta aak...


- Iivari, kyllä nyt tok suat jo panna suus kiini. Lopetin jo sen harjuuhomman. Lähtihän tuolta enimmät vuan huomenna uuvvestaa. Paljo on hammaskivvee kertynnä sulle. Jos nuohii silippuvaes ni saes niillä talaven pihamuata hiekottoo. Äet päläpätti.


- Nyt palakka, palakka, luu, siankorva, sonninsuti....!
 
 
- Kylläpä olitttii sittä reepas poeka! Tämähä män ku tanssi ikkää. Äet siinä kehuva retosti.
Kissa kiitoksella ellää, sannoo sanallasku. Että kyllä tästä nyt on suatava jottae muutahhii ku korvantaasruaputusta. Kätteenen kääp hyvästi. Sekkijä en huoli. Ku ee oo katetta kuitenkaa.

18 kommenttia:

 1. Ai, eikö ollu hammastahnaa lainkaan? Mulla on sellainen kaksteräinen hammasharja ja putkilo tonnikalanmakuista hammastahnaa. Vuoroon sillä hassulla harjalla ja vuoroon sellaisella vauvojen hammastupolla (se laitetaan harjaajan sormeen) Palvelijatar hampaitani hinkkaa. Se tuppoharja on mukavampi. Osuu just sinne mihin pitää eikä töki poskia tai kieltä. Hammastahna on ihan jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ee nii mittää tahnoo. Harja ja vettä vuan. Kyllä pittää tahna suaha. Meleko ikävämmakusta hommoo tuommosennaa.
   Eehän tuo äet ihtesäkkää hampaeta kalttoo iliman tahnoo. Tonnikalammakunen kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 2. No jopa oli tuliainen! Kai saat sitä pureskella aikas kuluksi muutenkin, kuin että hampaita harjataan? Olisi molemmilla hauskaa, äiteellä, kun saa harjata ja sulla, kun saat pureskella - molempi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä piäsisisn sitä työstämmään ite ni oes entinen äkkijä :) Ee kerkijjäes hampaat puhistuva.
   Ee ollunna minusta haaskoo hommoo tuo. Suattas korjaantuva paljo jos sen tahnan saes :)

   Poista
 3. Meillä kans tuo äitihminen kiikutti harjan ja kanatahnaa kotiin muutama viikko sitten. Aiemmin oli alotettu PlacueOff. Vai mikä se oli. Annoin sen kerran harjata ja sit aattelin juosta aina karkuun harjaa ja siirtyä suoraan palkkioihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanatahna kuulostaa sehhii hyvältä :) Onnistuko tuo homma että kipasit karkuun ja saet kuitennii palakan??
   Aattoko mittää sulle tuo hammaskiviaene? Sitä on meellähhii kuulema mietitty. Ee oo vuan keltää kuultu tehhooko se oekeesti. Vae männöökö rahat hukkaan jos sitä ostaa.

   Poista
 4. Kohtalotoveri! Meiltä hampaat harjataan sähköharjalla kaksi kertaa viikossa. Entsyymitahnalla, joka maistuu kyllä hyvälle. Ei tykätä hommasta, mutta pakko on pienen koiran alistua, kun äippä on kerran päättänyt. Semmoista se on pienen koiran elämä, alistumista kaikkiin höpöhöpöjuttuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, sähköharjalla! Siihe en kyllä ruppee! Tuossae käsjharjalla kalttoomisessa on tarpeeks. Eepä siinä aata vastaahharroominen. Ostas ies sitä kanatahnoo tae jottae ni maestus paremmalle. Ee oo aena heleppoo koeranosa.

   Poista
 5. Jopas nyt tuliaisen sulle mätkäytti vaikka ihan sun parasta on Iivari ajateltu. Nyt et joudu hammaslääkärin tuoliin, siinä joutuu laittamaan aina sellaset lasitkin päähän mitkä painaa nenän kohdalta. Hammaskivetöntä viikonloppua !
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä tekas semmosen. Kyllähän se tietysti on parempi homma ku se liäkärj. Taekka jos hampaat alakaa tipakehella iteksee! Että kaet se minumparraaks on tarkottanna.
   Hammaskivet suap kyytijä, huomenna on laavvantae ja luupäevä :)

