torstai 11. syyskuuta 2014

Kyllä en tykännä

Tämä päevä on männy laeskotellessa. Vaekka uamusilla minut kolinan kansa herätettiinnii. Äetillä ol mänö ja senhä pittää sillon noosta kolisemmaa mahollisimma aekasi. Kukapa siinä sittä nukkuu. Ku verhot ramahtaa ylös ja ovet ja ikkunat naakuu. Koetin vaehtoo vaevihkoo makkuusta toeselle petille. Vuan eeku sieltäe pit noosta.
Vaekka nii hyvin olin justiisa vynttäännä peetteen alle.


 
 
Siinäpä sittä uamukiekat tehtii. Ja jonnii aejjan piästä toesettii.
Ja sittähän se män mänöjjää. Kalakukkokaapuntii. Ja viipy sielä tuntisotalla.
 
Kyllä en tykännä olla iteksee niimpitkee aekoo. Eekä ies tulijaesijakkaa tuonna. Huasto vuan suu vuahossa mitenkä ol saeraalan piätyseenää tehty joku las´taejjeteos. Enkä ies ilikijä sannoo miltee se sano sen näättännee. Vuan ee hirveen positiivine ollu se arvijo. - Vuan mitäpä tuohii taeteesta älyvvää.
Kaete se hieno on ku kerta sinne on sitä asennettu.
 
 
 
Eelissäiltana ol tuas puusavottata. Sen sylissä makkuun lisäks. Tuas män yks puupino liiterrii talavee ootastelemmaa. Olin sielä hommissa sittä syttymestarina. Etin syttytarpeeta uunii tuolta pinompohjista.
Ja ne nyt kuivuu sielä.Kyllä en ollu tiellä. Enkä häerijöks. Vaekka äet sanohhii että pittää tulla poekkee hiäreemästä toesten jaloesta. Oesin kantanna kaverina. Vuan ku tuas pelekäsivät että jos halako napsahtaa naljuun ni ee hyvä hyöree.
 


 Tänäpäevänä minä sittä jatkonnii sitä syttyhommoo. Tekevä työtä löötää. Heh.


 
 
Etteesestä vohkasin kulukiissan tuommosen jootopahvin. Ku ol siinä kuleksinna sen sähkömiehe käännin jäliltä. - Mitä tuosta nyt tulloo... viikko.
Että ee mahotonta kiirettä tässä huushollissa pietä nuihe jäläkiin korjuulla. Jopa män sypäkästi saanansytyks ku vähä silippusin.
Jos en oes ottanna ni siinäpä oes etteesessä vielähhii.
Tässäpä sitä oon kutjottanna sittä mamman kuppeessa. Se on lukenna kirjoo. Ja naaranna. Ja sittä se sano että on siinä kirjassa samallalaella huastelova vanaha ukojjiärä ku minähhii. - Kyllä en nyt tykännä tuosta. Oo tässä matkinna kettää. Enkä oo jiärä.

- Mikkään se semmonen kirja sittä on, missä on muka meekäläestä puhetta?  Äet sano etton Miniä -niminen kirja ja jonku Kyrön kirjottama.
- Vuan iha oon ite asijat huastanna. Kyllä en keltää oo oppija ottanna. Kuullukkaa tuommosista kirjoesta.
- No eläpä huoli ensmäestä kertoo minnäe sitä luven....vuan sitä tässä atvaelen että mahtanookkohan  sillä kirjaelijalla olla kotonnaa määräkoera...?


9 kommenttia:

 1. Kovin olet ollut ahkera tänään(kin). Sinun ansiostasi on syttyjä pitkäksi aikaa, kun eihän ne klapien siirtelijät sellaisia ymmärtäneet varata.
  Samaa mieltä ollaan noista kaupunkireissuista, ihan jonninjoutavaa toimintaa. Ja jos joskus tuliaisia saadaan, niin nekin on ihan tyhmiä, kuten nyt viimeksi ne sadetakit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jottae sitä vuan pittää puuhastella aekasa kuluks :)
   Ee oo meekäläeselle juurkaa ollunna hyötyvä nuista kaapuntireessuista. Harvemmin tulloo tulijaesija. Ja jos ite piäsöö matkaa ni jootuu sittä sovittelemmaa takkija ja muuta vuatetta. Että ompa sittä varsinaesija virkistysreessuja!

   Poista
 2. Toimen mies olet Iivari! Osaavatkohan oikein arvostaa kaikkea mistä siellä huolta pidät? Kyllä olis ollut oikeus ja kohtuus, että olisit kaupunkituliaisia saanut! Pitäisköhän sun alkaa lakkoilla, että tajuaisivat kuka siellä tärkeimmät askareet tekee?

  Palvelijatar sanoo, että se Tuomas Kyrö on tosi mainio kynämies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ee aenakkaa näy missää ruokamiärissä taekka herkkuin lissääntymisessä tuo työnteko.
   Jos minä mään lakkoon ni kuatuu koko mökki :)
   Äet kehu tuota Miniä kirjoo. Ol kuulema suanna naaroo.

   Poista
 3. Minun "löytö" viime aikoina on ollut radiossa Ajantasa -ohjelmassa luettavat Esko-Pekka Tiitisen kirjoittamat pätkät "Anjasta". Lähetysaika on hiukan ennen klo 11 uutisia. Ei millään voi kuunnella naama peruslukemilla.
  Ja Iivariko muka jäärä - kaikkea kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jolloonnii saes mamman aakasemmaa ratijon ni voes nuitahhii kuunnella. Meellä on ylleesä hilijasta ku sillä kuulusalla huopatossutehtaalla. Ee soe ratijo eekä paljoo telekkarikkaa. Paetsi sillon ku on Peltsin Lappi tae joku muu semmonen.
   Sitä minnäe että en oo jiärä. Vaekka iteppäene suatan joskus ollahhii. Vuan sehä on iha er asija:)

   Poista
 4. Sulla Iivari on niin ainutkertaiset jutut ettet varmasti olet ketään matkinut, se on taas toinen juttu onkos Kyrö mahdollisesti käynyt sivuillasi ja saanut inspiraatiota...:)
  Hyvää Viikonloopua :)
  t. Nero

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppua eikä loopua....oli parempi tassu siankorvassa kiinni niin tuli pieni näpyvirhe.
   t. Nero

   Poista
  2. Nii en oo matkinna kettää. Iha oon semmonen ku oon. Niinku jo tuossa jutussa sanoen ni äet on ruvenna eppäelemmää että sillä Kyröllä suattaa olla määräkoera... :)
   - Kyllä heleposti tulloo sillon näpyttelyvirheetä jos on siankorva toesessa käpsässä :D
   Mukavata viikolloppuva teellehhii!

   Poista