tiistai 16. syyskuuta 2014

Lehtimiehenä

Se tuo aarinko vuan paestoo syhkässöö. Ja siäkartalta olj ne viimisettii tipat hävinnä loppuviikon kohalta. Että ee oo tiijjossa sitä.
Vuan pakkasta on jo uamusilla ollu. Tännäe uamuna kaks astetta. Raetista olj lähtee hilipommaa uamuasijoennille. Eekä tarvinna hirvikärpäsijäkkää pelätä. Horroksessaa makasivat vielä siihe aekaa. Päevällähä nuo olj jo tormakkana. Tuassiisa hännässä yks.
 
Olin äetin kaverina haravoemassa lehtijä päevällä. Se ähräs niitä haravan kansa kassaa. Ja sittä minä pölläätin vaahilla siihe läjjää. Ja tuas sillä olj haravoetavata. Muutamaan kertaan se jakso niitä veellä läjjää. Sittä tuntu sanovan ettee eistä mittää. Että näkkyy olovan enämpi tuommosen lehtimiehe hommoo tämä.
Siihen se sitä kassaan luati. Vetelj tarkasti että sae kaekki lehet.
Ja sittä siihe ehättääty yks määräkoera.... 


 
 
Ja hupsista vuan! Siinäpä tuas mammalle hommoo. Muutohhan se oes jootunna liijja äkkijä tuostae. Ja haravoenti on hyvvee liikuntata. Varsinnii tuommoselle joka lempihommannaa vuan sohvampiällistä kuluttaa. 


 
 
Ja kussa se tuas sen läjäsä tekas ni minä siihe piällää. Kyllä olj minusta se lehtimiehehhomma mukavata. Vuan ee ollunna oekee siitä sen mukavuuvesta yhemmielisyyttä tuon haravanheeluttajan kansa. Siihe heettee lotkaatti tuonnii kassuuvehkeen.
Ja rupes ikkunampessuun. Ku olj piäskyt jättännä kääntikorttijjaa lassii.
Sepähä ee minuva liijemmin kiinnostanna. Katastelin nuapurimpihhaan josko sielä oes näkynnä mittää mielenkiintosta. Ee näkynnä. Ee ollunna kamut tarhassa. Oes suattanna vähä kuulumisija vaehella siinä jootessaa.
Eekä näkynnä tielläkkää mittää. Vaekkee tuonne kyllä kunnolla niä mittää muttee kuulunna iäntäkkää. Jotenka siitä piättelin että aatijjona on koko kylä.

Tiälä vuan pölöhöttee sittä yhen ikkunampesijän kansa. Joka ee oes ies antanna luuttuusa nykästä. Nii olj mokoma ällee sen luuttusa piältä. En suanna ku yhen kerra sitä puisteltuva kunnolla. Ja jätin sen sittä oksaläjjään. Ku yks rupes kyselemmää oonkoon mahollisesti ollunna lähheesissä tekemisissä minkäällaesen pyihkeen kansa. Hänen kokonnaa tietimätä.
Ja jolla olj tarkotus vähä lasija pesasta. Kyllä en tunnustanna.
Iha olj sittä jo pakko männä aejjan luokse naarammaa iteksee. Ku se ehti sitä luuttuva. Ja männä hunttas kahakättee aetuusta.  Eekä älynnä että siinähän tuo törötti nokkasa alla.
 
 
 

Että iha on tämmöstä arkista ja tavallista tiistaepäevee pietty. Pihhoo siivottu. Ja lasija pesty. Koetettu olla ja ellee niinku immeeset ja koerat ylleesä ruukkoo. Sillälaella normaalisti ja raahallisesti.6 kommenttia:

  1. Voi mikä hieno lehtikasa! Sitä potkiskelisi tuo Palvelijatarkin mielikseen. Se kun aina hupajaa, että tulis kuiva syksy, että pääsis kahlaamaan kahisevissa lehdissä lenkeillä.
    Kyllä ollaan taas naurettu teidän puuhillenne. Ihan elävästi tulee mielikuva kuinka sun äet etsii ikkunanpesuriepuaan, hihi. Olet kyllä varsin veikejä tapaus, Iivari!

    VastaaPoista
  2. Niitä olj kaks. Ennenku hajotin :) Ja lissee näkkyy haravoetavata tippuvan puista. Ee lopu hommat.
    No kyllä olj melekonen sohelo ku ee huomanna sitä rättijä siinä melekee jalakaisa juuressa :D Ohi pyihälti monta kertoo. Naaratti tuo ihteennii.

    VastaaPoista
  3. Hieno taiteellinen vaikutelma tossa sun pöllimässä lehtikasassa ! Nyt ei taida Iivari äitees ymmärtää että haluat luoda taideteoksia sinne pihamaalle. Harvoin niitä taitelijoita heti osataan arvostaa, ajan kuluessa sitten maksetaan vaikka mitä niistä teoksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nii minustahhii! Ee äet ymmärtännä. Kyllä nii kommesti pölähti lehet ku siihe kassaan juoksin. Ja silläaekoo ku läjäs leviteltyvä ni juosta ramalsin lävite siitä toesesta :D

      Poista
  4. Se on moro, kollega. Mekin ollaan äipän mukaan lehtimiehiä, kun kannetaan koivunlehtiä sisään parroissamme. Meidän journalismiamme ei tosin arvosteta, kun tuotokset joutuvat kompostiroskiin.
    Kiitti vinkistä ikkunanpesupäivän virkistystoiminnaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro vuan! Teellä onnii nii kommeet parrat että niissä kulukeotuu heleposti vaekka mitä. Ee tuota arvostusta tihkunna mullekkaa. Vaekka nuin hyvvee levikkijä saen aekaseks :)
      Teellä onnii helepompi homma tuo emännän virkistys ikkunampesuhommassa ku teetä on kaks!

      Poista