maanantai 29. syyskuuta 2014

Eläkeputkee ja laeskansutkeeta meeninkijä

Tästä taetaa olla tulossa semmonen lorvehtimis- ja vätystelyploki.
Että aena vuan huastettaa ku on venkuiltu ja vätystelty päevä. Ku mittää järellistähä ee suaha aekaseks. Taekka minä kyllä suan. Vuan äet ee.
Kuhampaha päevästä toesee kuljaeloo.
 
Olj kyllä iha hilikulla ettee siihennii tullunna liikettä viikolloppuna. Ku meejjän pesukone sano nyt sittä lopullisesti kontrahtisa irti. Tekköö vuan semmosta kuivapesuva. Taekka kyllähän se pontevasti koettaa vettä ryystee vuan on enämpi semmosta liritystä. Että ee nii mahottomasti puhistu siinä vuatteet.

Siinä meenas mammalta hermo palloo. Ku seeso konneen kuppeessa ja tolokutti sille että vejä nyt sitä vettä eläkä ryystä. Ee niillä ollunna konneen kansa yhteestä kieltä. Ku se kone vuan ryysti. Taekka sittä se ymmärti vuan uattelj että vejä ite, on tässä jo rylykytty tarpeeks nuita sinunnii ryysyjäs.
Että nytpä se alako tällä siunoomalla meekäläesen eläkeputki.

On myö nuita lenkkijä tehty. Venkuilun välissä. Paetsi että minun lenkit on kuulema justiisa sitä venkuiluva. Ku en iha joka kerta oekee meenoo kehata männä. Ku aena männä luappastaa sitä sammoo tietä. Kehtuuttaa tuo vähempihhii. Vaekkee kyllä ilimoessa oo ollunna valittamista. Että sempuolee.

Jottae vikkoo näkkyy olovan plokkerissahhii. Taekka tässä konneessa. Taekka sittä käättäjässä. Veekkoesin vahvasti jäläkimmäestä. Ku ee mäne kuvat sittä millää iliveellä oekeelle kohin. Sanoen tuossa jo mammalle että minkätähe tuohon kohtaan panet tuommosen kuvan. Ni se väetti ettee ite pane vuan se männöö siihe omija aekojjaa. Justiisa.
Kyllä ossoo näköjjää kuvattii ite ehtijä paekkasa tiälä. Viisaeta ovat.Minnoon nuitae puuhommija tehnnä tuola pihalla. Äet sae sillä tylsällä sahallasa nitkutettuva irti parj oksoo eelen siitä pihlajasta. Ja olj viskanna ne tuonne minun tontille. Niistä ku ee lähtennä tikkuja ni olj hyvä vähä jyrsijä niitä. Ja se kuorj olj sevverra pahammakusta ni minä vuan nylin sitä irti. Yhtää ee tehnnä mielj nielasta. Siinähän tuota olj semmosta mukavata aejjankuluva.
 
Oon tässä koettanna vähä keksijä äetille virkinettä. Ku sitä meenoo tympijä tuo pesukonneen eläkeputki. Ja meleko tyyriitä näkkyy olovan nuo uuvvet konneet. Tietenkää ee missää oo mittää supermekatarjoostakkaa niistä justiisa sillonku pitäs.
Sano että jos hakis mummun vanahan pesulaavvan. Ja pesis sillä. Ku niihen vintillä on vielä semmonen tallessa. Sen tappaaksen sitä minnäe haluvaesin varsinnii mielukkaasti nähä. Kuulostaa meleko työläälle hommalle.
Nuinnii laeskansutkeelle immeeselle.
8 kommenttia:

 1. Vaikuttaa aikalailla samanlaiselta eläkeputkeen siirtymiseltä teidän pesukoneen temput kuin oli meidänkin koneella. Ei ottanut vettä ja sitten kumminkin yritti sitä olematonta vettä syleksiä pois.

  Palvelijatar epäilee, että saattaa siinä sormet ja varsinkin rystyset mennä nilelle, jos pesulaudalla alkaa retonkeja hinkata. Ei suosittele kokeilemaan. Ja hirveä homma pyykin huuhtelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiisa nuin se tuohhii rupes temppuilemmaa. Mokomahhii.
   Minä eppäelen sammoo että siinä se vasta suattas tullahhii näppiin ja hermoen koetus jos ottas sen laavvan käättöön! :)
   Ee aata ku ruveta kahtelemmaa konneeta. Jootunookko meekäläenen sennii tekemmää. Ku on tuolla yhella vähä semmosta meenoomista nuo hommat muutennii.

   Poista
 2. No voi sitä pyykkikonetta. Eipä tainnut tietää mitä edessä on, kun ryppyilemään rupeaa. Että kierrätykseen purettavaksi. Siis ellei korjaaminen onnistu tai kannata. Ei välttämättä mikään kiva kohtalo. En ole ainakaan kuullut pesukoneiden taivaasta.

  Onneksi sinulla ei ole paljon pyykättävää. Ei sitten haittaa, vaikka tulee tauko pyykkipäiviin.

  Mutta eikös vain olekin mukavaa, kun on näin hienot syysilmat? Ei vettä, ei lunta, ei hiekkamyrskyjä eikä hellettä. Oikein me ei Jirin kanssa ymmärretä tuota sinun lenkkeilyhaluttomuuttasi. Me ollaan aina innolla menossa, eikä yhtään haluttaisi kääntyä kotiin päin. Pitäisköhän meidän tulla sinne lenkittämään sitä teidän äippää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tek kurjan homman se kone. Siinäpähä nyt miettii mitenkä sille kääp :)
   Kelit on kyllä hyvät. Iha minä mielellää oon pihalla vuan nuo lenkit ee oo mistää kotosin. Ku aena vuan sammoo tallattaan. Porukalla se suattas olla mukavampoo. Että eepä ollenkaa huono uatos jos tulisija tänne :)

   Poista
 3. Pesukone... Aina silloin tällöin munkin mukavalle tuoksuvat petivaatteet tungetaan sinne. Ja sitte niisä ei oo mittään mukavaa tuoksua. Mutta emäntä sannoi, että pesukone on kodinkonneista tärkein, kuulemma. Jopa iliman hellaa ja jääkaappia tulis toimeen, mutta ei iliman pesukonetta. Joten, yritä ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii no onkaet se tärkee. Aenahhii tuommoselle räppänäpille ku äet :)
   Onneks ee kerinnä minun peetettä sinne työntee. Tässä sitä nyt sittä kutjotettas iliman peetettä.

   Poista
 4. Aijai....Iivari oot niin monitoimi-mies, harmi ettet osaa pyykinpesussa auttaa. Tai ehkä osaisit mutta veikkaan ettei anneta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnoon hyvä nuissa pyykkiin kuivatushommissa. Vuan ee oekee tuo pesuhomma oo minummielee. Ku suattaa ne käpsät siinä kastuva :)

   Poista