   Poista
 6. Voe kuule Iivari, mää oon etenki mun hammasepisodin jälkeen totutellu jokailtaiseen hampupesurytmiin! Elli sanos, että päivittäin tarttis pestä, ni mammahan sit touhukkaana ryhty toimeen. Vauvojen hammasharja on, mutta ku mun suu on nii pieni, ni vähän hankalaahan se on osua hampaisiin ja olla osumatta pahemmin ikeniin. Aikasemminki pestiin pari kertaa viikossa, ja ehkä siitä syystä mun eka hammaskivenpoisto tapahtukin vasta sit tosiaan nyt neljävuotiaana, eli kannattaa kyllä hammaspeseytyä! Mulla ei oo hamputahnaa käytössä, mut mamma laittaa tipan Bucadog-geeliä harjaan ku tykkään sen mausta kovasti. Sit pesun päätteeks vielä levitetään sitä samaista geeliä hampaisiin, se hajottaa plakkia ja estää siis hammaskiveä.

  Komee muuten toi sun kumikanas! Tuli ihan mieleen mun pentuaikojen lempparileluni, nykyään jo vähä lelukopan pohjalle hautautunu keltanen Kumikana! http://jaltsalandia.blogspot.fi/2011/03/kurakeleja-ja-kylpemista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaete se pittää minunnii sittä totutella siihe hampaampessuu ku kerta muuttii :)
   Äet kiinnostu het tuosta keelistä. Sano että sitä meellehhii.
   Tuo minun kana on se lohtukana jonka saen sillon ku joovvuin pönttö piässä olemmaa leekkuun jäläkee. Nyt siinä on reekä. Äet on ehtinnä mulle uutta samallaesta vuan eepä nyt löövvykkää.Harmi, ku seon nii mukava :)

   Poista
 7. Siisti mies on aina siisti. Eikä ne sienet mitä pahalle haise. Kilttikin vielä olet Iivari kun annat harjata ja pidät vielä suuta auki jälkeenkin päin. Olis ollut ihan kohtuullista antaa lupa suun sulkemiseen heti, kun homma oli tehty. Ja se tahna sun on ehdottomasti saatava ensi tilassa. Jos ei palkkaa joka kerta niin ainakin hyvä maku suuhun on jäätävä - selvä se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilttihä minä oon aena. Ja siisti ja hyvätapanen :)
   Tahna pittää suaha että tulloo hommaa jottae makuva. Vaekka ee se kyllä sitä palakkkoo korvoo. Sehhii on suatava. Ja tietennii mahollisimman hyvämmakusena :)

   Poista
 8. Vai on teillähhii näitä hommia... Miullekkii elläinliäkär viimeks rokotuksilla käyvessä luki mavonlukuja, jotta seurraavan kerran ku uinautettaan nii kivet hampaista pittää smirkelöijä samala. Välillä meillähhii harjattaan hamppaita, mutta äippä on siinä hommassa onneks aika laiska toistaseks. Oskariltahhii oli aikasemmin paljo hamppaissa kiviä, mutta sitte sen ruokkaan alettiin piilottammaan sitä PlaqueOffia, nii eipä oo ennee. Eli näyttää se ainahhii kissan hamppaissiin toimivan. Nyt sitä alettiin piilottoo miunnii ruokkaan. Elläinliäkäri kehu semmosta Hexarinse-nestettä, jolla voipi ikennii aina välillä pyyhkkii. Sen pitäs jopa liuottoo niitä kivvii ja estee uutta tulemasta. Kyllä ei ennenvanahhaan koirilta suati kissoilta hamppaita harjjailtu. Liekö nykyruuvat sittä semmossii, jotta sitä kivvee pukkovvaa. Tiijä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii sano mullehhii liäkärj sillo leekkuuaekaa etton kivvee hampaessa. Äet olj vielä niimpöljä ettee älynnä kysyvä ettoes samalla uinaatuksella nehhii otettu.
   Parempi oes jos mullehhii jottae liuvvotusaenetta ostettas. Siästys tuolta harjoomiselta. Ku en tykkee siitä.
   - Eepä toellaa ennevvanahaa harjattu hampaeta koerilta, ee varmaa ies immeesiltä. Vuan koerille syötettiinnii kaekki kalarruovoesta lähtiin. Lie vieneet kivet männessää ne evväät :)

   Poista
 9. Täällä ei kyllä suuta auota, jos on kyse hampaanpesusta.. Martta juoksee jo karkuun pelkästä kolahduksesta, kun kuulee sen kaapin aukeavan, jossa harja ja tahna on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän sitä minuvahhii kalastellaa esinnä jostae petin alta siihe hommaa. Enkä kyllä piä suuta aaki aena nuin niinku nuissa kuvissa .) Nyt pit vuan koettoo näättee viksulta :D Terveesijä niille kaanokaesille!

   Poista