sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Jootavampäevästä kutkuiluva

Ee sittä tullunna myrsky. Eekä Myrsky. Heh.
Tuullu on kyllä melekolaella. Paljo on pihalla oltu. Nii eelissäpäevänä ku tännäe päevänä. Iha pilivettömältä taevaalta on aarinko paestanna. Oekeehhan tuo on hyvästi männy tämmäe viikolloppu. Joka tuassiisa alakaa veellä viimisijjää. Enimmäksee lorvehtiissa. Ja jootavampäevästä kutkuillessa.


Kaekki pensaat ja rytteeköt on tuas pihamualla kierrelty. Ku äet on ehtinnä leekeltävätä. Ee paljoo tarvihtis ehtimällä ehtijä. Jos niät älyvväes kahtoo oekeeseen suuntaa.
Ne mahottomat tuoksuvattupöhheeköt oes minummielestä tärkeemmät nylettävät. Ku valtoovat kohta koko pihamuan. Vuan vielä mitä. Tämä vuan äety nylykyttämmää pihlajasta oksija. Tylsällä sahalla. Ja vielä tylsemmillä oksasaksilla. Justiisa niillä joella ee suanna ies lankoo poekki.
Ee ollunna muuton pitkä savotta se.Lenkillä käätiin sielä meejjän tavallisella reetillä. Ee yhe´aenutta hirvimiestä eekä koeroo näkynnä. Eekä kettää muutakkaa kulukijata meejjä lisäks. Ee hirvee, eekä ies hirvikärpästäkkää. Mikä olj kyllä iha ilonen asija.
Ku eepä tuo meekäläesen häntä niitä enemmälti tuntunna ikävöevän.

 Jostae syystä jalaka noosoo vilihakammin kottiimpäen männessä...


Aarinko paesto tuoho meejjä peekkomehtään. Näkkyy olovan tuas meleko haljakampuoleenen tuo otos. Että ee sua paljoo selevee onko vettä vae mehtee.
Äet koetti hookutella minuva tuonne. Ku ee nyt varmaankaa ennee niitä kiärmeetäkkää maha olla liikkeellä. Vuan minäpä en lähtennä.
Ku arvelin että ne hirvikärpäset vuanii sielä. Kerta ee muuvvalla näkynnä.
Sehän piti olla eelen se meekäläesen herkkupäevä. No eepä vuan sittä ollukkaa. Nii olj äet unneottanna koko asijan. Unneottanna! Mitenkä voeppii olla nii huteropiä että koerasa unneottaa. Ee tullunna luuta. Ee siankorvoo. Ee minkääsortin kanatikkuvakkaa ies. No koettihan se minuva sittä lohutella. Ja lepytellä. Lepertelj ja lätysti. Sano että ollaa pitkää pihalla. No senkö se luulj luun korvoovan? Että tuossae mielessä jootavampäevässeen kutkuiluun aeka vuan männy.
Kyllä en leppynnä helepolla.
Vesjkippo olj tyhjä. Uattelin siinä sittä vähä askarrella. Meleko huonoja on nykyvvään nuohhii tötteröt. Mihinkä leepärasvoohhii pakattaan. Ee yhtä kertoo kestännä kylestä haakata. Kyllä ee pysy tuommosessa rasvat tuoreena. Vuan eekaet niitä vissii sua ennee käätteekkää. Ku on kuulema epäterveellistä.
Niinku kaekki muuhhii hyvämmakunen.

Äet sano että sillon varmaa syysväsymys. Ku kokoaejjan vuan väsyttää.
Minusta tuntuu etton suanna happimyrkytyksen. Ku äkikseltää on pihalla niimpaljo oltunna.
Taekka sittä iskennä se laeskamato. Ku kerta on nyt syksy.
Sentähehhän sitä pittää vissii syyvvä se matokuurj aena syksyllä.

