lauantai 20. syyskuuta 2014

Haekaeluja ja tuumaeluja

Ee mualimassa oo totta että siitä mukavasta viime viikollopusta on jo viikko! Mitenkä se nii jootuin hupenj viikko! Ku sitä äetille äemistelin ni se sano että niin se vuan männöö, viikompiästä se vuan viikolloppu aena tulloo.
Oljpa siinäe mahottoman hyvä selitys aejjankulumiselle. Että aena viikon loppuun tulloo viikolloppu. Empä tok oes ite keksinnäkkää tuota.
Onse vuan hyvä että nuin sitä sivistettää tiälä koeroo. Höh.
 
Iha on pakko panna muutama kuva siitä viikontakasesta. Ku on niitä kuvija kateltu. Ja haekaeltu. Ja ikävähhiihän tuo on.- Kato äet, minnoon niinku se hulikopterj!


- Ponsuur kukkanen, ehken sinusta pikku väljpala...- Heh, eepä viijjä tietimätä palloo tältä poejjalta...- Sinnoot nuor emäntä minun syvämmen valo ja valtijatar...
Jos laavvantaepäevälle pitäs antoo joku värj, ni se oes ehken harmoo.
Ku ee mittää tapahu. Olla öllötettään vuan. Taekka suattas siinä olla keltanen rantu. Luun takija. Ku on se luupäevä.
 
Viime laavvantae oes ollunna keltanen, niinku valo ja punanen, niinku rakkaas. Ku olj nuor emäntä. 
 
Plokikamu Nero huastelj tuola omassa plokissasa mukavasta viikollopusta. Ku olj emännän tytär käämässä. Ihmettelj sittä ku on annettu emännän tyttärelle nimeks Tytär. Ku oes nätimpijähhii nimijä.
Minä rupesin sittä siinä kansa ihmettelemmää että mitenkäs sitä meellä. Tiälä se vasta on mieljkuvitus jyllännä ku on annettu tuolle yhelle raakalle nimeks
Nuor Emäntä! On siinä ollunna kestämistä simpsakkana teeni-ikäsenä.
Vuan ee tuota oo mammallakkaa ollunna varmaa elämä heleppoo ku on nimenä ollu Äet. Ee oo mahotonta vaekutusta silläkkää nimellä tehty vastakkaesee sukupuolee. Teeni-ikäsenä varsinkaa.
 
 


Kaekkee jootavampäevästä on kerinnä miettijä tännäepäevänä. Vaekka ohan tuota ollunna  kuitennii ne lenkit.
Ja jänissii juos melekeen päen nuamoo päevällä. Ku mänj pakkoo ajukoeroo eekä meetä huomanna. Kahen metrin piästä pyörähti takasi. Äet sano jo luulleesa että se männöö minun ylite.
Minähän seesoen paekallanj niinku se ennevvanahane Lootin emäntä. Sano äet. Ja heräsin haakkuun vasta ku jänis olj jo mehtään pylykännä. Sittä tulla rumistelj iso ajukoera joka pyihkäs vuan meejjän ohi eekä vilikassukkaa. Onneks.

Nyt sitä vuan tässä iltalenkkijä ootastellaa. Ja mitäpä lienöö tarjolla iltaseks...


- Jeeee...elämä on mukavata!!!
 
11 kommenttia:

 1. No mutta....nythän on Iivari vauhdikkaita kuvia sun viikonlopusta ! Täällä nauraa räkätetään sun 'ponsuur kukkanen' kuvalle ja tekstille. Iivari sulla on sana ja ajatus hallussa ! Me fanitetaan :)
  t. Nero + emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuitaha riittää. Suatan laettoo vielä montahhii näkemätöntä :)
   Kiitos kehuista, ihanhan tässä vakkaenen määräkoera ruppee punastelemmaa... :)
   Myöhii vanitettaan sinuva! On nii hupasija juttuja aena... :)

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar20. syyskuuta 2014 klo 19.11

  Vallan menokasta meininkiä on sulla ollut, luppakorvat lepattaen. Elämisenriemu näkyy joka kuvassa. Ja tekstihän on taas taattua Iivaria, jäljittelemätöntä sanailua. Mekin fanitetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on piäasijassa mukavata! Ja ilosta :)
   Elä tok kehu...iha ruppee paeneeta tulemmaa että mitä sitä ossoo oekee hustaella... :) Kiitos kuitennii, mukavaha se jos tykätään!
   Ja myö vanitettaan sinuva, ehottomasti! :)

   Poista
 3. No siinähän riittäsi nauramista loppuiäksi, jos jänis juoksis pahki. Voisit kuules Iivari vielä vanhana ukkona muistella sitä päivää. Ei tapahtuisi monelle määräkoiralle. Siittä voit olla varma. Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No elähäntä muuta sano! Ee paljosta puuttunna että oes piät kopsahtanna vastakkata! :) Vuan sillä raakalla olj sevverra kiire ku olj ajukoera perässä ni ee jootanna etteesä kahtommaa. Oes tuossa ollu muistelemista kyllä jos oes vastakkata ajettu :D
   Hyvvee viikolloppuva Ossilaan!

   Poista
 4. Iivari - Positiivari ♥
  Semmoinen sinä olet, meidän positiivari, ei tarvi netistä klikata sieltä löytyvää, vaan tätä Määräkoera Iivaripositiivaria.
  Ja päivä on pelastettu! Päivästä tulee väkisinkin ainakin keltainen tai punainen, harmaata ei milloinkaan, kiitos Iivarin, positiivarin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voe kiitos... kylläpä nätisti sanoet <3 Kyllä tulj nyt hyvä mielj :) Vaekka minnoon välillä semmonennii kyllä-ee-oo-hyvästi -koera. Tuntuupa se mukavalle jos tämmönen tavallinen pikkunen määräkoera suap jonnii hyvälle tuulelle <3

   Poista
 5. Keh heh, kyllä sulla Iivari, välähtää, niiku ny nää nimetkin. Joo, meijän lisäks meillä asuu Iskä ja Äippä. Naurattaa ihan hirmeesti ku aatellaan meijän Iskää konttausiässä ja kaikki sanoo, että siältä se Myrskyn ja Tuiskun Iskä tulee, kontaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nii ja uatelkoopa ku on sanottu että nyt sitä pittää Äepalle näköjjää vaeppa vaehtoo, on männynnä vähä kosteemmakuseks! On sitä nimijä keksitty :D Vuan eekös siinä yhessä vitsissä oohhii että pittää antoo lapselle nimeks Kunto. Sittä kaekki sannoo että sieltä se Kunnon iskä tulloo :D

   Poista