keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kiitosta ja hellyysvajetta


Äet: Ennenku tuo suulaampuoleenen määräkoera piäsöö vaahtiin ni mullon asiata.
Haluvan kiittee kaekkija vielä nuista eelisistä onnitteluista! Nuor emäntä ja Iivari salloo minulta tuommosen jutun tekivät. Tällä iällä ku ee ennee pitäs minummielestä milläälaella pittee iäntä päevistää. Vaekka sitä onneehan sitä justiisa tarvihtoo, nimeommaa tällä iällä!
Että mukavahan tuo ol lukkee nuita onnitteluja. Hyvä miel tulj.
 


Minuva ee oo hoejjettu. Ee oo hellitelty. Unohettu on kokonnaa. Ee pietä sylissäkkää ennee. Voe tokkiisa ku on männä surkeeks tämä olemine. Ee namija. Ee herkkuja. Ee silitystä. Ee ies yhtä ruaputusta.
Kaekki hallaas- ja hellimisvarastot on nollissa. Äet....!?
 

 
 
Äet: - Hyväisä kuitennii! Nuinko on piässy käämää surkeesti. Eekös myö eelissäiltana kyhnötetty kylyki kylessä... ja ruaputinnii sinuva siinä!
Tulehhan syllii polonen laemillyöty koerarukka...
Iivari: - Nii vuan tätä päeveepä tarkotinnii. Eelinen ol iha eriksee.
 


 Iivari: - No nythän tämä ruppee jo tuntummaa paremmalta. Kyllä pittää jokapäevä suaha se oma annoksesa.
Äet. - Voe raakkoo... no tätähän suap. Ollaan tok tässä. Ee oo kiirettä minnekkää. Suat vaekka unet vetästä siinä. 
Iivari: - Niihhän tuo rupes ramasemmaa nyt. Jospa minä iha vähä tässä torkahan. Ku oot nii pehmeehii...
Äet: - Oo vuan raahassa siinä. Minä sinuva ruaputtelen ja silittelen. 


Iivari: - Kyllä tämä on sitä oekeeta määräkoeran elämätä... ! Ja jos vielä iltaseks saes possunkorvan?
Kyllä se koeran onni on tarpeeks vanaha ja pehmee äet ja tarpeeks namija.
Äet. - Voe sinuva pikkunen koerampoeka kulta...

9 kommenttia:

 1. Kyllä olet Iivari noissa sylikuvissa niiiiin onnellisen näköinen kaveri, ettei paremmasta väliä :) Hyvin osasit loihtia kärsivän ja hyljeksityn koiran ilmeen alkukuvissa! Heti vaikutti ja pääsit syliin siliteltäväksi.

  Tokihan niin hienoa ihmistä kuin sinun mammas pitää onnitella ja juhlia. Kyllä vain kerran vuodessa saa uutta ikälukemaa juhlistaa. Palvelijatarhan ei koskaan juhli syntymäpäiviään, mutta on aina vedet silmissä onnessaan, kun pikkueukko vanhempineen muistavat sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tehos tuo surkeelu :) Mutta kyllä se pittää vuan jokapäevä suaha se hellimisannos. Sitä ee piä unohtee.

   Äetin lapsuuvvenkotona on ollunna semmonen tapa että kaekki nimi- ja syntymäpäevät juhlittaan kakulla. Aena. Ja sitä tappoo se on sittä pitännä omassae huushollissa. Kaekkiin kaekki nuo päevät juhlittaan kakun kansa. Ite se ee omistaan nii piittoes vuan on tuo nuor emäntähhii sen juhlimisen oppinna ni ee siästy äetkää siltä :) Ohan se kuitennii mukavata ku muistettaan :)

   Poista
 2. Hehe olet Iivari sylissä tosi onnellisen näköinen ja ehkä hieman omahyväisen :) Kyllä mullekin tulee leso päälle kun emäntä ottaa syliin, se on kyllä harvemmin kuin sinä pääset kun painan 40 kiloa. Hellyyttävää viikonjatkoa :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä on hyvä köllötellä ja suaha sitä huomijota :)
   Sinun syllii ottaminen on varmaa vähä hankalampuoleesta ku oot nuin reelunkokonen. Sama se olj yhen minun eeltäjännii kansa tiälä. Se olj semmonen potra nootajapoeka vuan syllii pit piästä. Ja otettiinnii :)
   Samoen sullehhii hallaaksiintääteistä viikkoo!

   Poista
 3. Kyllä se vaan niin on, että silloin on kaikki hyvin, kun molemmat on tärkeitä toisilleen ja ymmärtävät toisiaan, huolehtivat toisistaan. Jos jompi kumpi hoitaa hommansa huonosti, niin meno on kuin puujalkaisella merirosvolla. Teistä huokuu onni ja rauha koko Suomeen ja kauemmaskin, jos sattuvat plokissa poikkeamaan :-) <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö taejjettaan tykätä toesistamma :) Vaekka vähä tulloohii sanomista aena puoli ja toesin. Vuan iha rakkaavella sanottaan ja sannaellaa keskennää. Kiitos nätistä sanoesta, sinä se aena ossoot <3

   Poista
  2. Kiitos kiittämisestä! Eihän se ole normaalia, jos ei koskaan tule sanomisia. Juttu onkin siinä, että miten niihin suhtaudutaan ja jatketaan eteenpäin kaikissa tilanteissa. Lämmöllä P

   Poista
  3. No eepä ee, oot iha oekeessa. Myö ollaa äetin kansa iteppäesijä kumpanennii. Ni sittä aena välillä "kopsahtaa" otat vastakkaen :D Toevottavasti tuota meejjän ootoo huumorija ja yhteeselloo ymmärtää muuttii :)

   Poista
 4. Savolaisuuden ymmärtäminen vaatii muilta hieman harjoittelua, mutta palkitsee kyllä lopulta. Ja jos ei harjoittelu auta, niin se on sen toisen ongelma ihan puhtaasti. Kaikkia ei voi millään miellyttää - eikä tarttekaan. Näillä mennään ja hyvä niin. :-D

  VastaaPoista