10 kommenttia:

 1. No voi sentään, unohti sun herkkupäivän? Se on kyllä aika huolestuttavaa. Ei silti, ei näy herkkuja meikäläisenkään kupissa. Onkohan niillä joku taka-ajatus taas? Merkilliseksi menee elämä, jos saavutetuista eduista joutuu noin vain luopumaan.

  Aika sutjakkaasti teit selvää vesikipostasi ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niihhän siinä nyt sattu semmonen möhlinki. Kyllä ruppee vähä huolestuttammaa että mitenkään tämä oekee männöö. On tehty kontrahti että on se laavvantae semmonen parempi päevä. Ja sittä ee-oota tarjottaan!
   Kovi on heeveröestä tekkoo nuo rasijat. Ee paljoo hammasta tarvinna ku olj kappaleena :)

   Poista
 2. Syksyhän on juuri siitä kiva, että voi hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvannurkkaan vaikka lukemaan. Illat pimenee ja sataa, niin huovan alla on lämmintä ja viihtyisää. Ei tartte hötkyillä minnekään - kun se sahakin on tylsä. :-) Kukaan aina jaksa olla vauhdissa ja tehokas. Kaikella on oma aikansa. Herkkupäivän nyt kyllä saisi tietysti muistaa...... Voikaa Hyvin, Iivari ja Äet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä on kuule se vuara että ruppee se sohvannurkka liijjan makkeelle maestummaa. Ja sittä lehmäätyy siihe.
   Välillä pittää tok olla siinäe. Aenahhii ku illat pimennöö nii aekasi. Vuan kyllä minun pittää olla se joka antaa vähä mammalle vaahtija välillä. Sittä köllötellään tuas sohvalla :)
   Hyvvee viikoalakuva sinne koko sakille! :)

   Poista
 3. No voihan tuhat tulimmaista, Iivarin herkut unohdettu ! No kaikille sattuu joskus niiitä virheitä. Ehkä saat sitten tupla-annokset viikon alussa. Siihen saakka lohtu-kana kainaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä niivvuan tapahtu. Herkkupäevä olj ja mänj ilima herkkuja! Katotaampa mitenkä kääp, tullooko tuplana vae siirtyyko ens laavvantaelle... En panis paljoo kyllä nyt vettoo niihen suantii. Mammalla on muisti ku kultakalalla!

   Poista
 4. Voihan unohtuneet herkut! Kyllä pitäisi hyvitystä tulla!

  Mitä muuten on Iivarin äiti mieltä, kannataako tuoksuvadelman kasvattaminen näköesteeksi? Vielä ehtisin hankkiutua eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Eläpä muuta sano. Korvaaksija vuajittaan unohuksesta!
   Äet sannoo että näköesteeks on tosj hyvä. Talavellahan se on tietennii vuan yhtä rankoo.Kasvoo humottaa vaahilla. Ee niä meeltäkkää tuoho vanahoen pihhaa ku on se pöhheekkö eissä :) Mutta levijämmää se on kova. Nostaa alakuja pitkämmatkan piähän.

   Poista
 5. Terveppä terve kamut! Tultihin kovin ilooseksi,kun otitta nua j:t käyttöhön,ei oo savonmuata niitä iliman...Tootta kyllä meirän miälestä sellaasia havukka-ahon ajattelijoota,niin komiasti kuvaatte ihan niitä arkipäivän asijoota....Mollaan aika verkkaasia kommentoijia,kun tua koneasia on viälä vaihees,mutta aina luetahan kaikki jutut,vaikka sitten jäläkijunas....
  syysterveisin Väinöö ja Kiisu

  VastaaPoista
 6. Terve vuan teelle! Mukava kuulla että ootta vielä matkassa :)
  Jiit otettiin matkaan ku uateltii että kyllä nyt jo suap selevee niihennii kansa :)
  Meellä ku ee nuita tapahtumija kovi oo kummosesti ni sittä tulloo vuan juariteltuva jootavampäevästä. Minnoon kova poeka tuumaelemmaa asijoeta. Sannoo äet :D
  Mukavata viikojjatkoo teelle!

  VastaaPoista